Korsets Seier

Tenk deg at det er en gang i framtiden og du står framfor Guds domsstol. Du klarer ikke kikke opp å se på Gud Fader som sitter ved bordet der framme, det hele er bare for mektig og for skummelt. Du vet at du har ikke akkurat levd som en helgen, og det vet også anklageren din som akkurat nå trer fram. Du ser bort på ham og det lyser ondskapsfullt ut av øynene hans, du ser han ’gotter’ seg der han gnir seg i hendene og peker mot en metertykk mappe, for så å begynne: ”Dette mennesket er langt fra verdig til å komme inn i himmelen. Du ser selv, ærede dommer, at listen over feil og synder er lang. Det er løgn og bedrag, det er unnasluntring og…”. Du trekker pusten dypt og kjenner hjertet synker, det er jo sant. Alle de steder, de tidspunkt, de flaue og skitne detaljene, alle de ting anklageren nevner er jo sant. Du var ikke mors beste barn, og selv om du prøvde å være god, så var det mye som gikk feil… det er faktisk rett og rimelig at du dømmes for dine feil. Tårer av frustrasjon triller mens du svakt enser at anklager freser videre i ett rasende tempo med å nevne alle dine feil og mangler. Ett fortvilet sukk kommer over leppene dine og du føler for å gi opp, men da kjenner du plutselig en varm hånd oppå din. Sakte åpner du øynene og ser rett på en naglemerket hånd som ligger fast oppå din og gir den en betryggende klem. Forsiktig løfter du hodet litt opp, vender det mot siden og du ser rett inn i de mest rolige og kjærlige øyne og hører: ”Vær ikke redd, dette skal jeg ta meg av. Bare slapp av, jeg fikser dette”. Ikke bare sier forsvareren din at han allerede har betalt skyldebrevet, men også at dere er søsken og at du er i familie med dommeren selv. Plutselig kjenner du en merkelig ro på innsiden og du bare vet at dette vil ordne seg.

Selv om anklageren ikke er ferdig, reiser Jesus seg opp og sier: ”Jeg vil gjerne snakke nå, ærede dommer”. Mens han går fram freser anklageren til og hyler: ”Jeg er ikke ferdig! Dette mennesket har ett langt rulleblad med synder og”… ”Ti djevel”, sier Gud Fader og nikker til Jesus at han kan begynne å snakke.

”Ærede dommer!”, begynner Jesus, ”du vet at jeg oppfylte loven ved å leve ett syndfritt liv. Deretter tok jeg dette menneskes plass, ja alle menneskers plass, å betalte soning for alle de synder og feiltrinn som er begått. Jeg tok all straff på min rygg og bar deres skam og skyld. Fra min rygg, fra disse hendene og såret i siden rant dét blod som gjorde soning og vasket bort alle deres overtredelser og tilkortkommenhet”.

Så ser du Jesus snur seg, kikker på anklageren din og sier: ”Du djevel, du har ingen rett til å komme med anklager mot dette mitt barn. Alle syndene og overtredelsene tok jeg på min rygg og jeg har betalt for dem alle. Fordi mitt barn tok imot meg, har hans tro på min seier gitt en fullstendig og total tilgivelse. Du har ingen sak overhode”.

Mens djevelen synker sammen og lusker ut av rettssalen hører du Jesus si: ”Hvem vil komme med anklage mot Guds utvalgt? Det er Gud som rettferdiggjør.” (Rom.8:33)

Noen ganger kan det være lettere å tro på Gud for evigheten enn for denne dag, men Jesu verk gjelder både for evigheten og for i dag. I dag kan du med frimodighet komme fram for nådens trone å søke hjelp. Jesus tok alt på seg og du kan hellig og ren komme fram for Faderen. Gud ønsker ikke bare å tilbringe evigheten sammen med deg, men også hver eneste dag du er her på jord. Korsets seier er gyldig både i dag og for evigheten, vær frimodig.

12 kommentarer om “Korsets Seier

Legg til din

 1. Dette innlegget ditt er noe av det sterkeste budskapet jeg har fått med meg denne påsken, og jeg leste det opp på en påskesamling jeg var til i dag! Håper det var i orden 🙂

  Du har en gudegitt evne til å formidle og jeg blir velsignet av å lese her inne!

  Må Gud velsigne deg igjen – som du velsigner andre!

  Klem fra Maria

  1. Selvsagt er det i orden, bare glad hvis det kan bli til oppbyggelse og hjelp for flere.
   og takk for oppmuntring!

   Må Guds fred fylle ditt sinn og hans kjærlighet ditt hjerte.
   Må Gud styrke dine skritt og hans nåde prege dine ord.
   Må Guds beskyttelse verne deg og alle du har kjær
   og hans forsørgelse dekke alle deres behov.
   Må du i alle ting ha nok.

   Du er dyrebar!
   Fortsatt god påske til deg og dine!
   klem fra Cecilie 🙂

 2. Amen,Jesus er våres advokat heldigvis. Jeg fikk et ord tidlig i mitt kristenliv når det gjelder anklager og det lød slik:

  Jesaja 54: 15 Hvis noen går til angrep,
  kommer det ikke fra meg.
  Den som angriper deg,
  skal falle for din hånd.
  16 Se, det er jeg som skaper smeden,
  han som puster til kullilden
  og lager våpen til sitt bruk.
  Jeg skaper også den
  som skal ødelegge og volde skade.
  17 De våpen som blir smidd mot deg,
  skal mislykkes, alle sammen.
  Hvert klagemål som blir reist mot deg,
  skal du kunne gjendrive.
  Det er den lodd Herrens tjenere får,
  den rett jeg gir dem, sier Herren.

  Ønsker deg og dine fortsatt god påske:)

 3. Så vakkert du skriver, Cecilie. Jeg blir grepet. Tusen takk for alt du deler og gir av deg selv her. Du betyr mer enn du vet, og du kan være sikker på at mange leser – selvom ikke alle kommenterer. Dette er en tjeneste,og du står sterkt i den. Må Gud velsigne alt det du skriver, alle dine tanker som blir til ord som vi kan lese. Takk 🙂 Også er jeg i grunn innom for å ønske deg og dine kjære en riktig god og velsignet påske. God klem fra Spirea

  1. Det var himmelsendte ord, det var ikke bare fra deg selv men fra Gud.
   Tusen takk kjære deg!

   Ønsker deg og dine kjære ei god og velsigna påske!
   Min «del» av ferien er over og gutta er hos far sin, skal hvile og forhåpentligvis samle en liten smule krefter. Har vært mer enn tøft i det siste. Må Gud fylle deg med styrke og kraft, med visdom og nåde, med barmhjertighet og kjærlighet. Han verner omdere alle og hans omsorg og forsørgelse er nok. Dere vil klare dette. Kjempeklem til dyrebare du!

 4. Dette er ett påskebudskap på sitt beste. Du skriver bra og fra dypet av hjertet.

  Anklageren er satan, og Jesus er vår forsvarer. Og når vi titter på Jesus istedenfor oss selv, så vill vi se nåde og rettferdighet, fordi Han kjenner deg. Fordi vi søkte Hans rettferdighet, og ikke vår egen, så vill Jesus kle oss med sine klær av rettferdighet. Der mennesker og djevler finner feil, der dekker Jesu blod våres synder. Uansett hva vi har gjort, og vi går til Far og ber om nåde, så kanskje mennesker vill huske det dagen etter, men ikke Gud.

  «Så langt som øst er fra vest, lar han våre misgjerninger være langt fra oss. Som en far forbarmer sig over sine barn, forbarmer Herren sig over dem som frykter ham» Salme 103:12-13

  God påske til deg og dine!

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: