i gode og onde dager

”Halleluja! Pris Herren, for Han er god! For Hans miskunnhet varer evig.” (Sal.106.1) Vi kan nesten fornemme den glede og styrke som flyter gjennom ordene. Det er ikke vanskelig å se for seg salmisten med stort smil og full av energi! Gud er god og Hans miskunnhet varer evig!

Vi har ikke problem med å tro det i livets gode dager, når vi har alt vi trenger og lykken flommer over! Gud er god! Vi sier det med glede og smil og mener det av hele hjertet! Men så kommer de onde dagene seilende. Vi møter trengsler og prøvelser, motbakke og motvind, mørke og storm… Det er ekteskap som skurrer og barn som er uregjerlige, arbeidskollegaer som er vanskelige og masete naboer, sykdom som herjer og bankkonto som er tom… det er så mangt som kommer i kategorien ”onde dager”, men vi kjenner alle til dem. Det er ikke like ille de gangene det er mer kortvarig og går over etter få uker eller måneder. Men hva med de gangene det vedvarer, når halvår etter halvår er fylt med ”onde dager”- kan vi også da rope ut med overbevisning ”Gud er god” eller føles det mer som en løgn?

Vi sitter i mørket og vårt hjerte er fylt av fortvilelse og frustrasjon, vi skjønner ikke hvorfor Gud ikke har gjort noe. ”Gud, du sa jo at du skulle være med meg alle dager… hvor er du? Hvorfor har du ikke gjort noe?” Vi vet godt hva vi trenger for at det hele skal snu og bli bra igjen. ”Jeg trenger bare at du gjør slik Gud, at du forandrer denne tingen”… og her er vi ved kjernen til vår frustrasjon og motløshet- Gud er ikke Gud i våre liv slik vi vil og ønsker Han skal være, Han gjør ikke ting slik vi føler og mener Han burde gjøre dem…

Fortsetter vi å søke Gud gjennom disse tidene, vil mange oppleve en forandring ta form. Det går fra ”Gud jeg trenger at du gjør dette for meg”, til ”Gud jeg trenger deg!” Vi slutter å søke Herrens hender og begynner å søke Hans ansikt- vi søker Giveren i stede for gavene. Våre forestillinger om hvordan Gud bør være Gud i våre liv rives ned litt etter litt, og Gud får igjen slippe til og kan være Gud slik Han vil.

Ingen av oss ønsker smerte og prøvelser inn i livet, men det kommer. Det vil aldri bli himmel på jord, uansett hvor mye vi ønsker det. Men vi har løftet om at Gud er med alle dager, at Han aldri vil svikte eller forlate oss, at Han vil lage en vei gjennom problemene, at Han er sterk og mektig nok, at Han vil beskytte og lede oss, at vi skal få styrke og visdom. Gud er trofast og vi må velge å leve trofast mot Ham også, alle slags dager.

Gud har kontrollen, sier vi, men mener vi det? Hvis Gud har kontrollen betyr det at alt som kommer inn i vårt liv er tillat av Gud, og hvis Gud har tillat det, er det for en grunn- og vi kan da stole på at Gud vil ta oss igjennom som mer enn overvinnere, ”Og vi vet at alle ting virker sammen til det gode for dem som elsker Gud, for dem som er kalt etter Hans rådslutning.” (Rom.8.28) Gud ER god heile tida og Hans tanker for oss er fred, framtid og håp. La Gud få være Gud som Han vil, og vit at Han er med deg, både i gode og onde dager.

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: