Gud har omsorg for deg

Mange finner det vanskelig å tro og føle i disse dager og det blir ikke bedre med det første. Uansett hva som skjer til uka med enten videreføring, innstramming eller oppmyking av krisetiltak og restriksjoner; landet og folket vårt vil lide under dette i lang tid framover. For noen av oss er det ganske greit uansett, for andre er det kommet en usikkerhet som vil vare lenge.

Gud ser den enkelte og han har omsorg for alle, også deg. Han ser din frykt og din fortvilelse, han ser din uro og din maktesløshet. Han ser også deg som sliter med at du er sur, grinete og sint som følge av alt som skjer. Han ser deg som er redd for å skli tilbake i gamle uvaner og deg som er tom for ord og bare gråter. Gud ser deg og han har omsorg for deg.

Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere. (1. Pet. 5.7)

Oppi alt som skjer så ser Gud den enkelte av oss og har omsorg for oss og de vi holder kjær. Han vil vi skal komme til ham med alt som rører seg i oss og gi det over til ham. Som verset over sier, kast all bekymring på Gud, og som Jesus sa: Kom til meg alle dere som strever og har tungt å bære, jeg vil gi hjelp (Matt 11,28). Gud er ikke en Gud som holder avstand, men en Gud som kommer nær og som i alle ting ønsker å hjelpe oss. Han vil trøste og lege, han vil gi styrke og visdom, han vil gi fred til urolige tanker og ro til en forvirret sjel. Gud vil hjelpe, fordi han har omsorg for oss, for deg.

Du har bedt, men det hjelp jo ikke? Det er flere som tenker slik, men la meg gi deg et lite hint, ikke gi opp med å be. Det å lære seg å la ting ligge ved korsets fot er ikke gjort i en håndvending, det tar tid. Vi er mennesker som ønsker å ha kontroll og selv styre våre liv, det kommer ikke naturlig for oss å legge alt i andres hender, heller ikke Gud sine. Fortsett med å gi alle følelser, tanker og vanskeligheter til Jesus, og gjør det hver gang du kjenner på det. For noen er det hvert femte minutt, for andre hver time. Uansett når det kommer og plager ditt indre, kast din bekymring på Herren. Du vil etter hvert oppleve at det går lengre tid mellom de gangene det kommer og du vil oppleve at den ro du kjenner inni deg får større plass, men gi det tid. Det er ikke det at Gud ikke kan fikse ting i et nu, men det er også en læreprosess for deg slik at du lærer å gi alt over på Gud og sette ditt håp til ham alene. Gud vil svare deg, Gud vil hjelpe deg, fordi han elsker deg.

Gud har omsorg for deg. Det stod jo i verset vi leste, gjorde det ikke? Og alt Guds ord er sant. Har Gud sagt det, så er det sånn, om du føler det eller ikke. Gud har omsorg for deg, gå til ham med alt som tynger og plager, han bryr seg på ordentlig.

Gud blir ikke trøtt av å elske deg og hjelpe deg.
Du er hans dyrebare barn og han er alltid med deg.
Han er trofast, alltid og til alle tider.
Han er alltid der med deg,
og alle dine tider er i hans hånd.

Utdrag av «Gud blir ikke trøtt av deg»
trykk tittel for å lese resten)

2 kommentarer om “Gud har omsorg for deg

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: