å fange Guds oppmerksomhet

Er det noe troende mennesker ønsker er det å vite at de klarer å fange Guds oppmerksomhet. De både elsker og trenger å vite at de er sett av Herren. De trenger å vite at Gud ser dem og har omsorg for dem, de trenger å føle at de er elsket og ivaretatt, de trenger å bli elsket.

Så er det mange fallgruver som vi gjentatte ganger havner i, vi prøver å gjøre oss mer elskverdige og mer attraktive for Gud. Vi snakker høyr om Guds trofasthet, mens vi egentlig lever med tvil og vantro i hjertet. Vi lovpriser Gud med munnen og armene løftet, men sitter i hjemmene og snakker om uff og vanskelig og umulig alt er. Vi gir for å få tilbake, men glemmer at Gud sier at venstrehånda ikke skal vite hva høyrehånda gjør.. Vi er med på ett lass av aktiviteter og sammenhenger for å gjøre oss fortjente og gode nok. Vi strever for å vinne Guds anerkjennesle og favør. Vi glemmer at alt er av nåde og begynner å arbeide for å oppnå oppmerksomhet og godvilje.

Den som gir for å få tilbake, gir med feil motiv. Den som står på for å få anerkjennelse, tjener med feil motiv. Den som lovsynger av plikt, gjør det med feil motiv… vi er flinke til å søke Guds hender i stede for ansikt, vi søker gavene i stede for giveren. Vi setter våre behov for oppmerksomhet foran muligheten til å elske og tjene Gud og andre mennesker.

Det er en historie om en fattig enke som virkelig fanger Guds oppmerksomhet. Hun er blitt æret og løftet fram i ett par årtusen. Var det fordi hun gjorde alt så riktig og bra? Nei, det var fordi hun hadde ett hjerte overgitt Herren og hun var lydig, og dette fanget Jesus sin oppmerksomhet.

Jesus så opp og la merke til hvordan de rike la sine gaver i tempelkisten. Da fikk han se en fattig enke legge to småmynter i den,  og han sa: «Sannelig, jeg sier dere: Denne fattige enken har gitt mer enn noen av de andre.  For alle de andre la gaver i kisten av sin overflod, men hun ga av sin fattigdom alt hun hadde å leve av.» (Luk.21:1-4)

Har du tenkt over at hva hun gjorde fanget Guds oppmerksomhet og vant hans hjerte? Vi ser det fordi hva hun gjorde var så enestående at Jesus kommenterer det til sine disipler. Se på henne! Se, hun elsker Herren, hun tjener Herren med hva hun har! Hun lever i overgivelse og tillit til at jeg passer på henne og vil sørge for henne.Hun er ett forbilde for dere alle, hun er min og jeg ser henneog hennes sak, selv når hun ikke vet det. Jeg ser hva hun gir og ofrer til meg, og jeg vet hun gjør det av ett villig og helt hjerte, ikke av tvang eller ønske om egen vinning. Hun har fanget mitt hjerte og min oppmerksomhet.

Vi trenger ikke streve for å fange Herrens oppmerksomhet, men vi skal huske at det er i det skjulte vi skal tjene og gjøre. Vi skal ikke falle i fallgruvene jeg nevnte over, vi skal leve våre liv i stillhet og tillit til Herren, vi skal gi når Gud taler, vi skal be i lønnkammeret, vi skal prise og takke- men ikke for å få oppmerksomhet og anerkjennesle, men fordi vi elsker Herren. Mennesker som elsker Herren og lever i tillit til Guds trofasthet og godhet fanger Herrens oppmerksomhet.

En kommentar om “å fange Guds oppmerksomhet

Legg til din

  1. Nydelig skrevet. takk for at du minner på dette. Det er så viktig at vi ransaker hjertene våre og ser hvilke motiv vi har. Og strev gjør ikke at Gud belønner oss, men en lengsel etter han og en fullstendig overgivelse.
    Klem til deg

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: