Jeg skal lese senere…

Vi har alle tenkt det: «Jeg skal lese Bibelen litt senere» og i de aller fleste tilfellene betyr det aldri. Ikke aldri som aldri  resten av livet men aldri som ikke i de gitte situasjonene.

Denne morgenen stoppet jeg opp med det siste avsnittet i Ordspråkene 24 som snakker om at ‘forfatteren’ gikk forbi en lat manns åker og så at den var tilgrodd av nesler og steingjerdet var revet ned. Det står også at han la merke til dette og tok lærdom av det. Kapittelet avsluttes med «Litt søvn, litt hvile med hendene i fanget, så kommer fattigdommen over deg som en farende fant og nøden som en væpnet mann». (v 33-34)

Jeg satt og tenkte at det er ikke rart at det er så mye åndelig fattigdom blant mange mennesker, fordi de aldri bruker tid i Guds Ord. Mange er opptatt av følelser og opplevelser, men ikke av å mette hjerte og ånd, sjel og forstand med Guds Ord. Hva som også kom i tankene mine var at denne latskap og (tidvis) likegyldighet vi viser overfor det å ta til oss ordet fører til at vårt indre ikke bare blir ført ut i fattigdom, men også blir overgrodd av ugress (jf nesler). Med det tenker jeg at når vi ikke har Guds Ord til å lede og verne oss, vil vi gi rom for både tanker, meninger og gjerninger som ikke er gode- noen kan kalles uvaner, andre synd. Ordet har en beskyttende effekt fordi det skaper en visdom, innsikt og vilje i oss til å holde oss borte fra det som ikke er til Guds ære og behag. Det står også at steingjerdet var revet ned, og her tenker jeg at vi mister et sterkt vern når vi ikke har Guds Ord til å lede og beskytte oss. Det er visdom å hente i Guds Ord som vil holde oss borte fra vanskeligheter. Det betyr selvsagt ikke at vi slipper unna alt, men vi unngår endel av de ting som vår uvitenhet eller kjødelighet ellers ville ført oss inn i. Guds Ord er et vern både for tanker, hjerte og alle livets områder.

Så var det litt «vittig» at da jeg var ferdig med disse tankene i forhold til dagens kapittel i ordspråkene og slo opp i Salmene for å lese der, så var dagens lesning Salme 119! Den salmen som i størst grad feirer Guds Ord og som viser hvordan Ordet er vårt lys og vår ledesnor, Guds store gave til oss mennesker slik at vi kan vite hva som er hans vilje og hvordan vi kan leve våre liv til Hans ære. Det er fascinerende at det er kun noen få vers i salmen som ikke direkte henviser til Guds lov, forskrifter, bud el.l. Men uansett så finner vi en dyp respekt og avhengighet, hengivenhet og lengsel etter å forstå Guds veier og ledes på hans veier. Det sies gjentatte ganger at Ordet er rett, godt, sant og verdt å stole på, håpe på og tro på. De fremhever også viktigheten av å se en helhet og ikke bare detaljer, enkeltomstendigheter eller ord for seg selv.

Dine hender har skapt meg og holdt meg oppe. Gi meg innsikt så jeg lærer dine bud! (v.73)

Hvis jeg ikke fryder meg over din lov, går jeg til grunne i min nød. Jeg glemmer aldri dine påbud, ved dem gir du meg liv. (v.92-93)

3 kommentarer om “Jeg skal lese senere…

Legg til din

    1. Håper klemmen jeg sender over finner deg ved god mot og god helse.
      Må glede, styrke og visdom i Herren bli deg rikelig til del.
      Klem 🙂

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: