Årets adventskalender på bloggen

Da nærmer det seg første desember og det er på tide å avsløre hva som er årets adventskalender her på bloggen. Fjorårets kalender fikk navnet «Hvorfor ikke?» og satte fokus på det å se og være der for andre gjennom praktiske handlinger. Dette er noe som ligger dypt i hjerte på meg- vi må se hverandre, våge å gå inn i- og dele- hverandres liv og velge å bry oss om mennesker som er rundt oss gjennom enkle, praktiske handlinger. 

Desember er en måned som for mange er veldig tung og vanskelig, noe det selvsagt er mange og ulike grunner til. Det er ikke en høytid som er bare glede og fellesskap, det er også tårer, sorg, ensomhet og fattigdom… Det siste er noe vi alle kan være med å lindre og hjelpe med gjennom å vise omsorg og inkludering, gjennom å dele omsorg og goder og gjennom å virkelig være der for hverandre.

davÅrets kalender har derfor fått navnet:

SPRE LITT JULEGLEDE!

Og jeg fikk i kveld laget ferdig motivet som skal være gjennomgangsbildet for kalenderen.

Så til mer praktiske ting rundt hva en adventskalender på denne bloggen betyr.

Hver dag frem til julaften så legges det ut bilde av en ting du kan være med i trekningen av. Det er alt hjemmelaget og selv om det ikke ligger bønn i hver maske, så ligger det masse omsorg i dem (og ett og annet hårstrå har nok også blandet seg inn).

Jeg gjør dette fordi jeg ønsker å spre litt juleglede med de som er innom og leser på bloggen. Kanskje litt selvisk av meg, men jeg finner virkelig glede i å glede andre- og dette er en enkel måte å gjøre det på når jeg ikke kommer så langt utenfor egen utgangsdør.

IMG_20171128_232314_1.jpgFormen i høst har ikke vært god, så gavene i år er nok av et litt enklere slag enn tidligere år, men jeg kan love at det er noe for de fleste, om man vil ha noe praktisk, noe varmende eller noe til pynt- det kommer alt etter som dagene passerer. De fleste gavene er allerede ferdig og i haugen min ligger bl.a. tova sitteunderlag, raggsokker, hekla julepynt, vaskekluter, grytekluter, pannebånd og annet. Har ett par-tre prosjekter til som jeg håper å kunne lage, og skulle jeg ikke rekke det er det alltids noe ekstra i ferdigkurva mi som kan brukes ;)

Hva du må gjøre? Vel det er 2 betingelser for å delta:
1. Du må ha en adresse på planeten vi kaller jorden som eventuell gave kan sendes til (så ja, du kan delta om du bor utenfor Norges grenser også)
2. Du må gi beskjed om at du ønsker å delta i dagens trekning før dagens slutt kl 24

Du trenger altså IKKE å like, dele, kommentere, følge eller noe som helst slik. Jeg gjør IKKE dette for å øke antall lesere eller noe slikt, jeg gjør det for å spre litt glede til mennesker rundt meg.

Det er en 3. betingelse, men denne er og blir frivillig. Tenk hvor flott hvis alle de som ble trukket ut forpliktet seg til å gjøre 3 gode ting mot noen andre som en videreformidling av at de selv har blitt gledet? Det hadde gjort at litt flere kunne få kjent på litt varmende og overraskende juleglede.

Du vil finne en egen side i toppen som heter «Spre litt juleglede». Ved midnatt hver dag postes det bilde og kort forklaring av dagens gave på denne siden (kommer opp ei kolonne med datoer etter som de legges ut) og hvis du ønsker å delta i trekning den dagen gir du beskjed innen kl 24. Beskjed gis enten i kommentarfeltet eller under aktuelt innlegg på bloggens facebookside (posten deles innen kl 15 på fb). Skulle du ønske å være mer anonym vil jeg ordne det slik at det er et skjema som fylles ut med alias/kallenavn/fornavn og e-postadresse (så jeg kan kontakte vinnere).

Jeg trekker vinnere dagen derpå og dette opplyses på egen side og også på facebooksiden. Gaver sendes ut 1-2 ganger pr uke.

Så jeg håper du henger med fra 1. desember av og også tar oppfordringen som årets kalender gir oss alle: Spre litt juleglede!

 

10 kommentarer om “Årets adventskalender på bloggen

Legg til din

 1. Klart jeg vil være med. Syns du er skikkelig god på å glede andre! Ønsker at du får oppleve at det er sant det som sies, nemlig at den største gleden man kan ha det er å gjøre andre glad!

  1. Som jeg har skrevet til de andre, bare husk å sjekk innom her eller på fb og gi beskjed de dagene du vil delta i trekning.

   Takk for de varme ordene, du dyrebare ❤
   velsigna helg til nydelige du

 2. Så spennende. Dette blir jeg gjerne med på – også den biten med å dele videre 🙂 Skal si du har stått på for dette!

  1. Det går litt tid til å lage i oktober og november og endel tid til all organiseringen i desember, men det er mer kos enn arbeid- for selv om jeg ikke ser det, så vet jeg at det bringer glede til andre ❤

   Koselig du vil delta både i kalenderen og oppfordringen! Bare husk å sjekk innom her eller på bloggen sin fb-side og skriv deg på de aktuelle dagene.

   Velsigna og fredfull adventstid til dyrebare du ❤
   Varm klem

 3. Vil gjerne være med og føler meg heldigsom får lov ❤ takk nydelige du ❤
  Igår snakket jeg lenge med ei som gruer seg til Jul og bare ser mørkt på dagene, Julen er ei vanskelig og trist tid for mange. Takk for at du sprer Juleglede ❤ Klem Pam

  1. Bare husk å sjekk hver dag på bloggen eller fb hva dagens gave er og skriv deg på 😉 Så håper jeg å trekke ditt navn opp av skåla en av dagene ❤

   Jula er ikke bare bare, jeg er en av dem med veldig ambivalent forhold til den… men hjelper meg litt å fokusere på å glede andre

   varm og lang klem

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: