Be og lev ærlig

Men om det er mulig for deg å gjøre noe, så ha medfølelse med oss og hjelp oss!» «Om det er mulig for meg?» svarte Jesus. «Alt er mulig for den som tror.» Straks ropte guttens far: «Jeg tror, hjelp meg i min vantro!» (Mark 9, 22b-24)

Dette er kjente vers og gjenkjennelige vers for mange. Alle har vi opplevd å møte utfordringer i livet der vi faktisk lurer på om Gud kan hjelpe oss. Vi har til tross for den gnagende tvilen gått til Jesus med hva som tynger oss og bedt om hjelp. Og vi har håpet på svar, på hjelp, ikke fordi vi trodde fullt og helt, men fordi vi kjente Jesus. Vi visste at han kunne og at han hadde medlidenhet og omsorg for oss.

Mange står der i dag også. De vet med hodet at Guds ord sier de ikke skal frykte, men de kjenner på det like vel. De vet de skal ikke bekymre seg for morgendagen, men de gjør det like vel. De ønsker å vise andre at Jesus er god og trofast, men hvordan gjøre det når de tviler, frykter og kjemper selv?

Vær ærlig i både liv og bønn.

Gud kjenner til din frykt og kamp og han vil ikke avvise deg på grunn av det. Du vil møtes med omsorg og han vil gi hjelp i nøden.
Ikke prøv å lure andre med at du tror når du tviler og er bekymringsfri når du frykter. Vær ærlig om at også du kjemper og frykter, men at du velger å stole på at Gud er Gud og at han vil gi hjelp. Om du ikke forstår hvordan det skal skje, så stoler du på at Gud griper inn.

Jesus, jeg ønsker egentlig tro fullt og fast på at du vil hjelpe meg, men jeg kjemper med uro og tvil. Jesus, hjelp meg i min vantro! Jeg trenger deg og jeg trenger at du rekker ut din hånd og rører ved både meg og mitt liv. Amen

PS! Et lite tips i siste slengen; gå til Gud med dette før du går til mennesker med det, men føl deg fri til å være fri, åpen og ærlig i begge situasjoner.

Frykt ikke, for jeg er med deg,
vær ikke redd, for jeg er din Gud!
Jeg gjør deg sterk og hjelper deg
og holder deg oppe
med min rettferds høyre hånd.
(Jes 41,10)

5 kommentarer om “Be og lev ærlig

Legg til din

  1. Reblogget dette på Ett ord for dagen og kommenterte:

    Dagens innlegg på med Gud i hverdagen.
    Oppfordring til å både be og leve ærlig i denne tid. Ikke lat som om du ikke er bekymret og fylt med frykt hvis du er, verken overfor Gud er eller mennesker, men gå til Gud før du går til mennesker.

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: