Lesetips og bokgave til 2 av dere

Oppdatering søndag 24. juni kl 12.30.
Vinnere av bokpakkene er trukket og har fått beskjed på mobil/mail, har du ikke hørt noe fra meg enda, så er andre de heldige mottakerne. God søndag og sommer!

Siden det nærmer seg sommerferie med stormskritt så tenkte jeg at jeg skulle gjøre noe så uvanlig som å dele noen tips til bra lesestoff og også gi bort en 2-pk med bøker til to av dere.

Jeg leser mest bibelstudier og teologibøker på engelsk da det er både rimeligere og enklere å få tak i enn gode norske. Du vil dessverre ikke finne særlig mange bøker av forfattere nevntunder i norsk drakt, men for de av dere som leser engelsk er utvalget veldig rikholdig. Og en liten advarsel, enkelte av de norske forlagene har bøker som ikke anbefales utfra et bibelsk perspektiv. De beskrives som kristne, men flere har helt andre doktriner og presenterer en annerledes Jesus enn hva vi leser i Bibelen. Og er en forfatter kjempepopulær og du har tenkt å lese dennes bøker, vær så snill og sitt med Bibelen og slå opp de henvisninger som er og se om versets bruk stemmer med den sammenheng det er tatt ut fra (noe som egentlig gjelder uansett hva du leser, også på mine blogger).

Av de som er på topplistene rundt om i verden i dag er det ingen jeg ser behov for å fremheve som anbefalt, mange har et budskap som er ganske på siden av hva klassisk kristendom har forkynt oppigjennom de siste 2000 årene. Og helt ærlig, vi er ikke så mye smartere enn de var for tusen år siden og vi har hvertfall ikke den samme sans for å vurdere og bedømme sannhetsgehalten i hva vi leser som de kristne i Berøa hadde.

Det er enkelte herlige gudsmenn som jeg har hatt stor sans for i flere år. De er av den litt eldre skolen og de fleste er forfremmet til herlighet. Men de forkynte et solid bibelsk budskap samtidig som de hadde en kjennskap og kunnskap om Gud som jeg lengter etter. De er gode forbilder både i å leve i overgivelse og lydighet til Gud og hans ord, og de er forbilder i hvordan de løftet fram Jesus og korset. Her nevner jeg noen av dem, trykker du på navnet kommer du til en biografi om dem på Wikipedia (NW er på norsk og EW er engelsk) PS, det er endel interessante lenker i slutten av «biografiene».

Charles H. Spurgeon NW (veldig kort) EW (mye mer utfyllende)

A.W. Tozer  NW(ok denne)EW (veldig kort) (kommet en bok på norsk for litt siden, anbefaler virkelig å anskaffe og lese denne, den er hvertfall kommet på min skal-ha-liste.

Leonard Ravenhill  NWEW

David Wilkerson NW (veldig kort), EW (flere bøker på norsk)

Martyn Lloyd-Jones NW, EW

 

Som enkelte nok har mistenkt tidligere og nå har fått bekreftet, jeg er leser nok hva mange vil anse som litt tyngre lektyre, men dette er virkelig mat for ånden og det er det vi trenger i dag. Ikke fagre løfter og positive ord som får oss til å føle oss bra, men bøker som utlegger bibelske prinsipper på en grundig og konkret måte for oss, skrevet av mennesker som brant for Gud og for å dele evangeliet med andre. Jeg har mange favoritter og holder meg borte fra å nevne dem, men her er litt av hva jeg har tenkt/vurdert å anskaffe meg etter som tiden går, kanskje du kan få noen tips (eller bakoversveis) ved å kikke på ønskelista mi.

Jeg har hatt meg en liten tur på en av områdets bruktbutikker og plukket med meg noen poser med bøker. Av disse har jeg valgt ut fire som gis bort til to av dere. Men først tenkte jeg å fortelle dere hvilke fire bøker jeg hvertfall skal lese i sommer 🙂

davJeg har tenkt å lese Corrie ten Boom sin bok Tryggere kan ingen være som er skrevet med spesiell tanke på mennesker som er syke eller lever i prøvelser, denne gleder jeg meg til, for for ei dame ten Boom var!
David Wilkerson sin bok Gud har ikke glemt deg handler om at Guds løfter holder, også denne gleder jeg meg til!
En jeg bare har lest litt av men som er havnet på sommerens leseliste er Dietrich Bonhoffer og hans bok Fellesskap og bønn. Bonhoffer var en uredd teolog som snakket ut mot nazismen og som også deltok i et attentatforsøk mot Hitler, dette første til at han ble henrettet mot slutten av WW2.
Den siste er T.B.Barrat sin bok 50 små prekener som egentlig ikke er prekener slik vi tenker det men mer som korte andaktsstykker. Passer jo fint at sommerferie er ca så mange dager 🙂

IMG_20180618_231509.jpgSå til bokutdelingen, eller hva det nå best kan kalles 🙂
Jeg plukket som sagt med meg litt ekstra da jeg handlet brukte bøker og jeg har satt sammen to pakker som begge består av bøker skrevet av Joni Eareckson Tada (JET) og Fredrik Wisløff (FW).
Pakke 1 har titlene Å søke Gud (JET) og Min bønnebok (FW)
Pakke 2 har titlene Skjult styrke (JET) og På vår Herres fang (FW)

Som vanlig er det et skjema som fylles ut med navn, kontaktpunkt og hvilke/-n bokpakke du ønsker deg (du kan selvsagt ønske deg begge, og du kan også ønske deg for å gi videre). Denne gangen gjør jeg noe uvanlig, jeg sender KUN i Norge, så du må ha norsk adresse evt bokpakke kan sendes til. Du MÅ sende inn skjema innen midnatt lør. 23.juni-18 og jeg offentliggjør at trekning er gjort (men ingen navn) til søndag, så har du ikke hørt noe innen søndag kveld er noen andre de heldige mottakerne.

Så ønsker jeg alle en god sommer, må glede, styrke og fred i vår Herre Jesus bli deg rikelig til del 🙂

3 kommentarer om “Lesetips og bokgave til 2 av dere

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: