nytt liv = ny hverdag

«For Kristi kjærlighet tvinger oss. Vi vet at én er død for alle, derfor er de alle døde. Og han døde for alle, for at de som lever, ikke lenger skal leve for seg selv, men for ham som døde og sto opp for dem.» (2.Kor.5.14-15)

Vi avslutter påsketiden for dette år, selv om påsken og dens budskap er med oss hver dag i livet. Som julens budskap om at en frelser er oss født er med oss, er påskens om at vår synd er sonet og av Guds nåde kan vi bli frelst og få nytt liv på innsiden.

Dette nye livet som vi har fått, skal være med å forme hvordan vi tenker, hva vi mener og hvordan vi forholder oss til alt. Til hvordan vi ser og forholder oss til sannheten i Guds Ord, om vi reiser oss mot urett i omgivelser, til å ikke innlate seg i ugudelig snakk og atferd og hvordan vi i egne liv lever for å tjene og hjelpe andre. Den kraft som reiste Jesus opp fra de døde er faktisk der for og med oss også! Vi kommer mer innom det senere, og kanskje mer spesielt rundt pinse.

Kommer til å ta endel om at vi er ett hellig folk og at vi skal atskille oss fra denne verden. Denne verdens gleder og bedrag, dens verdier og meninger, har altfor stor plass i de kristne menigheter og kristnes hjerter. Gud har sagt vi skal atskille oss, men i stede ser vi at verden er tatt inn i menighetene, både rundt omkring i dette land men også verden ellers. Nå er tiden for at vi reiser oss opp for sannheten, for at vi omvender oss og renser våre hjerter og liv. Vi ble ikke frelst for at Gud først og fremst skulle være forpliktet til å velsigne oss, men for å komme inn i ett levende fellesskap med Gud den Allmektige, vår Skaper og Opprettholder. Dette forholdet er det viktigste som finnes i verden, og det viktigste for oss bør alltid være at Gud og Hans navn bringes ære og pris, og menneskers frelse.

Som vi minnes påskens budskap, at Jesus gav sitt liv for at vi skulle få leve, slik er det vi skal leve selv- vi gir vårt liv for Gud og gjennom å elske Han og vår neste som oss selv, vil vi se det nye liv vokse seg sterkere i vårt indre.

Kjære Gud, hjelp oss  se hva som er av denne verden i våre hjerter og liv og legg ønsket om å omvende oss fra det dypt ned  i våre hjerter. Må Ditt ord og Din sannhet brenne sterkt i vårt indre. Skinn Ditt lys og gi oss styrke og mot til å leve til ditt behag, etter ditt ord, med den kraft du gir. I Jesus Navn,amen!

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: