Nåde over nåde

Jeg er så takknemlig for at Gud er god og trofast. Jeg vet at jeg skulle fint klart å karre meg gjennom dagene i egen kraft, men det er godt å ha noen som forstår min fortvilelse og frustrasjon og som tåler mine tårer og min sorg. Det er Guds godhet som verner om meg som gjør at jeg kan være trygg når dagene er tunge og onde, for jeg vet at hans forsørgelse alltid er nok.

Jeg satt og tenkte på det tidligere, at jeg må ikke glemme å minne meg selv, og dere, på at alt er av nåde, det er nåde over nåde som møter oss, omslutter oss og bærer oss hver eneste dag.

Jeg skriver nok mye som kan oppleves utfordrende for enkelte, fordi jeg snakker mye om å leve som Bibelen sier og ikke bare snakke som den sier. Og jeg er vel ikke av dem som skyr unna å si ting slik jeg oppfatter det når jeg kjenner Ånden trykker på de emnene; at det er et for stort gap mellom hva Gud kaller å være «hel i sin ferd» og hvordan jeg- og kanskje du?- lever. Jeg snakker om helliggjørelse og å leve gode liv til Guds ære og menneskers gagn, men må vi aldri glemme at alt er nåde.

Nåde at han elsker meg,
nåde at han ønsker meg,
nåde at han fant meg
og nåde at jeg er hans.
Nåde over nåde.

Nåde at han bærer meg,
nåde at han verner meg,
nåde at han styrker meg
og nåde at jeg er i ham.
Nåde over nåde.

Nåde at han leder meg,
nåde at han lærer meg,
nåde at han fyller meg
og nåde er hans kraft i meg.
Nåde over nåde.

Nåde at han er god mot meg,
nåde at han leger meg,
nåde at han tåler meg
og nåde at han samler mine tårer.
Nåde over nåde.

Livet som kristen er å leve atskilt fra hva vi kaller «denne verdens innflytelse» og ha fokus og hjerte for Gud, hans rike og mennesker. Men i og gjennom alt er det Guds nåde som frelser oss, bærer oss og vil ta oss helt hjem. Nåde. Ufortjent velvilje og å bli sett på med kjærlighet, ikke fordi jeg har gjort så mye riktig og godt, men fordi Gud er god og Jesus fjernet all skyld og skam. Livet som kristen er et liv der vi opplever å stadig få ny nåde. Nåde på nåde, på nåde, på nåde… Takk gode Gud for din evige kjærlighet og nåde mot oss. Må du og ditt navn æres gjennom våre liv.

Men én ting legger jeg meg på hjertet, og dette gir meg håp:
Herren er nådig, vi går ikke til grunne. Hans barmhjertighet tar ikke slutt, den er ny hver morgen. Din trofasthet er stor. Jeg sier: Herren er min del, jeg setter mitt håp til ham. Herren er god mot dem som venter på ham og søker ham. Det er godt å være stille og vente på hjelp fra Herren. (Klag. 3:21-26)

5 kommentarer om “Nåde over nåde

Legg til din

    1. Ber om at du får ei uke der sola skinner i hjertet og at du opplever den fred som overgår forstanden. Varm klem til dyrebare du ❤

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: