i mellomtiden

~ om å sette seg konkrete mål for å oppnå ønsker og drømmer

Da er juledagene over for denne gang og kjøret mot en fantastisk nyttårsfeiring er i gang for maaange. Jeg har trukket meg tilbake og trekker pusten. Jeg har satt igang boksen på toppen av kroppen og tenker litt lenger enn bare en fin feiring av en ny start det nye året.

Tidligere var jeg flinkere til å ta en oppsummering og sette tanker og ønsker for det nye året ned på papir, jeg pleide også å spørre Gud om ett eller to spesielle vers for året som kom, men det var tidligere. De siste årene har det ikke vært verken ro eller styrke i kropp og hodet til det. Det har vært år der hverdagen som den kommer har hatt stort fokus og det å skape gode vilkår for guttene har tatt det meste, men det kan jo ikke fortsette slik- jeg kan ikke overleve på at de skal leve.

Skal vi utvikle oss, uansett hvilke område det gjelder, må vi planlegge for det- og skape rom og mulighet for det.

Det er lett å la seg rive med og fanges inn av hverdagen og alt som må og også, burde-kunne-gjøres, men vi trenger å noen ganger ta ett skritt tilbake, trekke pusten og kikke litt lenger frem- samtidig som vi kikker inn i oss selv. Hvis vi ikke gjør dette, havner vi fort der at vi lever på automatikk og selv om vi gjør hva som trengs å gjøres, så kommer vi liksom ikke videre. Skal vi utvikle oss, uansett hvilke område det gjelder, må vi planlegge for det- og skape rom og mulighet for det. Hvis vi ikke gjør dette, vil vi en dag der fremme oppdage hvor mange dager som faktisk har passert og at vi fortsatt er like langt fra de ønsker, drømmer og mål vi hadde…

Ønsker, drømmer og mål er på en måte det usynlige vi ønsker skal bli synlig i fremtiden, og for at vi skal oppnå dette, må vi sette mål. Vi kan ikke forvente at disse tingene skal komme av seg selv, vi må planlegge og arbeide for at de skal bli virkelige. Og en viktig del av dette er å planlegge i små steg som det faktisk er mulige å oppnå. Det er lite hjelp i å sette som mål å gå ned 40 kg eller spare 100 000 hvis vi ikke har de mulighetene i vår hverdag og vårt liv. Vi må sette mål som er oppnåelige for oss personlig, som å heller ta av seg to kg- eller spare 500kr- i måneden.

Hemmeligheten for å få en fremtid som ligner på hva vi ønsker er i våre daglige rutiner, ikke i store drømmer, ord eller tomme løfter.

Når målene er satt er det viktig at vi ser på hvordan vi bruker hverdagen. En av de viktigste tingene for å oppnå hva vi ønsker er faktisk å endre våre rutiner og vår hverdag. Hvordan skal vi oppnå nye ting hvis vi fortsetter i samme spor? Det går ikke, vi må skape rom for- og forplikte oss på- endringer. Hemmeligheten for å få en fremtid som ligner på hva vi ønsker er i våre daglige rutiner, ikke i store drømmer, ord eller tomme løfter.

Jeg er der… selv om jeg ønsker forandring er jeg på en måte bundet i dette. Jeg kommer liksom ikke ut av den sumpen jeg sitter i uansett hvor mye jeg ønsker det.

Noen av oss er blitt så fanget i det liv og den hverdag vi har at vi har glemt å drømme stort og å strekke oss etter å komme videre, vi har opplevd så mange tunge tak at nå er det overlevelse som gjelder. Jeg er der… selv om jeg ønsker forandring er jeg på en måte bundet i dette. Jeg kommer liksom ikke ut av den sumpen jeg sitter i uansett hvor mye jeg ønsker det. Og der ligger problemet mitt, jeg har ønsket forandring i lengre tid, men jeg har ikke orket å se grundig på eget hjerte, liv og hverdag for å finne ut hvordan kan jeg åpne opp for dette «nye» gjennom å endre tanker, sette mål og skape andre rutiner. Mine ønsker og drømmer har vært flygende tanker og ikke «håndfaste» mål og levd hverdag.

Som mennesker er det bare så mye vi kan klare i egen styrke og kraft, og jeg er glad for at jeg trenger ikke klare alt alene. Spesielt ikke siden endel av hva jeg ønsker er ting som involverer å spre godhet, sannhet, trøst, styrke, håp og lys til andre mennesker. Jeg har ønsker for hverdagen, men også ønsker om å hjelpe andre gjennom å peke på Gud og hans godhet, tilstedeværelse, trofasthet, barmhjertighet og nåde mot oss- og i alt dette har jeg en Far, venn og hjelper som ikke vil la meg gå veien alene, men som vil gå sammen med meg og som vil rettlede, styrke og gi hjelp til å fortsette når det blir tungt og vanskelig.

Noen mål har jeg klart for meg allerede nå, men ikke alle. Noen mål er store, andre er mindre. Noen er i forhold til andre mennesker, mens andre er praktiske. Her er hva jeg har bestemt meg for til nå:
* bli kjent med 3 nye mennesker
* ikke kjøpe garn i hele 2017 (jeg vet denne høres rar ut for enkelte, men den er seriøst vanskelig for meg, har forresten et unntak hvis det gjelder små mengder garn til spesielle gaver)
* Lære 2-3 nye håndarbeidsteknikker (hvertfall gimping og pjoning, kanskje nålebinding)
* jobbe mer strukturert med skriveferdighetene mine (inkluderer delmål jeg for nå vil holde for meg selv)

 

2 kommentarer om “i mellomtiden

Legg til din

 1. Hei. Er så sjelden inne på bloggen for tida så jeg har ikek fått med meg før nå at du har lagt ut mange innlegg. Ja da må jeg bruke litt tid en dag å lese det du har skrevet. gelder meg.
  Ønsker deg et velsignet godt nytt år 🙂

  1. hei Astrid,
   har sett at du ikke er aktiv på bloggfronten for tiden- har vært innom deg ser du 😉
   Håper dere hadde ei god jul, og velsignet godt nytt år til deg og dine også ❤ klem

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: