I Ham….

«Og hva dere enn gjør i ord eller gjerning, gjør ALT i Herren Jesu navn…. (Kol.3.17)» og alt dere gjør, gjør det av hjertet, som for Herren og ikke for mennesker» (Kol.3.23)

I Ham– Bibelen setter fokus også på at vår tale og våre handlinger i hverdagen skal være i Herren Jesu navn. Det står faktisk at ALT vi gjør skal ha utgangspunkt iHam.Da går det først ann å være så ærlig å si at det er ganske så umulig-  for jeg er menneske, jeg feiler, jeg går i meg selv.
MEN fordi om det er umulig for meg betyr jo ikke det at jeg ikke skal strekke meg etter det,  at jeg ikke skal ha lengselen i mitt hjerte etter å bli mer og mer ‘likedannet Ham’

Og det er en av de ting jeg ønsket å sette fokus på- nettopp at det er umulig for meg. For meg er det umulig, men er det det for Gud? Men hva må jeg gjøre for å kunne handle og tale i alle ting i Ham?  For når det står at vi skal gjøre det, må det jo være mulig?

Jeg tror grunnkjernen ligger i nettopp «i Ham».  Og skal jeg være i Ham må jeg jo kjenne Ham. Hvordan blir jeg da kjent med Ham? Jo ved å være sammen med Ham.

Men hvordan…  ved å be, ved å søke inn til Gud, ved å lese Guds ord, ved å grunne på ordet. Men det er så vanskelig- sier mange… Jeg ber og jeg ber og jeg ber…men merker ikke noe, jeg kjenner ikke noe… jeg kjenner ikke noe…er det fordi jeg ikke kjenner Ham?  Fordi jeg ikke har vært nok sammen med Ham til å bli kjent med Ham?

Jeg har slitt fælt selv jeg! Det er ikke lett det der med å be…  men jeg har funnet min vei inn til Herren, og for meg er
det ikke 30 minutt i en stol samme tid hver dag.  Jeg er det mennesket som går og småsnakker med Gud hele dagen.  Men jeg søker Ham fordi jeg ønsker å bli mer kjent med Ham,  se mer av Ham og Hans hjerte, kjenne Ham bedre, vokse
i Ham osv

og jeg tror kanskje det er her vi må starte, være tålmodige og pågående i å bli kjent med Ham.  For når du blir litt kjent med Ham gjør det bønnen lettere og du søker mer inn i bønn fordi du vil bli enda bedre kjent med Ham
og deretter søker du enda mer inn fordi du vil bli likedannet Ham og så søker du mer inn fordi du vil se Hans ansikt og kjenne Hans hjerte…

Akkurat som ved forelskelse…  hvor mye strekker vi oss ikke for å skape tid til å finne mer ut av det andre mennesket, vi omrokkerer våre dager og legger planer for hvordan være mest mulig sammen og for hver dag og uke, blir man litt og litt mer kjente.

Slik var det med meg og Gud også-  vi ble litt og litt mer kjente. Og nå ønsker jeg nærmere Ham for at jeg kan se Hans ansikt og bli bedre kjent med Hans hjerte. Det hele er en prosess: «Han skal vokse, jeg skal avta» Det
utvikler seg ett eget fellesskap meg og Gud imellom når jeg bruker tid med Ham. Akkurat som mellom meg og mine venner- jo mer vi er sammen, jo bedre kjenner vi hverandre.

Er det ikke dette vi må for å kunne «gjøre alt i Herren Jesu navn»? Vi må kjenne Ham for å kunne finne oss i Ham og for å kunne være i Ham. og er jeg i Ham, er det Han som ved sin gode Ånd virker fram det verk som gir evige resultater.

Alt makter jeg i Ham som gjør meg sterk» (Fil4.13)  I HAM

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: