Når Jesus lar oss vente

Hva gjør vi mens vi venter på at vårt mirakel og vår utfrielse skal komme? I dag utfordrer jeg deg til å ikke bli motløs og miste troen, men heller ta del i hva Jesus gjør rundt deg. Du er allerede velsignet som får vandre med himmelens og jordens skaper, kanskje er det andre du skal få dele denne velsignelsen med mens du venter?

Men Jesus så seg omkring for å få øye på den som hadde gjort det. (Mark. 5:32)

Jesus er på vei til Jairus sitt hus når han merker at en kraft går ut fra ham. Han snur seg og kikker rundt, han spør “hvem tok på meg?”. Disiplene kommenterer at det er da så mange som trenger seg på, men Jesus gir seg ikke. Skjelvende kommer kvinnen som tok på kappekanten fram og forteller hva som har skjedd.

Jesus var på vei sammen med Jairus fordi Jairus sin datter var dødssyk. Det var et viktig ærend, det var et ærende som hastet, men like vel tar Jesus seg tid til å stoppe opp. Hvorfor? Hva er det med denne kvinnen som er viktigere enn å komme fort til Jairus sitt hus?

Jairus må også stoppe opp når Jesus stopper, det er ikke slik at han bare forter seg videre og hyler at Jesus må forte seg. Jairus må fint finne seg i å vente. Hvordan tror du han opplevde denne ventetiden? Full av ro og fred i hjertet eller med undring og forvirring? Skulle ikke Jesus helbrede hans datter eller?

Vi kan ofte oppleve slike perioder i livet også, om vi venter på helbredelse eller mirakler av andre slag. Vi har kommet til Jesus og øst våre hjerter og behov ut foran ham og han har lovet å hjelpe oss. Så vandrer vi på veien sammen mot målet, mot befrielsen, forløsningen og gjenopprettelsen. Men så er det plutselig stopp. Hva skjer? Skulle ikke snart Jesus gripe inn og gjøre noe? Hvorfor må jeg vente nå?

Jairus hadde egentlig bare to valg nå, han kunne mase og  irritere seg  eller han kunne følge med på hvorfor Jesus stoppet opp. Hadde han mast og klaget ville det åpnet for tvil i hans hjerte. Han kunne begynt å lure på om hva Jesus sa virkelig var sant. Hadde Jesus virkelig lovet å helbrede datteren hans? Eller han kunne følge med på hva som skjer foran øynene hans.

Jesus har stoppet opp fordi det er et menneske i nød som trenger et møte med frelseren og helbrederen. Jairus har allerede fått løftet om at det vil bli bra, men denne kvinnen er fortapt og alene. Jesus ser et menneske med enda større behov av hjelp enn det Jairus hadde. Jesus ser et fortapt menneske som trenger frelse.

Jairus hadde stort behov, det er liten tvil om det, men han gikk sammen med Jesus. De to delte allerede fellesskap og Jairus hadde fått Jesu løfte om hjelp, det hadde ikke denne kvinnen.Nå får Jairus ta del i at Jesus ser, møter og hjelper et annet menneske, han får med egne øyne se at Jesus er mektig til å frelse og helbrede. Jairus får se at det er medfølelse, nåde og kraft hos Jesus, han får ta del i Guds hjerte og han får se Guds kraft i aksjon.

Noen ganger når ting stopper opp og vi kjenner at ventetiden strekker ut, kan vi velge hva vi vil gjøre. Vil vi begynne å tvile på Guds ord om hjelp eller vil vi se utover og se om det er mennesker med større behov enn oss selv som Jesus ønsker å nå og hjelpe? Vi har kanskje store behov selv, men vi vandrer tross alt sammen med himmelens og jordens skaper. Kanskje ønsker Gud at vi skal se lenger enn egne behov og se nøden og behovet hos mennesker rundt oss? Når vi begynner å betjene andre med Guds nåde, kjærlighet og i Guds kraft, vil vi få del i Guds hjerte for de fortapte og vi vil se Guds kraft i aksjon, noe som er både trosstyrkende og bevarende. Mens du venter så del av hva du allerede har, velsign andre med den velsignelse du selv har fått del i.

***

Dette innlegget blir også postet på andaktsbloggen Ett ord for dagen (kommer i morgen). Det står godt alene, men er del av denne ukens innlegg som alle er basert på teksten om Jairus’ datter og kvinnen som rørte ved Jesu kappekant som vi finner i Markus 5 og Lukas 8. 

***

Det vil med jevne mellomrom komme innlegg som plasseres i kategorien kristen og kronisk syk da dette er noe jeg har kjent for å gjøre en tid. Egentlig ønsker jeg en egen blogg med denne type innlegg men vet at jeg- pga helsa- ikke kan klare en slik blogg alene. Disse vil derfor bli postet som en del av begge bloggene jeg har. Vi som er kronisk syke har endel erfaringer og utfordringer som andre kan ha litt vanskelig for å relatere seg til. Dette gjelder ikke bare vanlig hverdagsliv, men påvirker også troen vår, derfor denne kategorien. Det er allerede postet ett par innlegg i kategorien, trykker du på kategori-navnet får du opp de tidligere innleggene.

13 kommentarer om “Når Jesus lar oss vente

Legg til din

 1. Finfint innlegg, finfine kommentarer frå deg og dei andre. God helg til alle.Marieklem

 2. Tusen takk fine venn, for alt du deler så ærlig på denne bloggen din ❤ Takk for dine tanker, betraktninger og for at du skriver som Gud leder deg. Å vente er ikke like lett, og iallefall ikke i prøvelser – det vet du alt om (og det gjør i grunn jeg og). Det er krevende, vondt og det er lett å tvile…men Gud svarer. Gud hører. Gud ser. Og han forsørger, leder, gir, trøster…Veldig fine siste setninger – og å se andre…mens vi venter og være med på å velsigne dem. Det viser sann ydmykhet og at du er en Jesu disippel 🙂 Jeg tenker mye på deg, kommer til å sende deg en mail om ikke altfor lenge håper jeg…men er for tiden sliten, trett og syk…har vært hjemme fra jobb noen dager og orker lite. Men vit at du er i mine tanker. Sender en god klem og ønsker deg en fin helg ❤

  1. Hei flotte skjønningen! Kjekt å se deg her igjen, selv om jeg skulle ønske du følte deg mer opplagt og i form enn du gjør, men ekstra stor takk for at du oppi dette tar tid til å lese og skrive- du er god du!

   Det er ikke lett å vente, men jeg tror at får vi se at ventetiden er en vandring sammen med jesus og ikke bare det å vente, så vil vi ha lettere for å bevare hjertet mykt både i forhold til Gud og i forhold til andre mennesker. Men det er opprivende, frustrerende og særdeles vanskelige, tunge og mørke tider inni mellom- men alle Guds løfter har sitt ja og sitt amen i Jesus! Gud er til å stole på! Best i test som de sier på en av favorittplata til eldsten min 😉

   Ta vare på deg selv og ikke ha dårlig samvittighet for å ikke rekke rundt til alle. Du trenger å pleie deg selv og komme tilbake på beina (jeg vet du skriver folk hvis det er «krise»- la oss andre være til formen kommer seg).

   Jesus, jeg ber om at du leger Spirea. Må din kraft gå gjennom kroppen hennes og ta vekk hva som ikke skal være der og må din styrke hjelpe henne tilbake til god form. Takk for din omsorg for oss. Amen

   Kjempeklem til deg du dyrebare Guds kvinne!

  1. Når man bruker mange dager i samme tekst er det utrolig hva Gud trekker fram og viser oss. Jeg merker det spesielt denne uken da det er andre gangen jeg har brukt ekstra tid i denne historien. Det ble ei spesiell uke (for meg hvertfall) med andakter som ble ganske annerledes enn jeg så for meg i starten av uka.
   Vi har lett for å glemme at de vi leser om var mennesker som deg og meg- og det håper jeg tekster som dette kan minne andre om.

   Ønsker ei velsigna god helg til deg og dine.

 3. Hei Cecilie

  Ble minnet på deg. Herren ønsker å oppmuntre deg, du tappre modige stridskvinne. Den som strider, strider ikke forgjeves. Men ettersom kampen er i det usynlige, så er det vanskelig å se resultatene i det vi gjør.

  Men ringvirkningene av det du har gjort og gjør, skaper ringvirkninger som når helt opp til Guds trone. Gud lar oss lide for en stund, som det står skrevet «Da nå Kristus har lidt i kjødet, så væpne og dere med den samme tanke, at den som har lidt i kjødet, er ferdig med synden» 1 Pet 4

  Jeg har tenkt mye på dette bibelverset en stund nå, og det ligger noe her. Å fullføre sin strid, og aldri gir opp, man velsigner andre, tenker på andre, ber for andre og skaper ringvirkninger oppe ved Guds trone, og mennesker blir berørt av En Hellig Gud. Men man går i motvind, ettersom satan fortsatt er denne verdens herre. Men Jesus har gitt oss våpen som kan overvinne ham: Tro! Og Korsets kraft!

  Jeg vet at Gud vil velsigne deg over din evne til å forstå det. Steg for steg, skritt for skritt, så vill du se det! Det som Han i hemmelighet har holdt i skjul for å overraske og velsigne!

  Og i evigheten så vill den elendige, den lille, den smertefulle, den lidende fordi de aldri ga opp i troen, få en helt spesiell plass nær Jesus.

  1. Gode ord inspirert fra Han som sitter på tronen!
   Takk for at du deler ord til styrke og oppmuntring.
   Guds dype fred og rike velsignelse over deg og dine skjønne!

 4. Takk for et flott innleg – igjen. Takk for at du deler det Gud legger på ditt hjerte. Ord som er til stor oppmuntring, samtidig som du utfordrer meg. Må Gud velsigne dagene dine!

  1. Takknemlig for at Gud kan bruke meg til å nå andre- og stor takk for gode ord!

   Må Guds kjærlighet flyte gjennom deg,
   hans fred fyller hjerte og sinn,
   hans beskyttelse omslutte deg
   og hans forsørgelse dekke alle dine behov.

   Gud velsigne dagene- og nettene- dine også! Klem 🙂

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: