Selv om jeg ikke ser

Den lille profeten Habakkuk er ikke akkurat lystig lesning, men det er lyspunkter mellom alt det mindre gode som står om mennesker som utnytter andre, blir brukt til å straffe ulydighet og frafall og kommende krig. Lyspunktene er alltid festet til Guds barmhjertighet, nåde og kjærlighet. I tillegg løftes Guds storhet, hellighet og herlighet som løftes frem som årsaken til at det finnes både straff og gjenopprettelse. Profetboken slutter med tre vers som minnet meg på noe jeg lenge har tenkt å skrive. Selv om det ikke blir helt fullført nå, så kommer noe av det. Først, de tre versene fra Hab. 3. 17-19.

For fikentreet blomstrer ikke, vinstokken bærer ikke frukt, olivenhøsten slår feil,
åkeren gir ikke mat, sauene er borte fra kveen, fjøset er tomt for fe.

Men jeg vil fryde meg i Herren, juble i Gud, min frelser.

Gud Herren er min styrke. Han gir meg føtter som en hind og lar meg ferdes på høydene.

Jeg har mange ganger blitt sittende og se på de versene og tenke over dem, vært takknemlig for dem. De forteller om en tid der lite godt skjer og det er mangel og trengsel på mange kanter. Og det er noe jeg ofte har kjent meg igjen i. Det skjer mye rundt meg og i mitt liv som gjør at jeg føler meg maktesløs, det er så mange ting jeg ikke kan fikse opp i ved egen kløkt og styrke. Men en ting har jeg, selv om verden rundt meg er ustabil og skiftende, er Gud den samme, like god, like trofast, like barmhjertig og like tilstede som alltid. Jeg merker det ikke alltid, men jeg vet at Gud er den han sier han er, og når han lover å ikke svikte eller forlate oss, så er det slik. Om hva jeg menneskelig sett har tilgjengelig av ressurser ikke strekker til, så er Gud fortsatt Gud og verdig all lov og pris. Han er fortsatt min frelser og frelsesverket er fortsatt like fantastisk og ubeskrivelig stort og overveldende. Jeg vet at Gud vil gi styrke for den enkelte dag, og skulle morgendagen kreve mer enn denne dagen, så vil Guds forsørgelse være større når den dag kommer. Gud er den som er min styrke, selv når jeg ikke ser eller forstår. I Herren er en fast klippe og et vern som ikke kan finnes verken hos mennesker eller i ting.

Dagene fylles med smerte
og tankene trykker ned.
Det virker som himmel og jord
ingen kontakt med hverandre har

Selv om jeg ikke ser
din hånd virke i mitt liv,
så vil jeg av hele hjertet gi
min pris og takk til deg.

Nettene lange er
og vinteren holder seg fast.
Tårene væter min seng
og helbredelse uteblir.

Selv om jeg ikke ser
din hånd virke i mitt liv,
så er du evig Gud
hellig og verd all pris

Selv om jeg ikke ser
og det virker som ingenting skjer
for alltid og evig du er
god, barmhjertig og nær

Selv når jeg ikke ser,
all ære og makt den er din.
Selv når jeg ikke ser,
all pris og lov er din.

Selv når jeg ikke ser,
så vet jeg du bærer meg.
Gud, må du min styrke være
min klippe du alltid er.

11 kommentarer om “Selv om jeg ikke ser

Legg til din

 1. Så utrolig fint og viktig… Takk!

  Jeg leste akkurat fra salme 73, der Asaf midt i det som er vondt og vanskelig har et litt lignende vitnesbyrd som deg:

  21 Så lenge jeg var bitter i hjertet
  og det stakk i nyrene,

  22 var jeg dum og visste ingen ting,
  som et fe var jeg mot deg.

  23 Men jeg blir alltid hos deg,
  du har grepet min høyre hånd.

  24 Du leder meg med ditt råd,
  og siden tar du imot meg i herlighet.

  25 Hvem har jeg ellers i himmelen?
  Når jeg er hos deg, har jeg ikke glede i noe på jorden.

  26 Om kropp og hjerte forgår,
  er Gud for evig mitt hjertes klippe og min del.

  27 De som holder seg borte fra deg, går til grunne,
  du gjør ende på alle som er utro mot deg.

  28 Men for meg er det godt å være nær Gud.
  Jeg har tatt min tilflukt til Herren Gud.
  Jeg vil fortelle om alle dine gjerninger.

  Ha en god dag!

  1. Det var lenge siden Kjartan,
   håper du har det godt (selv om omstendighetene kanskje ikke er det). De versene er fra en av de salmene som jeg ikke klarer å «slippe» og må tilbake til med jevne mellomrom- takk for påminnelsen.
   Ber om at du finner styrke og kraft til å møte den nye ukens utfordringer og at Guds fred og frelsens fryd fyller hjertet ditt. Blessings 🙂

 2. God morgen kjære deg. Nok en gang treffer det du skriver meg midt i hjertet. Etter mange år med en kropp herjet av sykdom og stadig forverring, har nok en gang en ny diagnose vist seg i horisonten. Det er ingenting igjen av det som var…men Gud er likevel Gud, Hans verk er like fantastisk og idag skal jeg prise og takke Herren for alt Han er og gjør! Guds velsignelse over deg og dine. Pam

  1. Kjære søster Pam,
   du må gi beskjed hvis du har ekstra tid en gang du skal ned til Vennesla, hadde vært hyggelig å treffe deg 🙂

   Ja, livet er ikke alltid enkelt, men Gud er alltid god. Verden er i stadig forandring, men Gud er den samme. For et håp vi har i himmelen og for en trofast og barmhjertig Far og følgesvenn. Vi ER velsignet. Kjemoeklem

 3. Dette forkynnes sjeldent fra prekestolene våre, men er en sannhet å ta med. Nydelig vers tilslutt! Velsigna god dag!

  1. nei, det er nok ikke den helt store «Halleluja-faktoren» over dette budskapet, men det er et budskap som bringer takknemlighet og glede til de sønderbrutte (som vi snakker alt for lite om- og til- i menighetssammenheng).

   Må den fred som overgår forstanden fylle tankene dine og gleden i Herren være din styrke. Guds rike velsignelse over deg og dine

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: