Jeg heier på politikere og ledere

I disse dager heier vi på hverandre som aldri før og aldri har så mange fått en hjertefølt takk for jobben de gjør. Mange som til vanlig blir litt oversett og mindre verdsatt enn de fortjener, opplever nå at andre ser viktigheten av nettopp deres jobb. Kjempeflott! Alle jobber er viktige for at et samfunn skal fungere, la oss ikke glemme det. Vi kan selvsagt ikke holde dette trykket oppe i en normal hverdag, men la oss huske hvor viktig det er å gi andre en takk for hva de gjør og også hvor godt det gjør.

Det er noen jeg savner får en real takk og også mange gode ord, digitale klapp på skuldra og heia-rop, og det er våre politikere og ledere. Kjære vene for en jobb som gjøres fra den kanten!

Er det noen jeg ikke misunner jobben sin i disse dager så er det toppolitikere og ledere i endel større statlige organer. Det må være et slit uten like og det kan ikke være enkelt å fatte mange av de beslutninger som må tas. Jeg er imponert over det samarbeid jeg ser mellom regjering og storting og også de ulike partier imellom. Jeg tviler ikke på at de alle kjemper for Norge. Og jeg synes også at på fylkesnivå og kommunenivå gjøres det mye bra og godt fra folk. De ønsker alle sine innbyggere trygghet og hjelp og de jobber for det.

Jeg har tenkt på at vi må ikke glemme at alle disse også er vanlige mennesker som deg og meg. De har selv valgt å ha krevende posisjoner, men dette hadde ingen av dem skrevet seg opp for. Oppi alt som skal håndteres så skal de også takle sin egen uro og engstelse for dem de har kjær. Også de har familiemedlemmer og venner de er bekymret for, også de kjenner på uro og redsel, også de vet at fremtiden er mer usikker enn sikker. Og samtidig som de skal takle sine egne private og personlige kamper, så skal de spre håp til et helt folk og også fatte beslutninger som ingen egentlig vet de fulle konsekvenser av.

Jeg har tenkt på de stakkarene som må fatte vedtak for å beskytte hundretusener mens de er vel vitende om at det er titusener som vil få det vanskeligere. Jeg tror ikke de er blinde for at f.eks. skolestenging fører til at mange barn mister fristedet sitt og de må være hjemme i utrygge forhold både dag og natt. Jeg tror slikt tærer på en sjel, ja til og med på en politikers sjel, for de er mennesker de også. Jeg har tenkt på at det kan ikke være enkelt å skal holde seg oppdatert på alt som kommer av informasjon, mens når man skal fatte beslutninger er det like mye tenkte scenarioer man må forholde seg til som fakta.

Det er blitt fattet, og det vil nok bli fattet, beslutninger som ingen av oss kjenner den fulle rekkevidde og konsekvenser av. Men vi kan ikke forvente at alt er tenkt på, for det er umulig. Vi kan ikke forvente at alle får hjelp i første omgang, men vi kan gå for at alle skal få hjelp etter som man ser hvem som havnet utenfor og hvem som ikke ble tenkt på. Det er ikke mulig å gjøre alle til lags, og hvertfall ikke ved første forsøk og vedtak, men mitt inntrykk er at det jobbes hardt og iherdig for at alle skal ha en grunnleggende trygghet om at de vil klare seg.

Akkurat som vi ber for de vi kjenner og holder kjær er det spesielt viktig at vi tar Guds Ord om å be for styresmakter og ledere i disse dager, de trenger at vi løfter dem i bønn. Og det er viktig at vi innretter oss etter de restriksjoner og påbud som kommer. Vi er ikke unntatt å følge regler bare fordi de er kjipe, vi er kalt til å være gode borgere i vårt land som lever og handler lovlydig og som er på våre knær for våre ledere.

Husk å be for våre politikere og ledere, de bærer ikke bare byrden det er å kjenne på uro og usikkerhet for sine nærmeste, men også for et helt land og et helt folk.

Kjære Jesus,
jeg løfter våre politikere og ledere opp for deg. De står oppi en tøff tid både som mennesker og i forbindelse med deres posisjon og jobb. Jeg ber om fred i deres tanker og at de klarer å bevare håpet om en bedre morgendag. Jeg ber om styrke og visdom for dem alle, slik at de kan fatte gode beslutninger for flest mulig. Jeg ber om at de får trøst, for også de kjenner på sorg, maktesløshet og engstelse i denne tid. Jeg ber om god søvn og mange gode opplevelser og ord, for de trenger det for å stå støtt og sterkt i denne tid. Må du velsigne dem og må din nåde og kraft bli dem rikelig til del. Amen

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: