Når korset blir for tungt å bære (1)

Jeg kunne like gjerne kalt dette «når sammenbruddet kommer» eller «når kollapsen nærmer seg» fordi alle tre ting er beskrivende i forhold til hva jeg skal dele, men jeg valgte denne tittelen fordi den mer henspiller på vurderingsgrunnlaget jeg har brukt.

Har du følelsen av at ting går fra vondt til verre og at uansett hvor mye du prøver å få ting til å bedre seg så går det ikke? Føler du at du har brukt opp alle de muligheter du (og de du kjenner) hadde og også har strekt deg mer enn langt? Du kjenner på motløshet og fortvilelse, uro og angst fyller nettene, og du vet at dette går ikke stort lenger, snart vil du bryte sammen og ligge med ansiktet flatt i støvet, ute av stand til å gjøre noe som helst mer? Hva som har ført deg inn i denne situasjonen vet jeg ikke, men det kan være egen sykdom eller sykdom hos mennesker nær deg, det kan være barn som går på ville veier, ekteskap som har brutt sammen, dødsfall i nær familie, arbeidsløshet og mye annet. Din verden er ikke slik du ønsker den skulle være og alle de sorger og prøvelser den har påført deg har bragt deg til din ende, du klarer ikke stort mer.

Jeg tror at alt som skjedde i Jesu liv var forutbestemt, jeg tror ikke at det var tilfeldigheter av noe slag. Og siden jeg tror det tror jeg også det er lærdom og visdom å hente i alle deler av Jesu liv som vi leser om i evangeliene, også den delen om at korset ble for tungt å bære for Jesus og at han måtte ha hjelp.

Så førte de ham bort. På veien grep de tak i en mann som kom inn fra landet, Simon fra Kyréne. De la korset på ham for at han skulle bære det etter Jesus. (Luk. 23:26)

Det er litt utrolig å tenke på at korset ble for tungt å bære for Jesus. Han var Gud, men på jord var han bundet av kroppens styrker og svakheter, hans kropp sa også stopp. Jesus var ikke en tynn, bleik liten pingle, han var vant med hardt arbeid fra barnsbein av og han var også vant med å vandre i timesvis for å komme fra et sted til et annet. Men nå, nå sa det stopp. Kroppen hans var utsatt for piskeslag og annet og den turen opp mot Golgata med korsbjelken på skuldrene førte han tilslutt i bakken. Om han lå der med ansiktet i støvet eller om han støttet seg på hendene slik flere bilder har beskrevet det, vet jeg ikke, men jeg vet at for Jesus ble korset for tungt å bære.

fortsettelse følger i morgen.
Dette stykket ble så langt at til og med jeg tenkte at det ble da veldig langt 😉 så jeg har valgt å poste det i flere deler. Hele greia ligger ute HER hvis du gjerne vil lese alt med en gang.

 

 

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: