ett takknemlig hjerte

dagen i dag er ikke den beste, det er de aldri når det er frihelg og guttene er hos pappa’n sin. Alle tror at nå kan jeg endelig slappe av og kose meg litt, men det er milevis fra virkeligheten og sannheten.

Sannheten er at når guttene er levert ramler jeg sammen, kroppen skriker etter hvile fordi jeg alle dagene siden sist frihelg har presset kroppen mer enn jeg burde (men er ikke annet valg). Virkeligheten er at jeg er sliten uansett hvor mye jeg sover eller hviler, og verking og svimmelhet er vanligvis konstant tilstede..

«Nå kan du slappe av og ikke gjøre noe…» har mistet tallet på de titalls (eller var det  hundretalls?) gangene jeg har hørt det… Jeg pleier ikke svare, hva er vitsen? Sier jeg: «Jeg har mye jeg må gjøre, må ta igjen endel av det jeg valgte bort da guttene var hjemme, fordi når de er her vil jeg prioritere dem.» «Det kan da vente», er det vanlige svaret… Vente? Til når? Til en dag guttene er hjemme og de trenger og fortjener alle kreftene jeg har? Skal jeg vente til da med å ta det igjen?

Jeg skriver fordi jeg trengte noen minutters pause fra vasking og rengjøring. Pauser er gode, noen minutter hvor man setter seg ned og tenker litt andre tanker, henter litt nye krefter, eller får styrket vilja til å stå på videre! Vi trenger små avbrekk i hverdagen, vi trenger å få løftet vårt sinns øyne og festet dem på Herren selv. Vi er ikke alene, uansett hva som møter oss. Vi trenger ikke klare alene, Gud er sterk nok. Vi trenger ikke streve alene- Gud vil gjerne ta våre byrder så vårt hjerte og liv kan være rettet mot Ham og det som er på Hans hjerte.

Jeg lå på alle fire å prøvde å få fanget kaniner under hyllene i stad, smilte for meg selv med tanken på at det meste av tiden hadde jeg gått på knærne og støvsugd. Ikke fordi kaninene rømte unna, men fordi med dagens form var det det enkleste! Og jeg ble så takknemlig! Takk Gud for at jeg kan støvsuge! Takk for at jeg orker det! Takk for at jeg har en plass å støvsuge! Takk for at du er her med meg, og uansett hva jeg møter og uansett hva som kommer min vei er du verdt all  lov og pris for DU ER GUD OG DU ER GOD!

Vi kan velge å være takknemlig for hvem Gud er og hva Han har gjort for oss, og for hva vi har. Det er viktigere å glede seg over hva man har og kan, enn å gremmes og lengte etter hva man ikke har… Ett liv levd i takknemlighet er ett lysere og mer gledesfyllt liv!

12 kommentarer om “ett takknemlig hjerte

Legg til din

 1. Hei Cecilie! Dette må du se: 10% av alle nordmenn tar medikamenter mot angst. Se artikkelen på ABCNyheter | her |.

  Det at så mange bruker dop er et klart uttrykk for at noe er alvorlig galt.

  ────────────────────
  ♥ VAKSINIUS
  http://www.vaksinius.com

 2. Kaninen er kjempeartig og kan sikkert brukes til en del. Men jeg har jo ikke laget den selv. Så jeg kom opp med denne:

  ┌┬┬┌─┐┬┬┐ ─────────────────────┐
  ├┼┼│││┼┼┤ VAKSINIUS
  ┌──┘│└──┐
  └──┐│┌──┘ Sonen være tru og ære
  ├┼┼│││┼┼┤
  ├┼┼│││┼┼┤ http://www.vaksinius.com
  └┴┴└─┘┴┴┘ ─────────────────────┘

  Men den ble så svær!! Og ikke ble den noe særlig fin med utvidet linjeavstand. Og helt fæl blir den hvis tegnavstanden ikke er lik null. Huff. Det er umulig å lage en skikkelig tekst-signatur! Så jeg tror jeg prøver det helt enkle, nemlig noe sånt som:

  ────────────────────
  ♥ VAKSINIUS
  http://www.vaksinius.com

 3. CARE

  The one who got will get abundant.
  The one who lacks will loose it all.
  The promise of The Lord observant
  we are content in any fall!

  (\ _ /)
  (=’.’=)
  (»)_(») | Ne qui significem |
  ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

 4. Tegningen av dyret er ikke min. Det må jeg si. 🙂 Den er helt genial!

  (\ _ /)
  (=’.’=)
  (»)_(») | Be charity sincerity |
  ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

 5. Hi-hi! 🙂 Den er søtere på Blogger hvor linjeavstanden normalt er mindre. Men den kan brukes.

  (\ _ /)
  (=’.’=)
  (»)_(») | Sønnen være tro og ære |
  ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

 6. Hey! Dette må testes! Jeg har laget en «signatur» som jeg lurer på hvordan blir seendes ut på WordPress. Ne qui significem betyr noe sånt som at «ikke er en hvem-som-helst signifikant». Men tar WordPress koden for bold skrift?

  (\ _ /)
  (=’.’=)
  (»)_(») | Ne qui significem |
  ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

 7. Jeg kommer på et ord av Frelseren med hensyn til hvilken innstilling vi har, nemlig det at den som har lite skal bli fratatt selv det lille han har, men at den som har mye skal få mer.

  😉

 8. Er vi takknemlige er vi mottakelige. Det er hevdet at all virkelig god kunst er skapt under lidelse. Det er noe forbannet tull. Hvis vi tenker oss som straffet eller glemt av Gud så er vi ute av stand til å skape. Er vi til forskjell takknemlige er vi åpne. Og det dukker da alltid opp noe mer! En ide til en bloggpost, en linje til et dikt, en gjerning av kjærlighet vi kan gjøre. Bare som takknemlige kan vi skape.

  Jeg ser deg for meg, Cecilie, på kne med støvsugeren! 🙂 Selv jaget jeg kaniner i dag med kost og støvbrett. Det er hva jeg gidder.

  Må du få laget deg en god stund i kveld, med en god følelse i et rent hjem, stearinlys, en god kopp te og fordypning i PC’en eller i en god bok! Jeg tenker på deg!

  1. Tja, rent og rent er det vel ikke, men bedre enn det var ble det!
   Det tok meg hele dagen å støvsuge stue, kjøkken og ett par soverom og få ordnet ett par maskiner med klær! Slik er det med denne sykdommen, det meste tar mer enn fem ganger lengre tid, mange ting kan man ikke gjøre og uansett det gir en smell i ettertid om man må gi for mye… Det krever mer av kroppen nå å støvsuge ett rom enn det gjorde å gå ti timer i dyreparken da jeg var frisk! Takk for omtanke! 🙂

   1. Det som virkelig betyr noe, og som guttene dine vil huske, er kjærligheten din.

    Selv har jeg alltid tatt hele leiligheten under ett, som en bragd, og blitt ferdig med det. Men nå er jeg litt i bevegelse mot å ta litt stadige verk i stedet. Badet tar jeg alene innimellom. Men nå kan jeg finne fram denne støvgreia og plukke litt støv uten samtidig å vaske eller støvsuge gulvet. Det er utypisk meg men det er hva jeg orker.

    Men nå er det sånn at denne støvgreia ikke fungerer: Jeg bare skyver støvet bortover flaten. Jeg må nok til verket til uka.

    🙂

    1. så sant atte! Det er ikke en skinnende leilighet som vil skape gode minner, men at vi er sammen og har stunder der vi er «oss». Har tenkt mange ganger hvor heldig jeg som har mer tid sammen med dem enn mange andre, jeg kan ikke gjøre mange sprell med dem- men de vet jeg er her og at de kan komme eller rope uansett hva det er 🙂

     🙂 De viktigste tingene i verden er ikke ting men mennesker! 🙂

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: