Jeg gleder meg fordi jeg har bestemt meg for det!

Ny uke, nye muligheter? Vinterferien har hvertfall startet her i sør og værmeldinga sier knallvær! Egentlig skulle jeg vært hoppende glad, men jeg er ikke helt det… Glad for at det er skolefri og mer tid med barna, glad for at vi skulle få være mer sammen og gjøre ting vi ikke alltid har tid til i den vanlige hverdagen.

Men jeg er litt som eldstegutten; «jeg har bare lyst å ha fri»… Han sa det i går kveld, kan jeg ikke bare være hjemme? Jeg skjønner han godt! Selv om det er fire dager SFO som står på tapeten for ham denne uken (og det er veldig koselig i ferier) er det noe spesielt ved å være hjemme, ved å ha fri fra alt…

gutta i snøhytta vi laga forrige vinter

Jeg kunne tenke meg fri jeg også, ikke fra barn og hverdag, men fra en kropp som ikke fungerer… Tenk å kunne springe om kapp med guttene eller fange dem… om så bare hundre meter… eller pakke sekken og dra på en skitur… eller lage snømenn og bygge snøborg… eller… det er mange ting som høres kjekt ut å kunne klare. Ja bare det å kunne ta bilen og kjøre på handletur i matbutikken høres knallbra ut nå!

Valget jeg ofte står ovenfor er; skal jeg la meg trykke ned av hva jeg ikke kan gjøre? Eller skal jeg lete etter skjulte muligheter og velsignelser? Tross alt, det er skjulte skatter gjemt rundt forbi i hverdagen…

Vi skal være litt ekstra sammen på morgenene før de reiser avgårde, vi skal kanskje ta noen kortere dager i barnehage og SFO, vi skal finne på ting vi kan gjøre sammen. Og vi skal hvertfall ha grønn grøt til mat en av dagene, for det er de veldig glad i!!! Kanskje gule pannekaker også? De er stilige, for de blir oransje-røde når du steker dem og gule når de blir kalde! 🙂 Vi kommer til å få ei fin uke sammen, fordi jeg velger det. Jeg må velge å se det gode og jeg må velge å leve i det gode, hvis ikke vil jeg svinne hen i meningsløshetens mørke gap…

Velger jeg å vende oppmerksomheten mot det gode, vil ikke det onde oppsluke meg. Velger jeg å se positivt på ting, vil jeg alltid huske at bak skyene skinner sola. Velger jeg håp, vil motløshet miste grep. Velger jeg lys vil mørke svinne hen…

«Jeg gleder meg til å komme hjem!» sa størsten da mormor hentet han på SFO på fredagen. Det er ikke noen spesiell grunn til det, forklarer han en spørrende mormor, men «jeg har bestemt meg for det!» Jeg lurer mange ganger på hvor de barna henter visdommen fra… Jeg gleder meg fordi jeg har bestemt meg for det!

Jeg har også bestemt meg etter som jeg har skrevet og sortert tankene litt. Jeg skal ikke se på hva jeg ønsker jeg kunne gjort, men glede meg over hva vi kan og vil gjøre sammen. Jeg har bestemt meg, det skal bli en fin ferie og det er en uke med nye muligheter! Skjulte skatter vil åpenbare seg etter som uken går, om det er smil og latter, fellesskap og samhold, uventede overraskelser eller go’ord eller hva nå enn som kommer- jeg åpner armene og ønsker livet velkommen med både lek og alvor!

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: