Nåden er her

De siste dagene har jeg tatt til tårene for den minste ting, og jeg mener den minste ting. Om jeg har sett en film der noen gjør noe utenom det vanlige for andre, så har tårene silrent. Om jeg har sett video som den i innlegget «du skulle vært en gutt» rett nedenforbi, tårene renner. Jeg har lest om forfølgelse, konflikter og annet, tårene siler… det har rett og slett vært ganske vått i stua her de siste dagene. Og jeg liker at det er slik, fordi jeg merker at det er Gud som gjør noe i enda dypere dybder i hjertet mitt. Den enorme sorg, sårhet, medfølelse, glede og lykke jeg kjenner på er egentlig så ubeskrivelig at, ja- det er nok derfor tårene bare siler i stri strømmer. Innlegget under ble skrevet for halvåret siden og jeg husker fortsatt hvor tungt ting var på den tiden og hvor bevisst jeg måtte være på å verdsette og se de gode tingene. Dagene våre er ikke alltid enkle og gode, men en ting er sikkert: Gud er trofast og god og hans nåde er ny hver dag.


Hvor er nåden
når man ikke får sove
fordi smertene river i kroppen
og muskler og ledd forteller tydelig
at det er liv i en skrøpelig kropp

Hvor er nåden
når mørket knuger hjertet flatt
og sjelen er…

For å lese resten trykk -> Nåden er her

6 kommentarer om “Nåden er her

Legg til din

 1. Jeg svarer sjeldent på innlegg, men av en eller annen grunn følte jeg for å respondere på denne. Det er første gang jeg leser noen som åpenlyst er så ærlige og jeg tror det er en velsignelse for de som leser det du skriver. Men tilbake til det du deler. Jeg har selv hatt det slik siden jeg var ferdig på videregående. Og det blir mer og mer av det for mitt tilfelle. Det har i tilfeller vært så «ille» at jeg satt og grein til «the simpsons» fordi det ble presentert en god handling mellom to karakterer. Det siste året har dette ekspandert voldsomt og det skjer om jeg hører programmer på radio mens jeg kjører bil. Det bare eksploderer. Og ut av bilen kommer en røslig mann med barbert hode, langt skjegg og røde øyne full av tårer. Det var en gang jeg gjemte meg da dette skjedde fordi det var flaut, men i dag må jeg innrømme at dette frigjør tenker og følelser over mennesker som lever i en verden som blir sykere og sykere. Og det kommer veldig mye mer. En takk til deg for siden du har. Det var min frue som nevnte at den betyr mye for henne så jeg sjekket den. Ønsker deg Guds rike velsignelse og setter pris på det du gjør.

  1. Kjære broder Alex!
   TUSEN takk for at du tok tid til å legge igjen denne kommentaren, betyr mye for meg å lese hva du skriver.
   Ser ut som for meg at du får kjenne Guds hjerte og nød for verden rundt oss på en dyptgripende måte, og jeg mistenker at du er et bønnens menneske. Kanskje ser du det ikke slik selv, men jeg tenker på verset om at Ånden går i forbønn for oss med sukk uten ord når jeg leser hva du skriver. Jeg har selv opplevd slike perioder flere ganger, noen ganger er det nesten konstant over uker, andre ganger noen timer eller dager. Jeg tror at Gud i sin nåde lar oss få se mer av hans kjærlighet og nød for mennesker, samtidig som vi gjennom våre sukk og tårer får løfte disse tingene frem i bønn. Du må ha et varmt og vart hjerte som får kjenne på disse tingene, samtidig en styrke i Herren som hjelper deg å bære bønnene igjennom.
   Ønsker deg og din kjære en velsignet og god oktober. Må Herren velsigne dere, må Hans forsørgelse fylle alle deres behov og Hans beskyttelse omslutte dere på alle kanter.
   ~ søs Cecilie

   1. Jeg har helt ærlig aldri tenkt det på den måten. Det kan tenkes at det du sier der stemmer. Har du et bibelvers på dette? Så slipper jeg å lete selv :-)Når man ser seg rundt i verden i dag så, for min egen del, får man et hjerte for mennesker i nød uansett hvem det er. Jeg holder på med en nettside som tar for seg deler av bibelen det aldri er noe forkynnelse om som forhåpentlig er oppe å gå om ikke lenge. Det er bare veldig mye som skal skrives 🙂 Og jeg må innrømme etterhvert som man har begynnet å grave, hvor mørk verden vi lever i faktisk er og hvor dypt ondskapen ligger i alt som omgir oss i verden. Så nøden nøden har blitt mye større for å få mennesker frelst. Det er ingen trøst i fortapelsen og den er dessverre blitt et tabubelagt emne som til og med kirken prøver å benekte. Det gir en pekepinn på hvor nærme midnatt vi er om vi leser Jesu uttalelser i Matteus 24 om endetiden. Avslutningsvis vil jeg si at etter å ha lest litt på siden din så er det en fantastisk jobb du gjør. Du har en fantastisk tilnærming til Guds kjærlighet samtidig som du er ærlig. Det gjør at du rører ved hjerter og lufter temaer som mange har spørsmål om. Fortsett med det du gjør og igjen, ønsker deg Guds rike velsignelse. Og en god helg 🙂

    1. Oi, nå spør du stort!
     Verset jeg nevnte om Ånden som går i bønn for oss er hentet fra Rom.8:27, men du bør ta tid til å kikke nærmere på både v 26 og 27. Ellers så tenker jeg også på verset om at vi skal bære hverandres byrder som vi finner i Gal.6:2.

     Det jeg finner merkunderlig er at Jesus gjentatte ganger lærer og oppfordrer oss til å be Gud om å gjøre hans vilje. Som i Fadervår der vi ber om at Gud må helliggjøre sitt navn på jord og at hans vilje må skje. Jesus gjør det samme når han sier vi skal be Gud om å sende ut sine arbeidere fordi høsten er stor.

     Kikker vi litt nærmere på mennesker i GT som hadde leder/profetposisjon så ser vi at bønn for folket er en viktig del av dette. Salomo har en spesiell bønn ved innvielsen av tempelet (jf 1.kong. 8:12ff og 2.krøn. 6). Abraham ber om nåde for Lot og de andre menneskene i Sodoma og Gomorra. Det er til og med tilfelle der Gud sier du skal ikke be for dem for jeg vil straffe(jf Jer 7:16)- men vi må huske at dette kommer etter lang til med bønn til Gud for folket og undervisning om at de må vende om. Daniel ber om nåde for hele sitt folk fordi de har syndet mot Herren (jf Dan.9), mens Sakarja får fortalt at i de siste dager vil Gud utøse nådens og bønnens ånd over folket (12.10). Joel har en oppfordring om at folket må komme sammen, angre og be til Gud (kap 2) og får også åpenbaring om at at Ånden skal utøses over alt folk (kap.3)

     Ser vi på noen flere av de ting som Jesus nevner, synes jeg utsagnet om «disse mine minste» (Matt.25) er viktig å løfte frem. Guds hjerte er at vi ser og går til de som er i nød(Rom.12:13), og vi vet at et rettferdig menneskes bønn har stor kraft(Jak.5:16), og dermed er dette også en av de viktige sidene ved dette. Tilfellet der Jesus kaster ut en ond ånd av en gutt og sier at dette slag ikke kan drives ut uten ved bønn og faste, viser også tydelig at bønn er viktig for at vi kan hjelpe andre. Etter Jesu opprykkelse og i den første tiden, ser vi også at lederne begynner å innsette andre slik at de kan vie tiden til bønn og forkynnelse(ap.gj. 6:3-4)

     Ellers så synes jeg starten på Paulus sine brev gir et godt eksempel på det å be for andre/hverandre. Han er så tydelig på at han alltid bærer dem i bønn. De bønnene som han skriver i brevene er også veldig omsorgsfulle og fokusert på at mennesker skal vokse i kunnskap, kjennskap og nåde (Ef.1:15-23, 3:14-21, Fil.1:3-11, Kol.1:3-14).

     Det var hvertfall litt av hva jeg ville tatt inn under denne sammenhengen. Det er med dette temaet som endel andre, ikke alltid mange direkte vers, men vi ser at summen av Guds ord går i den retningen.

     Igjen, takk for gode ord. Gleder meg til du er klar til å publisere, da er jeg der for å lese!

  1. Vi trenger alltid å minnes på at Gud er nær oss uansett hva vi opplever, vi «glemmer» så fort når dagene blir hektiske og litt tunge…
   DU er dyrebar kjære søster, ta vare på deg selv oppi alt du står i. Klem

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: