Å leve større enn man er

En av de ting som skjer med meg når jeg får motta Guds nåde, kjærlighet og hjelp er at jeg ønsker å gi det videre til andre. Når jeg omsluttes og møtes med en slik kjærlighet av Far, så ønsker jeg at andre skal få en liten smakebit av dette gjennom hvordan jeg behandler dem.

Men det er ikke alltid så lett å følge det ønsket som ligger dypt i hjertet når hverdagen er full av utfordringer, når mennesker danser meg på tærne og man selv opplever å være utenfor. Jeg ønsker å gi videre hva jeg selv har fått motta, men samtidig så vet jeg at jeg har det egentlig ikke i meg…

Vel, det siste der er både sant og ikke sant. I min menneskelige natur så har jeg det ikke i meg, med unntak av på de særdeles gode dagene da, men i Jesus har jeg denne muligheten. Den kraft som reiste Kristus opp fra graven er den samme kraft som virker i meg. WOW! Vi tenker mange ganger ikke over det, men det er slik det er. Tenk det, den samme kraft som reiste Kristus opp er virksom i deg og meg!

Når vi husker dette, at det er Kristus i oss som skal hjelpe oss  klare, blir alt så mye enklere. Jeg trenger ikke klare alene, jeg kan be om hjelp og styrke, nåde og tålmodighet, frimodighet og visdom, mildhet og overbærenhet fra den allmektige Gud! Det er ganske så fantastisk!

Når jeg trygler Gud om hjelp fordi jeg ønsker å svare mildt i stede for med bitende ord, så åpner jeg opp for at Gud kan være virksom i og gjennom mitt liv. Når jeg ber om visdom til å velge riktig ikke bare for meg selv, men også for andre berørte parter, så åpner jeg opp for å få veiledning fra han som er visdommen. Når jeg ber om legedom og hjelp til å bli fri fra bitterhet, så ber jeg legenes lege om å salve, lege og gjenopprette mitt knuste hjerte, sårede følelser og feile tanker. Uansett hva jeg møter kan jeg be Gud om hjelp til å leve på en måte som peker på han og som vitner om hans godhet, nåde og kjærlighet.

I meg selv er det mange ganger jeg ville ha feilet, men jeg vet at Gud hører min bønn om å leve et liv som ærer han og hjelper andre til å erfare at de er sett, elsket og ønsket. Mange av de ting jeg ønsker med mitt liv, de «merker» jeg ønsker å etterlate i andres hjerter og liv, krever at jeg ønsker og er villig til å leve et liv i hverdagen som er noen hakk for stort for meg. Men, den kraft som reiste Kristus opp fra de døde er den samme kraft som virker i meg. Så da er det mulig da, takk Gud!

Må han gi dere lys til hjertets øyne, så dere får innsikt i det håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig hans arv er for de hellige og hvor overveldende hans kraft er hos oss som tror. Med denne veldige makt og styrke reiste han Kristus opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen, over alle makter og åndskrefter, over alt velde og herredømme og over alle navn som nevnes kan, ikke bare i denne tid, men også i den kommende. Alt la han under hans føtter, og ham, hodet over alle ting, ga han til kirken, som er Kristi kropp, fylt av ham som fyller alt i alle. (Ef. 1:18.23)

10 kommentarer om “Å leve større enn man er

Legg til din

  1. Må du oppleve at den kraft som reiste Jesus opp fra døden fyller deg og gir deg styrke, kraft og mot til å stå støtt og for Gud i hele ditt liv.

   Takk for mail, håper jeg snart får svart. Klem

 1. Så vakkert og godt sagt! Du satte ting i
  bedre perspektiv for meg, det ble klarere. Så er det mulig, også for lille meg, å leve et liv som er noen hakk for stort for meg…i kraft av Ham som bor i meg. Varme gode hilsener kjære venn ❤ Pam

  1. Det er en av de tingene som jeg er så takknemlig for når det gjelder Gud, han krever ikke det umulige av oss, han krever lydighet og villighet – og så vil han ta seg av det umulige.
   Må Gud trøste og styrke ditt hjerte,
   kjempeklem

 2. Så vakkert og godt sagt! Du satte ting i
  bedre perspektiv for meg, det ble klarere. Så er det mulig, også for lille meg, å leve et liv som er noen hakk for stort for meg…i kraft av Ham som bor i meg. Varme gode hilsener kjære venn ❤ Pam

 3. Og husk: Det er Guds godhet som virker til omvendelse! Derfor er det så viktig at vi lar Han få gjøre nettopp det du beskriver her i innlegget ditt! Vise godhet i stedet for det som måtte dukke opp av bitre tanker og ord som vi føler er rettferdig fordi ….
  Jeg liker så godt å lese her inne hos deg. Det kjennes som om Gud leder meg inn på bloggen din når alt går på tverke i mitt eget liv.
  Kjære blogger, Gud velsigner deg mye mer enn du aner, jeg kjenner litt av den velsignelsen i mitt liv.
  Klem til deg fra meg.

  1. Ofte kommer vi lenger og oppnår mer hvis vi viser ufortjent raushet og godhet, og vi får det i alle fall bedre selv. Husker ei gang minsten og jeg snakket om nåde, og da jeg hadde forklart litt spurte jeg om han forstod hva jeg mente. Ja, nåde var som å få pizza når man ikke hadde fortjent det (og så viste han til en gang de hadde gjort noe galt, ble sendt på rommene og fikk hjemmelaga pizza til kvelds).

   Veldig oppmuntrende å høre at du finner hjelp i hva du leser her inne, når det ikke er så mye som kommer tilbake er det godt å høre at noen finner hjelp i alt som er delt.
   Varm klem

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: