Bare ett lite bibelvers…eller??

Ofte tar jeg meg i å ’bare’ lese bibelen og ikke gi meg tid til å tenke over det jeg leser. Jeg tar til meg ordene og budskapet, men jeg er ikke alltid like åpen for å la Ånden virke liv og åpenbaring inn i de ting jeg leser. Noen ganger når jeg leser, er det som om ordene plutselig kommer ’hoppende opp’ og blir tydelige, eller at det plutselig er ett enkelt vers som står med ’fet skrift’. Dette er som oftest de gangene jeg er mest åpen for at Ånden virker i meg mens jeg leser, og ofte har jeg bedd om å få åpenbaring og innsikt over det jeg skal lese.

Samtidig har jeg enkelte bibelvers som jeg stadig vender tilbake, fordi jeg kjenner jeg trenger å lese dem. Jeg har ikke vært flink til å sette meg ned å grunne på versene der og da, men de må ha jobbet i meg, Ånden må ha jobbet med dem i meg. For plutselig sitter jeg der en dag og ser SÅ mye i det ene verset. Og ett slikt vers er det jeg ville dele litt fra med dere.

Og for å ha sagt det allerede fra starten av- jeg har ikke grepet alt om verset, for det jobber enda i meg! Men jeg deler kort litt av det jeg har grepet/sett!!

1.Peter. 5.10 sier:
”Men må all nådes Gud, som kalte oss til Sin evige herlighet ved Kristus Jesus,
etter en kort stunds lidelse, dyktiggjøre, grunnfeste, styrke og befeste dere.”

 • All nådes Gud Gud er en nådig Gud, vi har frelse av nåde, det er Gud som er i utgangspunkt for alt som heter nåde. For våre egne liv og alle andre
 • Kalte oss vi er kalt av Herren, før vi ble frelst var det også Han som kalte på oss til frelse, vi fant ikke Ham men Han fant oss. Vi er også satt inn i ett kall, vi er kalt til å utføre en gjerning for Ham.
 • Til sin evige herlighet– vi har ett annet hjemland, vi skal få være i himmelen i evigheten
 • Ved Kristus Jesus– Han som er troens opphavsmann og fullender. Vi er her vi er i dag og den vi er i dag pga Jesus, vi er kalt pga Hans verk, vi er møtt med nåde pga Hans verk og mye mer
 • Etter kort tids lidelser– å leve som frelst er en kamp, noen ganger mot andre mennesker fordi vi lever ett annerledes liv og tjener en Gud, andre ganger kamp mot egoet, sitt eget kjød, kamper i himmelrommet og andre lidelser kristne blir utsatt for, forfølgelser i andre land, motstand fra naboer, arbeidskollegaer ol
 • Dyktiggjøre- i nåde vil Gud dyktiggjøre den Han har kalt og utvalgt ved Jesus Kristus. Det å bli dyktiggjort innebærer både å lære mer og bli god i en ting, utvikle evner og talenter, men det innebærer også en forberedelse til noe. Gud istandsetter oss.
 • Grunnfeste vi må grunnfestes i Ordet, for det er her vi lærer Gud å kjenne og hvordan Han handler med sitt folk, hva Han har tenkt for menighet/troende, for nå og framtid, løfter og velsignelser.Men også at handlinger har  konsekvenser, både på godt og ’vond’t. Grunnfestet i den forstand at vi får ordet åpenbart av ånden og finner oss selv i Kristus, lar Gud bygge en ryggrad og integritet i oss er som Ham.
 • Styrke både i ben og armer til å stå dager igjennom, styrke i kropp under sykdom og/eller piner/plager, men også den indre styrke vi trenger for å se på framtiden med håp og forventning. Styrke til å tåle både motgang og medgang. Styrke til den som ingen krefter har. Styrke da vi har autoritet i Kristus. Styrke fordi gleden i Herren er min styrke
 • Befeste: mer i forbindelse med å ’innta nytt land’, befeste sin rettmessige plass i Gud- trampe fiendene ned da de er beseiret- slå seg ned i løfteslandet og nekte å rokke seg fordi det er mitt- fordi Jesus har vunnet. Befeste– som stødig i ordet og sikker i Gud, så ikke tunge tider driver én bort fra Gud, men
  nærmere inn til Gud. Bli trygg i den kall og tjeneste man har og stå støtt her, fordi man er dyktiggjort, grunnfestet og finner styrke i Herren. Gud er vår borg, vår festning.

Min bønn er: Må Herren dyktiggjøre, grunnfeste, styrke og befeste deg! Må du kjenne Hans rike fred og overveldende nåde og kjærlighet  over hele ditt liv. Du ER velsignet!!


4 kommentarer om “Bare ett lite bibelvers…eller??

Legg til din

 1. Ja hvis jeg får den ut der da…sendt inn to innlegg, men får de aldri gjennom……ett eller annet feil gjør jeg nok…så flink som jeg er på denne maskinen her! Ikke uten grunn jeg på fleipete alvor kaller meg selv dataidiot!!!

 2. Var planen den skulle ut der kjære deg! Snill og god du er!!Er det ikke rart hvordan det er noen ganger…vi vet vi får mer med oss hvis vi ber og vender oss mot Gud først…men likevel så "glemmer" vi det mange ganger….

 3. Nyyydelig! Takk for at du delte dette!
  Jeg kjenner meg veldig igjen i det at jeg bare leser – nesten uten å tenke. Likevel fortsetter jeg å lese – nettopp fordi jeg vet at det dukker opp igjen når jeg trenger det. Næring til kristenlivet gir det jo først når det er blitt fordøyd (hehe)
   
  Om jeg kan komme med et ønske; Del gjerne denne posten på kristenbloggen!

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: