Man tager hva man haver… {med morsdagen i sikte}

… og ett eller annet blir det til slutt av det også!
Ja, morsdagen nærmer seg med stormskritt, og her på bloggen daler det inn med mennesker som har søkt på hjemmelaga morsdagsgaver, morsdag, morsdag kjærlighet og andre søkeord relatert til den førstkommende søndag.

Jeg er småbarnsmor og ikke av den mest kreative typen, men vi pleier alltid å få laget gaver, om det er jul eller andre dager som morsdag og farsdag, bursdager eller bare for å glede/overraske noen. Mange ganger hadde det vært enklere å bare kjøpe med seg noe (sånn med unntak av at jeg ikke liker shopping overhode) men det er noe helt spesielt med å sitte sammen med barna å finne ut hva vi skal lage, planlegge, gjøre selve aktiviteten og mest kjært er alle de minnene og gode tankene vi deler om mottakeren mens vi lager. Det er mange gode grunner til å kikke i skuffer og skap etter noe som er brukendes, og noen er: Gjenbruk sparer miljøet og pengene kan brukes til annet, lagestunder skaper samhold og styrker fellesskapet, selvlaget krever mange ganger mer tid enn å gå og kjøpe noe (noe som igjen viser at vi verdsetter en annen nok til å gi denne tiden til å lage noe spesielt til dem) og det er harli stas å motta noe som er hjemmelaget også da! Spesielt fra små, lubne barnefingre! 🙂 Guttene mine er 6 og 8, så det er ikke det mest avanserte vi holder på med, men med litt planlegging og tilrettelegging kan det bli mye fint og endel flott. Helsa mi gjør hverdagen vår uforutsigbar, så aktivitetene må ikke ta for lang tid da jeg uten forvarsel kan bli dårligere og ute av stand til å fullføre. Så her er noen helt enkle ting det går ann å lage, mange av tingene finnes rundt forbi i skaper, skuffer og ja, i søpla, andre må kanskje erstattes av liknende ting eller handles inn. Her i huset går vi alltid for enkelt og greit, men det skal se bra ut og det skal passe den vi gir det til.

Hvis man ikke er den mest fingernemme eller kreative, er det lassevis av ideèr å finne i bøker, blader og på nett- kanskje trenger du ikke mer hjelp enn å kikke i noen butikkvinduer? Hjemmelaga kort er sjarmerendes, og hvis giver har lagt tid i å finne oppriktige og varme ord, eller ett sitat eller to som er treffende, varmer det skikkelig godt. Noe som kanskje også er en idè er å gi opplevelser? Mange har nok ting og tang, men savner kanskje mest tid og fellesskap. Hva med barnevakt for en kveld? Kino-teaterbilletter? Restaurantbesøk? Tur til ett spesielt sted med gode minner? Kupong på hjemmelaga middag eller kake? En barnefri kveld med romantisk stemning? Frikveld, send mor på tur med damene eller annet som frister? Eller hva med å rett og slett finne tid til parforholdet/familien og gjør noe kjekt sammen (og ta gjerne med litt ekstra og hemmelig godteri i sekken/innerlomma)? Ja så var det de enkle ideène da, vi tar det meste i bildeformat med kort tekst om hva.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Og som sagt, aktivitetene vi gjør må være litt enkle og raske av to årsaker. Viktigste er at guttene skal klare å holde motivasjonen oppe, men også fordi jeg aldri vet helt hvordan formen min er veldig om noen minutter/timer eller dagen derpå (ergo = svært variabel og ustabil) og nettopp den siste har slått inn nå! Så derfor blir innlegget avsluttet brått og brutalt selv om det er litt halvt om halvt og langt fra ferdig utfra hva jeg hadde tenkt… Avslutter med en video-hyllest til mor som jeg laget for ei stund sida til Steven Curtis Chapmans NYDELIGE sang  One Heartbeat At A Time og ja, jeg brukte den i fjorårets morsdagsinnlegg også (der er forresten bilder og framgangsmåte til hjemmelaga seigmenn, vi gav ho mor en snerten, liten og knallgod bil i fjor ;))

En kommentar om “Man tager hva man haver… {med morsdagen i sikte}

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: