Et tilbedelsens liv

I natt lå jeg og tenkte på et vers fra Bibelen; «Tilbe Herren med skjønnheten av et hellig liv». Verset er fra salmenes bok men jeg husker ikke hvor, og siden det er meningsoversatt og ikke ord-oversatt så er det umulig å søke opp. Men helt fra jeg leste den oversettelsen av det verset har det hengt i meg og har over årene stadig kommet opp i tankene.

Ofte tenker vi på tilbedelse som ord, at vi synger eller ber det, men det kan også gjelde våre liv- og det må vi ikke glemme. Hvordan vi lever sier mye til omverdenen om hvem vi er og om vi tar vår tro på alvor, men det sier også mye overfor Gud. Når vi velger å innrette våre liv etter hans ord og bud med en ydmyk og villig ånd så er det tilbedelse av hans herredømme og makt.

Når vi velger å underordne oss Guds ord og handle etter hva Gud sier er godt og rent, framfor å følge kjødets lyst, så viser vi ved våre valg og liv at Gud er viktig for oss og at vi ærer hans autoritet og rett til å sette regler. Dette er normalt sett ikke tenkt på som tilbedelse, men når vi gjør det utfra et hjerte som er overgitt Gud og med lengsel etter å ære Gud så er det nettopp tilbedelse det blir.

Når vi velger å bevare fred oss imellom i stede for å skape strid, når vi behandler andre med mildhet framfor hardhet, når vi svarer raseri med ro og når vi skaper forsoning i stede for å bringe provokasjoner, så ærer vi Gud ved våre liv. Når vi lever som gudfryktige mennesker som ønsker at Jesus skal skinne gjennom oss så er vi ikke bare lys i denne verden, vi er også mennesker som ved våre valg og liv viser at vi velger å underordne oss Gud- og med det både ærer og tilber vi ham.

Et hellig liv er et liv som setter Gud først og som erkjenner at han er på tronen i alle ting, også i våre hverdagslige utfordringer og i våre møter med andre mennesker. Ingen av de hellige er perfekte, men ved Guds nåde og hjelp har de utviklet en karakter som skinner mer og mer av Jesus. De lar Jesus vokse i deres liv ved at de velger å avstå fra å følge kjødets og lystens ønsker, men underordner seg Guds bud med ydmykhet og glede også når det koster.

«Tilbe Herren med skjønnheten av et hellig liv»

En kommentar om “Et tilbedelsens liv

Legg til din

  1. Reblogget dette på Ett ord for dagen og kommenterte:

    Akkurat postet på den andre bloggen.

    Kort utdrag:
    Når vi velger å underordne oss Guds ord og handle etter hva Gud sier er godt og rent, framfor å følge kjødets lyst, så viser vi ved våre valg og liv at Gud er viktig for oss og at vi ærer hans autoritet og rett til å sette regler. Dette er normalt sett ikke tenkt på som tilbedelse, men når vi gjør det utfra et hjerte som er overgitt Gud og med lengsel etter å ære Gud så er det nettopp tilbedelse det blir.

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: