Du fortjener alle livets sider

«Du fortjener alle livets sider» er ei linje som er blitt hengende fast i meg. En ettermiddag jeg ikke orket noe, kikket jeg (av alle ting) på ett par episoder av en serie (pleier ikke se særlig TV utenom nyheter, sport og vær- hvis jeg orker det i det hele tatt). Damen som sa det var lege og hadde opplevd endel trøkker i eget  livet, flere selvpåførte andre ikke. Hun snakket til en ung kvinne som hadde blitt testet og fått bekreftelse på en sykdom som ville ta livet hennes etter noen år. Denne unge kvinnen ville rømme fra mann og hverdag uten å fortelle om noe av dette… Under denne samtalen, hvor legen påpeker flere ting, bl.a. at hun lever nå og kan gjøre godt ut av den tiden hun har og at mannen må få vite og ta ett valg selv, kommer setningen «Du fortjener alle livets sider»

Vi glemmer ofte at det er kontrastene som gjør livet spennende, innholdsrikt, meningsfullt og ja, også utfordrende! Men vi hadde ikke visst om glede hvis vi ikke visste om sorg, vi hadde ikke visst om lyset hvis vi ikke visste om mørket, vi hadde ikke visst om frihet hvis vi ikke visste om bundenhet, Vi hadde ikke visst om kjærlighet om vi ikke visste om likegyldighet, vi hadde ikke gledet oss så over en seier hvis vi ikke visste hva nederlag var, vi hadde ikke… Vet du hva, vi trenger ikke nevne flere ting, fordi vi vet alle at det er sant… Det er vel heller det at vi ikke vil innrømme at vi vet det er sant, vi ønsker å flykte fra det mindre positive og holde høyt det vi anser som livets goder og gleder. Men… hadde vi virkelig verdsatt det gode like mye hvis vi ikke hadde kjent på det vonde?

Hva hadde vi verdsatt hvis alt var bare fyd og gammen? Hvem hadde vi vært hvis vi aldri hadde opplevd motgang og prøvelser i livet? Noen ganger glemmer vi at skyggene bekrefter lyset…

4 kommentarer om “Du fortjener alle livets sider

Legg til din

 1. Så riktig. Bare man ikke bare er i mørket og aldri finner veien ut. Men i ens vandring med Kristus så er det ett godt tegn at man smaker på begge bitene. Og når man lærer å vente og stole på Gud og ikke forsøke å hjelpe Hams verk (selv om det er veldig vanskelig), så vil Herren også sørge for en god utgang. Og når man kommer til hvilen, så kommer ofte bønnesvarene raskere enn hva du tror.

  Fortsett å lytte, lyde og tale det Herren legger på ditt hjerte. Du har en stor stjerne hos Far. Gud bless you!

  1. Noen tuneller er så lange at man ikke ser dagslys når vi er midtveis, det betyr ikke at lyset er borte…
   Bibelen sier at det er en tid for alt og at det er glede etter tårer. Vi blir utfordret, vi blir testet og strukket, men Gud er trofast og Han har lovet å aldri forlate oss eller svikte oss. Kommer på versene i Mika 7:7-8

   «Men jeg vil se etter Herren. Jeg vil håpe på min frelses Gud. Min Gud vil høre meg.
   Gled deg ikke over meg, du min fiende! Når jeg faller, skal jeg reise meg igjen. Når jeg sitter i mørke, skal Herren være mitt lys.»

   «I will follow where He leads me, I will swallow what He feeds me!».
   Gud har alltid vårt beste for øye (Sal.40:6) og uansett hva vondt og vanskelig vi møter kan Han vende det til noe godt! (Rom.8:28). Herrens vei og vilje er alltid den beste, og det er i Hans vingers skjul jeg vil være! Tenk at Hans styrke fullendes i vår svakhet?!! DET er mektig det!

   Velsigna god dag og helg til deg og dine kjære broder! Take good care! 🙂

  1. og i mørket og stillheten blir hver linje fra Herren så mye tydeligere…

   Noen ganger trenger vi det (mørke, vanskeligere tider, motgang) for å virkelig se og høre hva som er viktig… Men selv om stormete tider ofte gjør livet ekstra vanskelig har vi løftet om at Gud alltid er med, og vi vet at om Herren ikke stiller stormen vil Han stille sitt barns hjerte! Salme 71 til deg skjønnen!
   Take good care precious sis. Love you! GBU! 🙂

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: