Hvem er støtteskuespiller i ditt liv?

Når det gjelder filmer og serier så er det alltid noen få hovedpersoner og mange støtteskuespillere. De i hovedrollene leder an og de er selvsagt fokus for både de hendelser og den utvikling vi ser, men støtteskuespillerne har en veldig viktig rolle og plass. Tenk hvor kjedelig filmer og serier hadde vært hvis alle kun hadde hovedrolleinnhavere? De andre er nødvendige for å vise sammenhenger, skape handling og framdrift, og fellesskapet mellom alle involverte er viktig for at vi skal forstå og bli fanget inn av historien.

Så til spørsmålet i teksten som sikkert tolkes annerledes av mange enn hva jeg egentlig tenker på. Jeg tror mange sitter og tenker på mennesker som er viktige for dem og som hjelper dem i deres liv og hverdag. Mennesker som har formet dem, mennesker som elsker og støtter dem, mennesker som er viktige og nære. De som vi opplever som støtter og hjelpere i våre liv. Vi må verdsette dem og vi må også huske å fortelle dem at vi er glade i dem, takknemlige for dem og at de gjør livet vårt bedre.

Jeg tenkte ikke på det da jeg skrev tittelen, men hva jeg tenkte på er at vi ofte setter oss selv som hovedrolleinnhaver i eget liv og lar Gud være en støtteskuepiller. I dag er det den troende som er i sentrum for mye av forkynnelsen og Gud er den som skal hjelpe den troende til et bedre, mer meningsfullt og rikt liv. Vi har snudd det hele på hodet i forhold til hva som er ment å være.

Jeg er en støtteskuespiller i Guds historie, han har den eneste hovedrolle det er og han har invitert meg til å delta i hans historie. Han har gitt meg en rolle å fylle og han har tilveiebragt den hjelp jeg trenger for å fylle min plass på en god måte. Han har ikke satt meg inn på måfå, han har nøye utvalgt hvilken «rolle» jeg skal ha og hvem som skal være tilstede rundt meg. Sammen med de som Gud har plassert rundt meg, får jeg delta i Hans plan, hans historie.

Gud er ikke vår støtteskuespiller, han er ikke bare en deltaker i våre livs historier. Vi er hans «støtterskuespillere» og vi har del i hans historie. Han er og blir den eneste hovedrolleinnhaver.

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: