Når bønnesvaret er «Jeg Er»

Det er mange ting i livet vi knytter selvfølelse, livskvalitet og mening opp mot. De viktigste er helse, familie, arbeid og menighet/aktiviteter. Men hva med når vi opplever tap innen disse områdene,  hvordan reagerer vi da? Når man plutselig opplever at arbeidet forsvinner og man ikke kan ivareta familien slik man vil? Når man får beskjed om at dere kan ikke få barn? Når helsa går fra god til invalidiserende? Eller når familien går i oppløsning? Vi ender opp som knuste og tomme kar. Vi kjenner på en tomhet, meningsløshet, oppgitthet, motløshet, sorg, skam, skyldfølelse og tvil vi aldri trodde eksisterte, før vi selv stod der…

Og vi roper ut til Gud at han må fikse dette, han må helbrede og gjenopprette, han må åpne nye dører og han må sette ting i rett stand igjen. Og noen opplever at Gud i sin nåde og kjærlighet griper inn og gjør mirakler, men ikke alle. Hva med de av oss som ikke får det svaret på våre nødrop som vi følte vi trengte og som vi så har trodd Gud for? Er vi mindre elsket? Er vi i synd? Hvor gikk vi feil? Svaret er at vi er fortsatt like mye elsket av Gud som de som fikk hva de ba om og at selv om vi ikke har fått det, så betyr det ikke at vi ikke fikk svar; vi har fått en invitasjon fra Gud om å komme nærmere ham og oppleve at Han er nok.

Vi søker mening og tilfredsstillelse i mange ting, men den dypeste mening og tilfredsstillelse finner vi i Gud selv. Noen av oss får oppleve dette gjennom at svaret på våre hjertesukk og bønner blir «Jeg Er» i stede for å få eksakt hva vi ba om.

Jeg er den Gud som elsker deg, la meg fylle ditt hjerte med min kjærlighet.
Jeg er den Gud som trøster, la meg bære dine byrder og tørke dine tårer.
Jeg er den Gud som helbreder, legg  ditt knuste hjerte i mine hender.
Jeg er den Gud som forsørger, la mitt nærvær bringe fred og tilfredsstillelse.
Jeg er den Gud som ikke svikter, jeg vil være med deg gjennom alt du opplever.
Jeg er den Gud som gir fred, la min nåde bringe stillhet inn i dine tanker.
Jeg er den Gud som rettferdiggjør, la meg lede deg på veien til større frihet.
Jeg er Herren din glede, la deg mettes av min godhet i stedet for omstendigheter.
Jeg er Herren din hyrde, la meg få lede og føre deg trygt igjennom.
Jeg er
Jeg er, hva du trenger

Ofte vet vi hva vi ønsker oss og selv synes vi trenger mest, men Gud vet at noen ganger trenger vi ikke hva vi ber om like mye som vi trenger en sorg, byrde og/eller utfordring som bringer oss inn i en dypere behov, lengsel, avhengighet og nærhet til Gud. Det føles som den tunge og uønskede vei, men de som har gått den har fått erfare en omsorg, nåde og fylde som gjør at de uansett omstendigheter kan si «Gud, du er nok for meg». Fra knuste håp stiger nye drømmer fram, fra døden stiger nytt liv, fra svakhet kommer styrke, fra sorg kommer noe vakkert, fra smerte kommer barmhjertighet og omsorg.

Når du ikke får hva du ba om, ikke tro at det er fordi Gud ikke elsker deg eller har lyst til å oppfylle ditt ønske, ta det som en invitasjon til å komme nær inn til ham og søk hans ansikt i stede for hans hender. La Gud fylle ditt hjerte, la hans omsorg overøse deg, la ham være hva du søker mest. La Gud bli ditt alt, hva du ønsker mest. Du vil ikke bli skuffet, for hans nåde og kjærlighet overgår alt det andre.

4 kommentarer om “Når bønnesvaret er «Jeg Er»

Legg til din

  1. Jeg har ikke ord, de blir så fattige, men mitt hjerte ble fyllt med varme og glede og med håp da jeg leste dette ikveld. Du kjære fine menneske, Gud velsigne deg ❤

    1. Nå ble jeg veeeldig rørt og takknemlig.
      Takk gode Gud som lar oss få oppleve hans trøst slik at vi igjen kan bringe ord til trøst, styrke og oppmuntring til våre søsken i deres tunge tider.
      Varm klem til dyrebare du ❤

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: