Menneskers verk eller Guds verk?

 

”Gud styrk ditt verk” leser vi i Bibelen, for deretter å frimodig be: ”Gud velsign mine valg, Gud velsign mitt arbeid, Gud velsign meg og mine, Gud styrk mitt verk”, uten at vi ser hvor galt det kan bli. Altfor ofte er vi som Guds menighet mer styrt av denne verden enn av Guds ord og vilje med våre liv. Vi drives av ett uuttalt- og mange ganger ubevisst- ønske om sikkerhet i fast jobb, inntekt og eget hus, søken etter det gode liv der jeg og mine har det godt og kan kose oss, stoltheten som jager etter vellykkethet, posisjon, status og å med årene klatre noen hakk oppover på prestisjestigen. Dette preger oss i alt for stor grad. For flere tøft å innrømme, mens andre ikke ser det. Det er også de som ikke ser noe galt i å søke hva denne verden tilbyr. ”Jeg har bare dette livet, jeg vil ha det godt mens jeg lever”… ”Det har vært mange harde år nå, jeg vil bare ha det litt lettere”… har flere sagt som forklaring på hvorfor de velger å gå en vei de vet Guds Ord taler imot. De velger den, der og da, enkleste veien ut og frarøver med det seg selv, sine kjære og alle mennesker de møter en større fylde av Guds velsignelse og kraft.

Vi er i verden, men skal ikke være av verden. Gud kalte Israelsfolket til å skille seg fra folkeslagene omkring dem. De skulle være ett hellig folk, satt til sides for Ham alene. På samme måte kaller Gud menigheten til å skille seg fra verden, til å reise seg opp å være ett annerledes folk. Ett folk med himmelen som hjemland, som er flyktninger og omreisende i denne verden, på ett himmelsendt oppdrag som ambassadører for Gud den Allmektige. Våre viktigste oppgaver er å bringe ære til Gud og Hans navn og sjelers frelse. Frelsen er ikke først og fremst at Gud har forpliktet seg til å gjøre livet lettere og mer komfortabelt for oss, ei heller for at Han skal velsigne vårt arbeid med suksess og vår bankkonto med stor pluss. Nei, vi er frelst til fellesskap med Gud. Velsigner Gud deg i disse områdene, så takk og pris Ham! Er du en av dem som opplever trangere tider, så takk og pris Ham uansett! Fellesskapet med Gud er det viktigste vi har, og skal det utvikles, må vi skille oss fra denne verden. Vi må la menneskefrykt fare og være mest opptatt av å leve Gud til behag, ikke oss selv eller andre mennesker.

Gud har lovet å alltid være med oss. Vi vil få hva vi trenger og også oppleve vekst og framgang. Men vi kan ikke forvente at Gud velsigner oss i hele vårt liv hvis vi ikke har overgitt alt til Ham. Hvis vi velger å gå egne veier, hvis vi velger denne verdens tilbud, forlystelser og gleder, kan vi ikke forvente at Gud velsigner dette. Derimot kan vi hvile i tryggheten om at Gud vil velsigne sitt verk, at det som er av Ham vil vokse seg sterkere etter som dagene går. Hva er viktigst for deg? Verden eller Guds rike, menneskers verk eller Guds verk? I denne tiden kaller Gud mennesker til å overgi sine hjerter på ny, til å omvende seg fra sin ferd og til å innvie seg for å leve hellige liv. Hører vi Gud kalle?

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: