å leve

Mer sliten og dårlig for hver dag som går, men slik er helger og ferier. De er de tyngste periodene, jeg mister muligheten til å sove på dagtid og å hente nye krefter til guttene kommer hjem. Nå går det i ett fra 6 om morgenen til 9 på kvelden. Jeg gleder meg til hverdagen setter inn igjen…

Jeg gjør det, men samtidig er det farlig å bare tenke slik. 3 dager igjen, 2 dager igjen (hold ut!), siste dag… Jeg gjør det og tar meg i det. Jeg ønsker ikke det skal være slik, for jeg ønsker å leve livet og ikke bare eksistere, derfor tar jeg meg i det og minner meg selv på: Se etter gylne øyeblikk og muligheter, la deg oppmuntre og bli inspirert av det store i det lille, gled deg over smil og latter, overse krangel og høye lyder, la «bør-gjøre» ligge og gjør «vil-gjøre» i stede for, vær sammen med guttene, ikke bare se på dem… lev livet.

Ikke alltid like lett å velge, men det går. Med en smule bruk av fornuften, innretting av aktiviteter etter dagsform og omstendigheter og en stor dose med positiv innstilling og pågangsmot utvikler faktisk påskeferien seg til å bli gode dager! 2 dager ferie igjen for guttene, 5 dager igjen til jeg kan flate ut og ikke tenke på annet enn meg selv og å hvile. De dagene skal fylles med glede over å få leve og takknemlighet over å ha hverandre.

4 kommentarer om “å leve

Legg til din

 1. Jeg synes du er veldig flink som klarer å heise deg opp når du kjenner formen drar deg ned, som klarer å finne de tingene som tross alt fungerer, som klarer å se ressursene istedet for alt du ikke klarer.

  Full støtte til deg!

  Og jeg håper du har noen som kan hjelpe deg, som kan ta med barna på tur eller noe annet slik at du får hvilt en stund.

  Å finne det som er bra og la det vokse gjør at man lettere ser det gode, men jeg tror ikke det er utelukkende negativt å vie det som ikke fungerer noe oppmerksomhet, istedet for å bruke energi på å fortrenge det. For meg har det hjulpet med 15 minutters utguffing når frustrasjonene har hopet seg opp. Det har gjort det lettere å komme gjennom resten av tiden.

  Nå håper jeg du klarer å lande etter ferien og raskt komme i balanse igjen!

  1. enig med du, vi må vie det negative/det som ikke fungerer oppmerksomhet også, fortrenger vi det vil det bare smelle tilbake i ansiktet på oss en dag. Og hvordan kan vi ta hensyn til begrensningene våres hvis vi ikke vil erkjenne dem? Hvordan kan vi komme gjennom tunge dager, hvis vi ikke erkjenner at dette er tøffere enn ønsket… Vi trenger å være oppmerksomme på alle sider av livet, på godt og vondt, men hovedfokuset bør være på det gode slik at vi ikke oppslukes av mismot og gir opp… En god utblåsning innimellom hjelper godt på mange områder!

   Ferien ble god, guttene var blide og fornøyde med dagene – hjalp med god mat og dessert hver dag også 🙂 – har hatt to turer til sykehus denne uken, og nå er tiden for å slappe av endelig kommet! Har ikke senket skuldrene helt etter påsken siden jeg visste det ikke var helt ro og hverdag før i dag!

   Husker jeg rett hadde du hatt gode dager etter ferien? Synes å huske det var det jeg leste hos deg, men begynte å lure nå siden hodet takker av for denne gang!

   Ønsker deg ei riktig god helg! Håper den fylles med gode øyeblikk og positive overraskelser! Må sola skinne i liv og hjerte!

 2. Hei vennen…
  Skulle ønske det var noe jeg kunne gjøre. Sender deg en klem og en bønn 🙂

  1. Hei skjønnen! Du gjør mye du ikke vet om kjære!
   Du fortsetter å invitere oss over, selv om du mange ganger får nei fordi jeg ikke klarer. Det at du gjør det, betyr veldig mye! Og det gir meg følelsen av å være husket på og at noen faktisk ønsker vårt selskap. De meldingene som kommer betyr mer enn du aner da de viser at jeg/vi er ikke helt glemt… og jeg/vi er ønsket
   Blessings, prayers & (((((BiiiiiGHuuuGs))))) til deg 🙂

   «The king is enthralled by your beauty; honor him, for he is your lord” (Psalm 45:11, NIV)

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: