Å bli likedannet Kristus

Her for ett par uker siden var minstegutten og jeg på kjøkkenet. Jeg husker ikke hva som skjedde, bare hva min første tanke var, fordi det er noe som har jobbet i meg, både før og etter denne episoden. Jeg tenkte: ”Ohh MY goodness!!!” eller på god venndølsk: ”Å kjære vene!!!”

Jeg har siden senvåres i fjor skrevet mer engelsk enn norsk, noe som tydeligvis har satt sitt preg på hvilket språk jeg tenker på, og også ber på. Ber jeg for noen av mine kontakter utenskjærs fra, tar jeg meg ofte i å be på engelsk. Mine tanker, mitt sinn, er mer innstilt på å bruke dette språket enn det norske mange ganger. Hvorfor? Fordi jeg bruker engelsk mer enn norsk- så enkelt. Siden jeg tilbringer mye tid sammen med mennesker som har det som førstespråk, blir det for hver dag en mer og mer naturlig del av meg, av hvem jeg er og hvordan jeg kommuniserer og tenker.

Hva er så spesielt med det da? er det sikkert lett å tenke. Men vet du hva, engelsk og nynorsk var mine svakeste fag på skolen- altså språk. Og her står jeg i kjøkkenet mitt og tenker; ”Ohh my goodness!!!” Ikke det at engelsken min er blitt så knakende bra de siste ni månedene, men den er blitt kraftig forbedret, det har skjedd en positiv utvikling.

”Å bli likedannet Kristus” har jobbet i meg med jamne mellomrom, nettopp fordi jeg også tidligere har tatt meg i å tenke, be og
skrive engelsk i stede for norsk. Det er det samme prinsippet som gjelder for begge deler. Akkurat som engelsk blir mer og mer naturlig for meg, jo mer jeg bruker det, er det slik at jo mer tid vi bruker sammen med Gud, jo mer likedannet Ham blir vi. Jo mer tid vi bruker på å lese Hans Ord, på å la Ånden åpenbare Ordet for oss og lar det virke forandring i oss, i våre tanker, meninger og holdninger, lar det påvirke hvordan vi lever våre liv, jo mer likedannet Ham blir vi. Johannes beskriver det som ”Han
skal vokse og jeg skal avta”(Joh.3.30).

Det tar tid å bli likedannet med Kristus, det er en prosess, og vi vil heller aldri nå helt fram i dette liv, det er alltid mer å strekke seg etter. Men bruker vi tid med Gud og på de ting som har med Gud å gjøre, vil vi litt etter litt se en forandring i våre liv- vi begynner å se mer av Hans natur i oss- Han vokser og vi avtar. Har du noen gang tenkt over at dette verset faktisk viser til at det hele er en prosess? Ordene ’vokser’ og ’avtar’ viser nettopp dette, det er en utvikling, det er noe som skjer gradvis. Og jo mer tid vi bruker sammen med Gud og utvikler vårt personlige forhold til Ham, jo mer vi i vår hverdag lever etter Hans Ord, jo mer likedannet Ham blir vi etter som dagene går. Akkurat som at jeg nå og da tar meg selv i å skrive, tenke og be på engelsk… God bless you all!!!

                              

 

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: