Ikke vær for rask til å døm

I dag opplevde jeg noe som fikk meg til å revurdere mine tanker om et annet menneske. Jeg har tenkt mitt på bakgrunn av flere episoder som har skjedd de siste månedene, men i dag fikk jeg plutselig vite at dette mennesket har manglet EN viktig brikke med informasjon som skulle vært overlevert for flere måneder siden. Hva dette mennesket har sagt og gjort viser seg å være riktig utfra de opplysninger det satt på, men for meg (som trodde de visste hva de skulle visst) så har alt vært merkelig og feil.

Vi gjør oss alltid opp en mening om andre, om vi møter dem eller hører om dem. Noen ganger fatter vi en positiv dom, andre ganger en mer negativ. Hva denne morgenen minnet meg om er at vi må ikke være så snare til å dømme andre mennesker. Vi vet hva vi vet, men ikke hva de vet og hvorfor de snakker og oppfører seg slik de gjør.

Døm ikke, for at dere ikke skal bli dømt! Etter dommen dere dømmer med, skal dere selv få dom, og i samme mål som dere selv måler opp med, skal det også måles opp til dere. (Matt. 7:1-2)

Dagens kalendergave finner du her

4 kommentarer om “Ikke vær for rask til å døm

Legg til din

 1. Her har jeg, og alle jeg kjenner, vi har alle gjort våre feil… Så har jeg tenkt, når noe blir galt eller noe blir urettferdig: Vi må kunne si ifra, både på egne eller andres vegne – men fortsatt uten å dømme!
  En annen ting.., la oss ikke gjøre oss oppfatninger av andre basert på annenhånds informasjon, selv om det er «pålitelige» kilder…
  Velsigna god kveld!

  1. Jeg er helt enig med deg, her tråkket vi i salaten alle og enhver- og nettopp derfor er det viktig med en stadig påminnelse om det.

   Og viktig det du sier om å basere oppfatninger utfra andres meninger, vi vet aldri hvor riktige de er uansett hvor «pålitelige» menneskene som sier det er. Klart det er tilfeller vi skal vise aktsomhet utfra andres ord, men det er noe annet enn å forhåndsdømme.

   Velsigna og god kveld og helg 🙂

 2. Har smertelig fått oppleve nettopp dette. Gud har minnet meg om at jeg kan bruke min egen opplevelse til selv å bli mindre fordømmende ovenfor andre. Å så godt å gå med Gud ❤. Ønsker deg og dine gutter en velsignet helg, Pam

  1. Har opplevd det flere ganger selv, og det er ikke kjekt. Hadde egentlig tenkt å skrive ett innlegg om når andre dømmer våres motiver(kommer litt senere), og du nevner et av de to punktene jeg tenkte å ha med- å bruke opplevelsene våre som redskap i Guds hånd.
   Må du og dine ha en velsignet og god helg også! ❤ klem

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: