15 av mine favoritter

Siden det er skrevet litt over 1500 innlegg tilsammen på de to bloggene er det veldig vanskelig å trekke frem bare noen av dem, men her er 15 av de innleggene jeg har litt ekstra hjerte for. Det er nødvendigvis ikke fordi de er så bra skrevet, for det er ikke alle av dem, men mer fordi de enten rører ved hjertet på en spesiell måte eller belyser temaer jeg synes er viktige og/eller oversett. I tilfeldig rekkefølge:

Se på Jesus?
Vi sier alt for ofte at mennesker ikke må se på oss men se på Jesus, men for mange rundt oss er vi den eneste Bibel de leser og den eneste Jesus de ser er den vi viser dem.

Når dagene mørklegges
Når dagene mørklegges er egentlig tre innlegg som omhandler forskjellige sider av det ved å oppleve særdeles tunge tider i livet, alle skrevet mer eller mindre i diktform. Det første ser det fra den lidende sin side, det andre fra et medmenneske som ønsker å hjelpe og det tredje er trøstende ord fra en tilstedeværende Gud. Du finner de ulike delene her: Forklaring, del 1-den lidende, del 2- medmennesket, del 3- Jesus

Det er min sønn
De som kjenner litt til meg vet at det har vært mange tunge og tøffe tak i forhold til guttene mine opp igjennom årene. Vi har fått vår del av utfordringer med helse og annet og det gjør at noen ganger sukker dette mammahjertet ekstra dypt noen ganger når det bes «det er min sønn». Det vakre, trøstende og styrkende oppi det hele at Guds svar og hjelp er «det er min sønn».

Det hører ett innlegg til i sammenheng med dette som omhandler å stole på at Gud har en mening og vei igjennom for våre barn når de opplever mye vondt og vanskelig, og det er: Å godta Guds vei for våre barns liv. 

Gud blir ikke trøtt av deg
Vi føler noen ganger at nå må snart Gud være lei av å stadig høre vår bønn om hjelp, trøst, styrke og annet… Men Gud blir ikke trøtt og lei verken av oss eller av å hjelpe oss.

Når de enkle svarene ikke holder
Det er ikke nok å si til dem som sliter: Be mer, les mer og kom på møter. Dette er absolutt ikke svar til trøst og styrke. I samme kategori som det nylige «Dropp kristensvarene, vær så snill!!!» men dog annen vinkling og mer utfyllende

FULL pakke takk!!
Et innlegg som tar for seg at mange ønsker alt «det gode» Gud vil gi oss, men at de ofte glemmer at de først må være uten dette før Gud gir det.

Nytter ikke å bare be
For de som tror at de kan be Gud om hva som helst for deretter å gå ut å leve livet slik de selv vil, (fordi de er kristne og ber i Jesus navn) det funker ikke slik.

Gud vil kraftig støtte (ikke støte) sine
Et særdeles langt innlegg som går på det å erfare et dypere forhold til Gud gjennom prøvelser. Det er ofte i de tunge stundene våre at vi får se og erfare (en for oss) ny side ved Gud. Vi har kanskje visst om det i hodet men når man får erfare det blir det til liv og hjelp. Abraham fikk hvertfall 3 slike spesielle møter med Gud og disse erfaringene og den nye kunnskap han fikk om hvem Gud er, hjalp han gjennom år med prøvelser og venting.

Er du en slappfisk-kristen?
Fungerer vi som kristne i hverdagen eller vil vi helst bare slappe av og nyte velsignelsene?

Selv om jeg ikke ser
Selv om jeg ikke ser Gud virke i mitt liv er han fortsatt nær, god og verdt all lov og pris

Ser du meg?
4 ulike mennesker og liv, er det noen som ser dem oppi hva de lever? Hagar var en kvinne som fikk erfare et møte med den Gud som ser meg, og om mennesker ikke alltid ser oss, så kan vi være sikre på at Gud alltid ser oss

Gud av mitt alt
Gud av min glede og Gud av min sorg

Gud… mente du virkelig meg?
Gjelder virkelig alle Guds løfter… meg?

Sorg er som fallende regn
Sorg er et tema det snakkes alt for lite om i kristne sammenhenger…

Alt vi ikke fikk ha sammen
Når vi mister noen så er det ikke bare savnet etter mennesket som er tungt, men også tankene om alt man skulle gjort som man ikke vil få oppleve sammen. Sorgen over hva alt hva man ikke fikk ha sammen er også tung å forholde seg til

Og så det er skrevet, dette er et utdrag av hva jeg i kveld kunne huske, hadde jeg skulle trukket ut 15 innlegg om en ukes tid, er det godt mulig det ville blitt en annerledes liste 🙂

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: