Det er nødvendigvis ikke så ille

I dag kom det telefon fra den ene skolen om at en av guttungene satt på kontoret. Han hadde blitt gitt et realt spark og kunne ikke bruke beinet. Så da er det jo bare å ordne seg til og ned å hente ungen. Det hørtes litt dramatisk ut over telefonen og det hørtes også litt dramatisk ut da jeg snakket med førstemann jeg traff på skolen som visste om det. Jeg tenker selvfølgelig på hva han skulle gjort i kveld, planene for morgendagen og om vi må få presset inn et legevaktbesøk i alt det andre. Du har vært der du også, ting oppleves i starten veldig dramatisk ut.

Når jeg treffer guttungen og får spurt om ett par ting, så finner jeg ut at det er nok ikke så ille som det kunne vært. Selvsagt, det kunne ha gått galt, men det virker som om vi var heldige og at han må regne med hevelse, blåmerker og et uggent bein (leggspark) noen dager. Han kunne hvertfall gå på beinet nå, noe han ikke kunne en liten time tidligere (han hadde bortimot blitt båretinn av to venner).

Livet er fullt av usikkerhet og det er nesten bare to sikre ting, uventede ting vil skje og Gud er trofast. Mange av de plutselige tingene bare forholder vi oss ting og takler når de kommer, men så er det de tingene som oppleves som dramatiske fra første stund. Det kan være ting med usikkerhet i seg slik at vi ikke vet hvordan de vil utvikle seg, det kan være ting vi føler er for stort eller vanskelig for oss eller annet, vi opplever dem hvertfall som dramatiske. Vi går automatisk i beredskap og tankene, ja de får sitt eget liv og pøser på med mange hva om, tenk hvis og annet. Men trekk pusten, ikke forhast deg, la ting få utvikle seg litt og la tiden gå litt- for: Det er nødvendigvis ikke så ille som det virker.

Vi har lett for å jage oss selv opp med rare tanker, og vi lar bekymring stjele dagens krefter og glede. Jeg sier ikke at det ikke er vanskelig å forholde seg til, men ikke forvent det verste. Du er aldri alene oppi hva du opplever og du vet fra tidligere erfaringer at det meste aldri er så ille som det først virker.

Gud er trofast i og gjennom alle ting og tider, han svikter eller forlater oss ikke. Uansett hva vi møter så vet vi at vi har en venn og frelser, en trøster og veileder, en borg og en klippe, en som stiller stormen og metter hungrige sjeler på vår side. Gud er med deg oppi hva som skjer, også i den dramatiske starten. Legg din uro og dine tanker frem for ham og slipp han inn i hva som skjer. I de fleste tilfeller vil du oppleve at det ikke ble så ille som den dramatiske starten ville ha deg til å tro. (og skulle du sitte oppi et av de få tilfellene der det gikk fra vondt til verre, Gud er trofast og god da også. Kanskje ordner ikke alt seg slik du ønsker, men Gud vil vise en vei igjennom, han vil styrke og trøste og han vil være nær deg hele tiden).

*****

Gratulerer til Bjørn som vant gårsdagens gave! Den overleveres om ett par dager 🙂

Dagens gave er nok mest for damer, men det er jo også en fin ting å gi videre 😉

5 kommentarer om “Det er nødvendigvis ikke så ille

Legg til din

 1. Idag gikk en av mine kjæres situasjon fra vondt til værre, har nesten ikke sovet, merker at kroppen begynner bære preg av det hele. Samtidig sier en skjønn liten gutt «mamma, jeg gleder meg så til jul!» Jeg smiler og nikker, så går jeg for meg selv og gråter. Denne julen er jeg redd blir så tung. Så godt å lese det du skriver, så godt å kunne klamre seg til Jesus, så godt og så trygt. Såå glad for at gutten din er ok, sånne telefoner er så ekle å få. Gud velsigne deg og dine fine gutter, klem fra ei «søster» på heia, Pam

  1. Skjønne du, skulle ønske jeg kunne gi deg en ordentlig klem og dele tårer og frustrasjon, og litt stillhet…

   Ungene har en «svingdør» når det gjelder å forholde seg til glede og sorg, utfordringer og oppturer- de går så naturlig mellom høy topp og dyp dal… skulle ønske vi kunne være litt mer som dem noen ganger.

   Jeg forstår veldig godt at dette blir en tung jul for deg og de voksne i familien, men jeg håper du klarer å slippe smil, glede og latter til… og må litt av guttungens glede og forventning smitte over på deg.

   Tårevåt og ekstra lang klem til gode du ❤

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: