NAV-vedtak kan bli humoristiske hverdagsinnslag :)

Jeg har kommet dit hen at Norge har gitt meg opp, eller med NAV sine egne ord «at det ikke lenger foreligger sannsynlig utsikt til bedring av din arbeids- og inntektsevne». Vel, det har jeg visst i noen år, jeg merker jo at jeg blir dårligere i stede for bedre, så det kom ikke som noen bombe på meg. Men faktisk litt greit å oppleve at det er blitt forstått i systemet også, for det har ikke vært bare bare å måtte forholde seg til det offentlige. Det har blitt nesten ti år med kamp om å bli trodd, og det gjelder både innen helse og velferdssystemet.

Så da sitter jeg her og er i den ikke helt greie kategorien «varig ufør». Ikke noe å rope hurra over det, jeg vil heller være friskere og kunne jobbe. Ikke noe å rope hurra over siden jeg vil bli enda mer stigmatisert av enkelte nå, akkurat som om det ikke er ille nok å ha en ugrei og fortsatt ikke helt akseptert diagnose (verken allment eller blant profesjonelle) og på toppen av dette stemplene skilt og alenemor. For de som tror at det ikke er fordommer på de områdene, tro igjen.

Men så var det NAV sine humoristiske hverdagsinnslag. I vedtaket ligger det også med en oversikt over hva som er lagt til grunn ved utregning av pensjon, og i mitt tilfelle er det en lite feil her. Jeg er da oppført som gift. Tenke seg til, jeg er blitt gift, og har ikke merket noe til det… 🙂 Da jeg sendte sms til noen få nære skrev jeg at jeg er innvilget ufør, får litt mindre penger og er ifg NAV gift. Så jeg lurer på om de sender mannen sammen med vedtak og honnørkort.

Jeg har ledd godt av den, for jeg trodde jo ikke at NAV hadde started med tvangsgifting av diverse uføre og eller at de hadde en egen matching-tjeneste der de skrev inn sykdommer, familieforhold, alder, bosted og annet og fikk opp passende og aktuelle treff som de koblet sammen. Jeg vet jo at det ikke er slik, men jeg måtte jo bruke anledningen til å spre litt humor i en ellers tøff hverdag. Galgenhumor gjør at mange av oss overlever på en bedre måte.

Dagen etter jeg leste vedtaket på nett tok jeg en tlf og fikk opplyst NAV om feilen, og en hyggelig saksbehandler kikket inn på saken. Jeg kunne ikke dy meg forå spørre om det var slik at jeg fikk en mann ferdig innpakket i bobleplast sammen med vedtak og honnørkort, og jeg hører latter før svaret, «nei det er nok ikke så enkelt» komme. Vel, jeg visste jo egentlig det. (utrolig hvor mye jeg vet ;))

Så er det den der med at mannen er pakket i bobleplast 🙂 Tydeligvis fant ett par av brødre mine meg en smule sær og sprø med meldingen, men jeg hadde en flirende morsom samtale med en av dem. Han sa at kom det en stor ting innpakket i bobleplast var det sikkert mannen, og jeg svarer tilbake at ja bare godt han allerede er ferdig innpakket for han trenger å være godt polstret for å klare denne hverdagen!

Jeg har ikke krefter til å på mannejakt og er heller ikke interessert i å bruke krefter på det. Det er faktisk ganske langt nede på prioriteringslista mi, selv om god mann ikke hadde vært å forakte. Har sagt at skal det bli noe ny mann på meg får han komme dumpendes ned i fanget på meg, og nå har jeg hvertfall fått bekreftet at han kommer ikke med posten i en forsendelse fra NAV. Takk og lov for det 🙂 God dag alle sammen!

4 kommentarer om “NAV-vedtak kan bli humoristiske hverdagsinnslag :)

Legg til din

  1. Der sier du noe… kanskje jeg burde begynne å tro på nissen igjen? …bare i morgen, sånn for sikkerhets skyld 😉
   God jul tilbake! Må det nye året bringe mye godt, mange gleder og spennende opplevelser!

 1. Så spennende da… Du må endelig si ifra om det skulle dukke opp men mann i bobleplast sammen med vedtak og honnørkort… Kunne gjort seg i Innsyn…..
  klemz

  1. akkurat nå høres ei boblekåpe faktisk bedre ut enn mann i bobleplast!
   og jeg kan se det for meg hvordan jeg skulle nogenlunde skrive det 😉

   Tittelen: Boblende glede,
   Første linjene: Det hele startet den dagen postkassa ble sprengt, ikke av ungdom på fanteferd, men av en stor pakke fra NAV. Inni pakken, godt polstret i bobleplast for å takle meg og vår hverdag, var en deilighet av en mann man skulle tro var himmelsendt, men det var faktisk bare en ekstra påskjønnelse fra NAV. Forunderlig hvordan ting kan komme til live… 😉

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: