En levende tro

Hvis vår tro er bare ord og hodekunnskap er den til lite nytte, både for oss selv og andre. Nå som pinsa er her er det en god tid til ettertanke, er vi i et levende forhold med Gud eller er det dødt? Den Hellige Ånd ble ikke sendt av Gud for at vi skulle ha en magisk hjelper som fikser opp i rotet vi lager, men vi har fått Ånden slik at Kristus og korset skal bli åpenbart for oss og fordi vi trenger Guds hjelp og kraft til å leve liv til Guds ære.

Det er enkelt å si Gud velsigne deg til noen, men hvis det ikke vises i gjerninger, mister det mye av sin kraft og hjelp.

Det er enkelt å si at vi ber for andre, men å virkelig gå inn i bønn for noen er mer enn to linjer for å ha oppfylt vår selvpålagte plikt.

Det er fint å hjelpe andre, men hjelper vi dem Gud minner oss på at vi skal hjelpe eller bare dem vi synes fortjener det?

Vi er kalt til å leve liv som peker på Jesus og som vitner om den nåde, godhet og barmhjertighet vi selv er blitt møtt med gang på gang. Kalt til å leve liv vi ikke kan klare i egen styrke og visdom, men som gjør oss avhengige av Gud.

Det var ikke bare disiplene som trengte Den Hellige Ånds hjelp til å være vitner, vi trenger det hver eneste en av oss. Hver dag, hver time og hvert minutt er vi avhengige av Den Hellige Ånds hjelp.

Visdom til å ta gode valg, nåde til å tilgi, kjærlighet til å stå imot bitterhet, håp for å trøste, trøst for å styrke, styrke for å stå støtt, kraft for å vitne, forsørgelse for alle dagens behov. Vi trenger Jesus. Vi trenger Gud. Vi trenger å igjen (og igjen, og igjen) å fylles av Ånden. Vi kan ikke ha en levende tro, ei heller leve utvbår tro, uten Den Hellige Ånd.
God pinse til dere alle. Må du fylles av Ånden i overmåte rikt mål ☺

5 kommentarer om “En levende tro

Legg til din

 1. Så rett min venn!
  Måtte vi få nåde til å gå inn i kvardagen- klar til å vere der Gud vil ha oss..
  Ferdiglagte gjerningar!

  Varm klem

  1. Hvis vi bare hadde forstått at vi er kalt til å leve Kristuslike liv i EGEN hverdag ikledd GUDS kraft…
   Gud velsigne deg dyrebare søster.
   Klem 🌷

 2. Det er gode og viktige ord du deler. Det er noen Kristne i mitt liv, når jeg støter på dem fra tid til annen, så skal de på død og liv rakke ned på meg og få meg til å bli bitte bitte liten og samtidig opphøye seg selv. Her i forrige uke kjente jeg mest lyst til å kjøre over hele gjengen…huff, så sint og lei seg man kan bli. Måtte ha tid med Gud for i det hele tatt å komme videre den dagen. Så inderlig viktig det du skriver i siste avsnitt. Må Gud seire og fornye hjertet og Ånden brenne i med og motgang. Måtte Gud hjelpe meg å se mine egne feil (for hjelp ja, jeg har en stor bjelke i øyet!) og ha tålmodighet og kjærlighet i rikt månn når det gjelder andres feil. En varm og god klem og et inderlig ønske og bønn om alt godt for deg og dine gutter ❤ Pam på heia

  1. Kjære Pam, du hvor mye gjenkjennelig det var her altså. Har blitt kjørt over slik flere ganger selv, og det er ikke alltid lett å velge rett når det står på som verst. Men takk Gud for at det er nåde, hjelp og kraft å få når vi velger rett fremfor lett og også vender oss til Ham med rop om hjelp. Ønsker tonnevis av solskinn i hverdag og hjerte for deg og dine kjæreste. Kjempeklem

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: