Nåden betyr ikke at alt er lov

Det å leve som kristen er en vandring hvor vi stadig forandres. Jo mer vi velger å adlyde Guds Ord og Åndens tiltale, jo mer vil vi ligne Jesus. Men velger vi å ikke fylle oss med ordet og ikke adlyde Ånden, vil det komme en dag der det riktige spørsmålet er: Er jeg virkelig frelst fortsatt? 

Det at vi er elsket ubetinget av Gud
betyr ikke at Gud ubetinget aksepterer alt vi sier og gjør.

Det snakkes mye om nåde rundt forbi, og det er viktig, men det er noe vi også må ta innover oss når det gjelder alt snakket om nåde. Hva slags nåde er det egentlig som forkynnes? Det er blitt mer og mer populært med den nåden som sier «alt er allerede tilgitt så derfor kan du ikke gjøre mer synd» og en holdning om at «det er ikke så farlig om jeg gjør dette, fordi jeg ber bare Gud om tilgivelse etterpå». En falsk nåde som lar oss slippe billig unna med å være herre i egne liv og som fjerner alvoret som ligger i å leve etter våre lyster og ønsker og i direkte motsetning til Guds Ord.

For det har sneket seg inn visse folk blant dere, ugudelige mennesker som for lengst er oppskrevet til dom. De misbruker vår Guds nåde til et utsvevende liv, og de fornekter vår eneste hersker og Herre, Jesus Kristus.  (Jud. v4)

Nåden er ikke bare at vi er elsket betingelsesløst, at Gud ser på oss med velvilje og at vi kan oppleve hans favør. Nåden skal også oppdra de troende-  den både lærer og styrker oss til å leve liv som er omvendelsen verdig.

Eller forakter du hans uendelig store godhet, overbærenhet og tålmodighet? Skjønner du ikke at Guds godhet driver deg til omvendelse? Med ditt harde hjerte som ikke vil vende om, hoper du opp vrede over deg til vredens dag, når Gud åpenbarer sin rettferdige dom. Han skal lønne hver og en etter det han har gjort:  (Rom. 2:4-6)

Vi kan gjemme oss bak utsagnet at «Gud ser til hjertet» så mye vi vil, men det er en gang slik at «på frukten skal treet kjennes». Hvis noen fortsetter å bevisst gjøre ting de vet er synd, og ikke rives i stykker på innsiden av det, så er det tvilsomt at de faktisk er født på ny. De kan gjerne like Jesus og like at det er nåde og tilgivelse, men en sann omvendelse gjør at vi vender oss bort fra hva som er galt, begynner å gjøre godt og blir mer lik Jesus for hver dag og uke som går. Selvsagt vil vi feile og falle, men hvis vi virkelig elsker Jesus, så ikke bare liker vi hans ord, vi gjør vårt beste for å leve etter dem.

For Guds nåde er blitt åpenbart til frelse for alle mennesker. Den oppdrar oss til å si nei til et ugudelig liv og verdslige lyster og leve forstandig, rettskaffent og gudfryktig i den verden som nå er, mens vi venter på vårt salige håp: at vår store Gud og frelser Kristus Jesus skal komme i herlighet. For Kristus ga seg selv for oss for å løse oss ut fra all urett og rense oss så vi kan være hans eget folk, som med iver gjør gode gjerninger. (Tit. 2:11-14)

En kommentar om “Nåden betyr ikke at alt er lov

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: