karamellisert bibelhistorie

Vi pleier alltid sette oss i sofaen å lese litt i Bibelen før det er inn i senga. Guttene vet at det egentlig er en historie hver, men de vet også at grensen går med 3! Så vi begynner med en og de er superfornøyde når de etter spørsmålet «bare en til?»- får ett langtrukkent «jaaa vel da, en til!» (ikke så mye som skal til for å glede hjertene deres)

Men i dag tok historien som vi har lest mange titalls ganger tidligere en uventet vending… Vi leser om Josef som blir kastet i brønnen av misunnelige brødre. At en av brødrene får overtalt de andre til å selge ham i stede for å drepe ham . Og mor leser:
«Da en karamell-karavane kommer forbi…»
og jeg stopper og ler, hva er det? en karamell-karavane? Vel. mitt overtrøtte hode klarer å se mange muligheter for seg, hva med dere da?

Hvem sier det ikke kan være sukkersøtt å avslutte kvelden med en bibelhistorie? 😉

5 kommentarer om “karamellisert bibelhistorie

Legg til din

 1. Oooops! Klokka er 05:29! Og jeg er oppe! Hmm … Men jeg har ikke kone og barn. Og jeg fant på noe å gjøre. Og da er det nesten koseligere å sitte her ved vinduet når det er mørkt ute og med et stearinlys på skrivebordet.

  🙂

 2. Det er ikkje tilfeldig, sjølvsagt, at stefaren til Jesus også het Josef. Josef var eit varsel om det som skulle komme. Det prinsipp som vart brakt til jorda ved Josef fekk sin andre død ved Jesus. Ved Jesus vart prinsippet sannkjenna.

  Om vi syndar drep vi det som Gud vil fram til. Og kva Gud vil fram til er Guds Son. Om vi syndar drep vi altså Guds Son. Det gjev Jesus makt over oss. For Sonen sto opp og gjekk til Faderen.


  ────────────────────
  VAKSINIUS
  http://www.vaksinius.com

 3. Ha ha! 🙂 Og Josefs drømmer var dropset som fikk det til å renne over for brødrene! 🙂

  Men alvorlig: Tenk hva de gjorde. Og likevel lot Gud stammen bli til et mektig folk. De angret nok kraftig. Ellers hadde det ikke gått bra.

  Og sånn var det med Jesus også: Han ble drept av sine *brødre*. Og grunnen til at han ble drept var at «han gjorde seg Gud lik». Han skilte seg ut og antok myndighet over de andre. Og historien er den samme: Josef er et varsel om Jesus slik Jesus ble oppreist og gikk til Faderen. Jesus ble frelse og dom slik Josef ble det i Egypt. Og det er et alminnelig prinsipp: Hvis vi gjør noen noe vondt så vil de, ved Gud, bli vår frelse og dom. De får makt over oss.

  Du verden, Cecilie, hva du får meg til å tenke. 🙂

  1. dropset som fikk det til å renne over… LOL 🙂

   Samspillet med guttene er en av de ting Gud bruker mest i mitt liv for å «ta meg videre». Det er i den vanlige hverdagen Gud kommer og møter meg, det er her Han bringer øyeblikk av dypere forståelse og innsikt, men også skaper himmel på jord ved å overøse eller overvelde meg med sin nåde, kjærlighet og omsorg!

   1. Du gir dem en ballast som er helt enestående. De kommer til å bli svært vise slik de læres opp til å legge Guds visdom til grunn, som sanseskjema, for alt de lærer.

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: