Tittelen ble sensurert

En tittel har en tredelt funksjon. Den skal fange oppmerksomheten, den skal trigge leselysten og den skal si noe om hva innlegget handler om. Men så er det slik at ikke alle titler er passende å poste, selv om de passer inn i alle de tre overnevnte kategorier. Som tittelen jeg hadde for dette innlegget. Jeg ler fortsatt for meg selv, og kanskje vil du også etter hvert, men jeg tror også at du forstår at tittelen ikke helt passet inn i profilen på denne bloggen. Hva den mye omtalte, men til nå ikke nevnte, tittelen er? Stålsett deg, her kommer den: «Mamma med to store fordeler og uønsket vedheng!» Som du ser, den er kanskje ikke helt passende? Eller hva?

Men samtidig så passer den veldig bra også, for nå skal du høre. For ca tre uker siden var jeg og minsten på handletur. Han hadde fått for seg ast han ville ha multiverktøy, og selv om jeg var streng på at han ikke fikk orginal, fordi det koster over tusenlappen, så sa jeg at vi kunne kikke etter kopi. Han er mer enn fornøyd der vi går og kikker rundt i butikken, og det tar ikke lang tid før jeg får store øyne: Leatherman til 500 kr? Hva??? Jeg tar vidunderet opp og er i hva som minner om himmelen. Det er ikke den beste modellen, men den har mer enn nok av hva man trenger. Jeg sikler usynlig og kjenner at den har jeg lyst på! Jeg har hatt lyst på slik en i maaange år, og her ligger den til den prisen! (minsten vet dette og prøver å overtale meg til å kjøpe ;)) Jeg legger den ned, vi kikker videre og plukker med oss det ene etter det andre. På vei til kassa finner jeg hva vi er etter, multiverktøy-kopiene. Vi tar med oss to og begynner å legge alt på disken. «Dette var en merkelig handel» proklamerer minsten mens vi plasserer øks, grenavkutter med forlengerskaft, strips, gaffatape, blyanter, viskelær, kopimultiverktøy og annet på disken, og både jeg og hu i disken sier oss enig. Jeg kan ikke dy meg og går og henter vidunderet og legger det også på disken. «Skal du ha den?» sier minsten spørrende og blir superfornøyd når jeg sier ja. Og da får vi jammen med forklaringen på prisen, den var satt ned til halv pris siden det var den siste hun hadde igjen. Gjett om jeg var fornøyd da!

heimelaga sverdNår vi er hjemme går det ikke mange dager før det viser seg at spesielt to av kjøpene gav meg store fordeler. For, gjett om Leatherman’n min er populær eller? Jupp, jeg får ikke røre den nesten, for den er stas altså!Og sånn en har mamma hatt lyst på i mange år, får jeg høre flere ganger mens den vises frem til andre. Den andre fordelen var Gaffatapen, for den brukes når jeg mekker sammen sverd til guttene av et gammelt liggeunderlag. Tre lag liggeunderlag klippes til i sverdform og så snurres det hele inn med metervis av gaffatape. De sverdene ble godt mottatt og de har vært med over store deler av området rundt her vi bor! Som sagt, to kjøp som viste seg å gi meg to store fordeler. Så du ser, den delen av tittelen var passende selv om den også var ikke helt passende 🙂

Ja, så var det den siste delen av tittelen, om uønsket vedheng. Forrige uke hadde jeg en stor oppgave foran meg da jeg måtte lempe unna litt over ett mål ved for å få lagt paller under, og så skulle selvsagt veden lempes tilbake igjen. Å flytte ca 2, 5 mål ved på en ettermiddag er ikke helt i kategorien av akseptabelt for kroppen og hodet mitt, og det kjenner jeg fortsatt, men nå er det gjort. Da jeg hadde flyttet noen og 20 sekker kommer det et digert vepsebol fram… vepsebolJeg hadde mistanke om at jeg ville finne et vepsebol inne blant sekkene da jeg har sett at det forsvant veps inn og ut der, men jeg hadde ikke ventet ett på denne størrelsen! (Bildet viser innsiden av bolet og er ca 17 cm i diameter). Så hva gjør jeg nå? Jeg hadde en telefon til storebror for å sjekke om han hadde tips. Mitt forslag var støvsuger og han finner ut at det også er greit å spraye først. Så da er det fram med radarspray og støvsuger slik at jeg kan få det bort og fullføre det påbegynte arbeidet. Nå skal det sies at da jeg begynte å spraye så begynte det å surre noe veldig ut av og rundt bolet, men vet du hva? Jeg fikk faktisk ganske god fart på beina da jeg kom meg unna! 😉 Finner ut at det er ikke så dumt med en kaffepause mens jeg venter på at de flygendes greiene minsten ikke liker ramler om som daue fluer. Men de gjør ikke det… når jeg er tilbake er de borte, ikke spør meg om hvor de tok veien, men borte var de. Skulle du møte på veps som ser ut som om de flyr i fylla, kan det være at de kommer herfra. Samma for meg, borte var de fleste og resten forsvant i støvsugeren(et lite tips hvis du skal gjøre dette, har du ikke sprayet først så fjern posen umiddelbart etterpå. Tape den igjen, legg den i en bærepose og så en halvtime i fryseren.) Så her passer den fornuftige tittelen «uønsket vedheng» inn. Jeg vet at det er ikke helt slik dette uttrykket vanligvis brukes, men hallo! Vepsebolet hang på veden min og det var særdeles uønsket!

Og skulle du lure etter dette merkelige innlegget, jeg har aldri påstått å være innenfor den kjipe kategorien normal og A4, passer ikke helt meg det! Til neste gang: Trekk på smilet, ta en magelatter og gi noen en hjelpendes hånd! DU er fantastisk!!!

4 kommentarer om “Tittelen ble sensurert

Legg til din

 1. Det finnes ingenting mer fornøyelig enn dagliglivet. Fordeler og vedheng, ja, jeg skjønte den. He, he.. Du har en god forfatterstil, og får det mest enkle til å bli utrolig spennende og morsomt. Kanskje en forfatterskap hadde vært noe for deg?

  Vi har også hatt en god del ting å kjøpe inn, pga bursdag og ikke minst at jeg snart (om 1 uke eller 2) blir pappa.
  Vi fant ut at burstagsbarnet (som ble 12 år) ikke kunne ha en ipod eller touch telefon, fordi fristelsene ble for mange, og hun faktisk hadde blitt utnyttet av andre barn til mobbesituasjoner pga den touch telefonen hun hadde hatt (vi tok beslag i den). Så vi kjøpte en Ipod (og en billig telefon som vi kunne nå henne med, uten touch muligheter) til halv pris, altså brukt og noen måneder gammel. Så kunne hun spille spill hjemme, under vårt strenge tilsyn. Og høre på musikk. Å være kristen, og samtidig finne en balanse mellom det verdslige og det himmelske, er ikke alltid enkelt. Her trengs det mye visdom.

  Og det koster å ha barn. Nå har kona over flere måneder kjøpt inn alt som babyen trenger, så vi er klare. Og …. ikke klare. Man blir aldri klar for noe man ikke helt vet hva innebærer. Og det er mange år siden vi hadde en liten (den minste er 9 år nå). Så dette blir i overkant spennende…..

  Det er utrolig at du har en sånn energi med tanke på vepsene og veden. Føler du deg bedre nå enn i vinter?

  Guds velsignelser fra oss i Moss.

  1. Var litt forunderlig da denne kommentaren kom inn, for dagen før hadde jeg tenkt på dere og at nå måtte det snart være tiden for fødsel 🙂

   Har mange ganger hatt lyst å skrive bøker, men det er ikke overskudd til det for tiden. Jeg tenker at når Guds tid er her vil det legge seg tilrette, enten med sekretær/redaktør eller med krefter.

   Hadde tenkt å maile deg, ser om jeg kommer meg til det etter hvert. Som du har skjønt er det litt tunge dager, men det er kroppen som streiker, ellers har jeg det godt.

   Guds fred og takk for støtte og omsorg!

   1. Vær velsignet! Vi ønsker alle at du skal bli bedre. Jeg vet hvordan det er å være helt på bånn, for min del psykisk. Etter at Herren viste meg vei ut av alt sammen, så har jeg ett hjerte for å hjelpe andre. Men, jeg er nok ikke helt klar enda. Skal man hjelpe mennesker med Guds kraft, så må man også ha mye visdom, ydmykhet og kjærlighet til sin neste. Ellers blir man som den berømte oksen i porselensbutikken.

    Og, det har ikke blitt noen fødsel enda. Men termin er på mandag. Så det kan skje når som helst nå. Det minner meg litt om endetiden, man føler at det er her, og at vår forløsning er nær, men man vet ikke dagen eller timen.

    Men jeg skal gi ett pip fra meg når jeg har blitt den stolte far.

    Gud velsigne deg og dine. Herren ønsker å reise deg opp i frihet og helse, akkurat som han gjorde med mannen som ble firt ned fra taket. Han sa «Ta din seng og gå», og han tok Jesu ord på alvor, og gjorde det umulige: Reiste seg, tok sengen og gikk! For Herren er ingenting umulig. Det er vel heller vi som tviler for mye. Samtidig så gjør Han alt i sin rette tid, også når vi ikke helt kan tro, bare vi aldri gir opp. Ingen tvil om det. Så ikke mistro Jesus, Han kan (og vill og har planlagt å) gjøre det umulige også i din situasjon!

    Guds velsignelse fra oss i Moss

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: