Det gjør vondt uansett

For ett par dager siden kom jeg over dette innlegget i kladd-listen og jeg tror ikke det er tilfeldig, jeg tror at det er noen blant dere som leser bloggen som tenker akkurat hva tittelen sier. Jeg har derfor skrevet det ferdig og håper det kan bringe litt trøst, lys og styrke til den- eller de- det gjelder. Kjære, dyrebare du, husk at Gud kan bare lege den som er såret, løfte opp den som er falt og gjenopprette den sønderknuste. Du er i trygge, sterke og kjærlige armer.

I dag har jeg vært til spesialist med begge guttene. De har begge sitt å slite med og har kjent på kroppen mange ganger og over flere år at livet er hardt, og tidvis veldig vondt. Akkurat nå er det jeg som sitter i sofaen og kjenner at det er vondt, vondt i en kropp som har gjort for mye, vondt i et hodet som har konsentrert seg for mye og vondt i et mammahjerte. Livet er vondt. Ikke hele tiden, men vi opplever alle at livet er vondt.

Jeg har mange begrensninger pga sykdom, det vet de fleste av dere, og det har gitt meg mang en stund med blues, tunghet, tomhet og følelse av mismot. Det er dager som er så vonde og tunge at jeg makter ikke overskue den dagen, heller ikke den neste timen, jeg tar noen minutter om gangen og vet du hva, tilslutt er den dagen også over. Kanskje har jeg ikke levd mye den dagen, men jeg har virkelig kjent at det er liv i kropp, hode og følelser og jeg har overlevd den dagens smerte og utfordringer.

Livet er fylt med smerte, med sønderknuselse, med utfordringer og mye annet som vi egentlig ikke ønsker oss, men slik er livet. Og uansett hva vi gjør så vil det bringe smerte vår vei.

 • Velger jeg å bli sittende i egen stue og synes synd på meg selv, så vil det både gjøre vondt og påføre meg smerte.
 • Velger jeg å gå noen skritt lenger enn jeg burde fordi det er noe jeg ønsker å gjøre, så vil det også gjøre vondt og gi smerte.
 • Velger jeg å legge lokk på mine drømmer så vil noe inni meg ha vondt og det vokser fram en knugende smerte.
 • Velger jeg å prøve å oppfylle drømmene vil det kreve arbeid og innsats, utfordringer og opplevelser som bringer meg smerte.

Uansett hva jeg velger vil jeg alltid havne der at det gjør vondt, på en eller annen måte.

Jeg prøver ikke høres negativ ut, jeg er heller ikke ute etter sympati, jeg mener bare å  være litt ærlig og si til deg: Uansett hvem vi er så vil livet innimellom gjøre vondt, innmari vondt. Det er faktisk en naturlig del av livet, akkurat slik glede og gode opplevelser også er. Du er ikke rar eller unormal som kjenner at livet stinker akkurat nå, du er ikke den eneste som synes at ting er litt for vondt akkurat nå, du er ikke alene. Vi er mange som har opplev det og vi vet at det er ikke godt. Vi er mange som vet at akkurat nå klarer du ikke helt å se lyset i enden av tunnelen og byrden du bærer kjennes for tung ut for dine skuldre. Vi forstår, for vi har vært der. Du er ikke den første, og heller ikke den siste, som opplever dette. Det er en del av det å være menneske.

Men jeg ønsker også å fortelle deg at hvis du ikke gir opp, hvis du hver dag fortsetter å gjøre hva du klarer (om det er å stå opp, kle deg og spise, så er det det) og hvis du fortsetter å ta minutter og timer om gangen, så vil du til slutt ha kommet gjennom denne tiden. Det er ikke sikkert at alt blir bra, men det vil bli bedre tider. Du må ikke gi opp, du er viktig for mennesker rundt deg, du er dyrebar og nødvendig.

Vet du, akkurat nå merker du det ikke selv, fordi du føler at du er en byrde for så mange og du ønsker at tomheten og vondheten inni deg bare skal slutte, men du nærmer deg lyset i tunnelen, du nærmer deg ett lite skritt om gangen. Du føler at du kun tar skritt bakover, at ting blir vanskeligere og vondere, men hør meg: For hver 5-minutter du kommer gjennom, for hver bestemmelse om å holde ut litt til, for hver time og dag som går, kommer du litt nærmere lyset, litt nærmere «den bedre morgendagen», litt nærmere enden av tunnelen.

Det er vondt nå, men vi har en Gud som forstår. Jesus gikk igjennom smerte vi ikke kan forestille oss, og det var en smerte som omfattet hele han, ikke bare kropp, men også sjel. Jesus forstår, Jesus elsker deg, Jesus er der. Midt i din smerte, i gjørma av hva du har rotet deg opp i, i smerten av svik, i tapt kjærlighet, i sorg, savn og smerte, der du er, der er Jesus- og han er nok. Han vil i kjærlighet og nåde bære deg igjennom og du vil oppleve at svøpt i kjærlige armer vil fred vokse fram, håp vil bryte mørket, lys vil klarne tankene, Jesus er nok. Ja, det er vondt, men du trenger ikke streve selv, du har en som vil bære deg igjennom det tunge, forløse din sjel, bringe frihet til hjertet og du vil se at en ny morgen vil bryte fram i livet. Det er vondt og mørkt nå, men det vil bli bedre. Som vår kommer etter vinter, som morgen alltid følger natt, vil du også oppleve at det bryter fram en ny dag i ditt liv. Hold ut kjære deg, og husk hva jeg sa i starten: husk at Gud kan bare lege den som er såret, løfte opp den som er falt og gjenopprette den sønderknuste. Du er i trygge, sterke og kjærlige armer. Vet du, fordi du er hvor du er- i mørke og smerte- er du på en plass der du vil oppleve Guds mirakuløse kraft, kjærlighet og nåde bryte igjennom. Du er trygg, for Far svikter aldri sine dyrebare og elskede barn.

12 kommentarer om “Det gjør vondt uansett

Legg til din

  1. Hei Hanna og velkommen til bloggen!
   Når jeg leser ord som dette er jeg glad for at jeg lot bloggen stå åpen selv om jeg ikke har skrevet på bortimot et år. Var en fort tur innom deg i natt, du har mye bra! Stå på dyrebare søster!

 1. Takk Cecilie!
  Bra det du skriver, – bra du skriver!!!

  «Bære dagens byrde»
  På hvert vårt vis, en dag av gangen
  Og Gud er her
  Ikke lett å forstå, – men jeg tror det virker:

  Men de som venter på Herren,
  får ny kraft,
  de løfter vingene som ørnen,
  de løper og blir ikke slitne,
  de går og blir ikke trette.

  Fra dagens bibelord http://www.bibel.no

  Klem fra
  MinsteBror

  1. Kjekt å se deg innom Minstebror, og takk for gode ord.
   Har ikke glemt deg/dere
   Klem fylt med bønn og ønske om hvile, styrke og glede

 2. Glad for det David seier i Salme 34:19 :Herren er nær hos dei som har et «sundreve» hjerte,og han frelser dei som har ei knust ånd. I en anna ov.: Herren er nær alle dei som er fortvila,og reddar dei som har mist alt håp. Glad for orda dine, Cecilie!! Solklem

  1. Jeg er også glad at de ordene fra David er med i Bibelen, og alle de som ligner. Det er en ærlighet om livet i Guds ord som vil bringe trøst, hjelp og styrke- hvis vi bare vil ta dem innover oss.

   Og jeg er takknemlig for at Gud lot våre veier krysses!
   Kjempeklem 🙂

 3. Takk, kjære snille deg for alt du deler 💜 Det gjorde godt å lese denne nå..det rørte noe inni meg og tårene trillet. Du formidler så fint..takk ! Varme tanker til deg og guttene
  Klem 💜

  1. Når du når enden av deg selv, er det ikke slutten, det er begynnelsen på en fantastisk vandring der Gud leder deg skritt for skritt og gir deg styrke for hver dag. Du er sett, din situasjon er sett, din sak er i orden, du vil se det bli virkeliggjort i det synlige en dag der fremme, og til den dag kommer går du aldri ett sekund alene. Jesus holder deg i hånden, og når du ikke kan ta ett eneste skritt lenger selv, så bærer han deg. DU er elsket og dyrebar! Hold ut vakre søster, hold ut, Gud er trofast.

   Takk for gode ord, og varm klem til dyrebare deg! ❤

  1. Må smile litt nå, jeg sitter her og føler meg egoistisk- egoistisk fordi jeg velger å dele og å gjøre hva jeg kjenner Gud sier jeg skal. Jeg vet det høres rart ut, men jeg vet at når jeg gjør hva jeg kjenner Gud leder meg til (om det er å skrive eller hjelpe andre) så gjør jeg hva som er til behag for Gud og hjelp for andre, men også hva som er godt for mitt hjerte og mine tanker. Selv om det er å være lydig og å hjelp andre er viktigst for meg, så vet jeg også at jeg får nyte godt av det ved at hjertet faller til ro og har fred (og der kommer den egoistiske tanken inn).

   Men sånn ellers. kan jo ikke annet enn å prøve å hjelpe andre gjennom Guds ord og omsorg når jeg selv mottar så rikelig av hans nåde og trøst.

   Kjære du, du er så dyrebar, jeg ber om at du merker at Gud er der og at du er trygg i hans kjærlige favn. Super-mega-klem

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: