når ingen styrke er godt nok

ble sittende og kikke på ett bibelvers tidligere i dag, dagens vers fra Biblegateway. Rakk å lese det ett par ganger før øynene krysset seg…

“Hear, O Israel: The LORD our God, the LORD is one. Love the LORD your God with all your heart and with all your soul and with all your strength.” (Deuteronomy 6:4-5)

Har blitt gående å tenke på den delen med å elske Herren med all min styrke… all min styrke er som en dråpe for tiden. Jeg kan ikke en gang be, bare det å skulle tenke eller forme ord og setninger gir hodeverk og svimmelhet. Jeg kan skrive hvis det «flyter», men stopper det opp stopper hodet mitt.

Å elske Herren med all min styrke er hva Gud ønsker, og Gud er ikke vanskelig. Han godtar den lille dråpen jeg har å gi som ett lovprisningsoffer. Jeg orker å si «Gud jeg elsker deg» og det er bortimot det meste jeg orker. Jo da, det er noen stunder inni mellom der det kan komme en linje eller to, «Gud hjelp», hvor lenge Gud?» og «Gud takk for at Du er med», men mest går det i «Gud jeg elsker deg» punktum!

Første tanken som kom da jeg leste verset var som sagt at jeg har ingen styrke, men så kom umiddelbart tanken om Gideon opp- han som fikk beskjed om å «gå så sterk som du er!» og jeg måtte smile og si takk Gud. Gå så sterk som jeg er, det er godt nok for Gud det. Gud kjenner oss, Han kjenner hjertene våres- ett svakt men helhjertet «Gud jeg elsker deg» kan romme større dybder enn femten sider oppremsing av ord uten mening… Og om ikke jeg er sterk, er Gud sterk nok, og Han gir av sin styrke til den som trenger det!

men han (Gud) svarte: «Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet.» (2.Kor.12:9a)

3 kommentarer om “når ingen styrke er godt nok

Legg til din

 1. Jeg skrev denne kommentaren som en underkommentar til kommentaren min på forrige blogginnlegg (kommentar av 01/02/2011 klokken 07:23). Men jeg fant å poste kommentaren her.

  Der er situasjoner der vi på grunn av sykdom eller på grunn av fiendtlighet fra andre ikke har mulighet til å våre ovenpå og hvor all vår hug står til Gud som frelsende oss fra den situasjonen vi står i. Bibelen har ingen særlige henvisninger til det, annet enn Job. Fortsatt gjelder selvsagt at vi skal vise kjærlighet i den utstrekning vi kan. Det er sånn vi er; det er unaturlig for oss å ikke vise kjærlighet. Men hva når vi sjelelig eller kroppslig sett er i fengsel og blir torturert? Hva når sykdom virkelig overmanner oss?

  Det kan være en viss trøst å vite at der er folk som har unnsluppet fengsling og tortur før, og at der også er folk som har blitt friske fra forferdelig sykdom, som migrene. Men når vi står i smerten er vår eneste trøst den at vi blir satt på prøve. Prøven kan være umenneskelig, slik at vi med Jesus selv spør: Far, Far, hvorfor har du forlatt meg? Men prøven viser at Gud har oss kjær. Opprettholder vi troen på Gud i prøvelsens stund, gjennom sykdom og lidelse, så venter det oss en belønning som overgår alt vi kan forestille oss. Det viktige er ikke dette livet, ikke dette livets vellykkethet, men det neste, altså evighetens liv.

  Nesten alle går gjennom dette livet uten å bli prøvd. De er kalt på til å gjøre Gud gjeldende og vil få betalt for den kjærlighet de har vist når den tid kommer. Svært få er utvalgt til ikke å vise, men til å være kjærlighet. Disse siste vil helt sikkert alle på en eller annen måte bli prøvd. Og således skal vi være takknemlige for prøvelsen, den viser at Gud har oss kjær. Og den gjør det som vi har i vente velfortjent.

  Vær sterk, Cecilie, som den du er. Jeg har tro på deg. Den tro som du viser er beundringsverdig.

  ────────────────────
  VAKSINIUS
  |♥| http://www.vaksinius.com

  1. |…….._.;_’.-._……….
   |……{`–..-.’_,}……….
   |….{;..\,__…-‘/}……….
   |…..{.’-`.._;..-‘;……….
   |…….`’–.._..-‘……….
   |………..,–\\..,-«-……….
   |………..`-..\(..’-…\……….
   |……………..\.;—,/……….
   |…………,-«»-;\\………
   |………/….-‘.)..\\………
   |………..\,—‘`…\\………. Jeg tenker på deg!

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: