Når dagene mørklegges

Livet er ikke alltid enkelt, ei heller godt. Det er tider der vi opplever at alt blir svart og vi vet ikke ut eller inn. Det er mange ting som kan ta oss inn i slike tider; depresjon, akutt sykdom, tap av arbeid, at våre nærmeste dør eller opplever tragiske ting og annet. I de tidene kan det være vanskelig å sette ord på alt som rører seg inni oss, og det kan også være vanskelig å forstå at mye av hva vi tenker og føler er normalt i slike tider. 

«Når dagene mørklegges» er en samling av tre innlegg som behandler tre ulike sider ved slike tider. Den første delen heter «Et rop i mørket» og er sett fra den «lidendes» side. Når vi opplever slike tider kan det være vanskelig å finne ord på hva vi går igjennom. Dette stykke er mitt forsøk på å hjelpe andre til å finne ord som passer til hva de kanskje føler. Samtidig, siden jeg kan skrive slik betyr det også at jeg har opplevd mørke dager selv, Du som er der, du er ikke alene.

Det andre innlegget vil ha tittelen «La meg få være der for deg» og er egentlig mine personlige tanker og ønsker når jeg får møte og bli kjent med mennesker som har det vondt. Noe av det såreste jeg opplever er når jeg merker at mennesker jeg kjenner, eller blir kjent med, mister håpet. Jeg vet hvor vondt det er, og det rører ved hjertet mitt. Jeg føler meg ofte hjelpesløs og uten ord i slike sammenhenger, men ofte er det viktigere at vi er der enn at vi sier så mye.

Det tredje stykket vil være skrevet som en invitasjon fra Jesus, kom til meg du som sliter og strever, jeg vil bære dine byrder. Tittelen her er enda ikke helt klar, men det finner du ut når stykket postes. (Jeg vil ikke svikter deg ble den endelige tittelen)

Min bønn og mitt håp er at de som er i mørket skal se at de ikke er alene, at de som kjenner mennesker som lider skal berøres nok til å involvere seg og sist, men ikke minst, at vi alle opplever Guds ømme berøring og kjærlige hvisken: Du er ikke glemt, du er dyrebar og elsket med en evig kjærlighet, jeg deler din smerte, la meg få bære deg.

6 kommentarer om “Når dagene mørklegges

Legg til din

 1. En helt nydelig samling av ord og trøst til mennesker i nød! Jeg har ventet med å kommentere til jeg hadde lest alle tre innleggene – flere ganger… Titlene du har valgt beskriver innholdet i hvert innlegg så godt, og det siste innlegget «Jeg vil ikke svikte deg» inneholder så mye godt at vi alle burde lese det hver morgen før vi gjør noe annet! 🙂

  Håper du legger denne samlingen til «Bloggserier og samlinger», slike at nye lesere lett kan finne dette. Og jeg har en bønn om at mange skal finne frem til både bloggen din og denne spesielle samlingen!

  Tusen takk for alt du skriver og deler med oss, ønsker deg Guds rike velsignelse tilbake!

  1. Litt sen med svaret, men dagene (ehh… formen) holder meg tilbake for tiden.
   TUSEN takk for en oppmuntrende kommentar!

   Jeg har tenkt på å legge dette også under bloggserier, men så vet jeg ikke helt om jeg skal det eller opprette en ny side kalt «det poetiske hjørnet» og hive dette og lignende ting inn der… Ett eller annet, eller begge deler, blir det nok 😉

   Guds fred, velsignelse og styrke. Må Hans trøst og glede bli deg rikelig til del!

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: