Vær en tålmodig hjelper

Vær tålmodig.
Når du prøver å fortelle meg hvordan jeg skal få det bedre og hva jeg må gjøre,
vær tålmodig med meg.

Det er ikke sikkert jeg med en gang forstår hva du mener,
men hvis du tenker deg om,
tok det ikke deg noen år å komme dit du er i dag?

Det kan være at jeg trenger å få det inn med teskje,
en ting om gangen,
men gikk ikke også du veien et skritt om gangen?

Jeg klarer nok ikke å få alt til med en gang,
men kanskje du også hadde noen fall og feil underveis?

Når du ønsker å hjelpe meg,
kan du være litt tålmodig?

Jeg er glad du vil hjelpe meg
og jeg trenger
en skulder å gråte på,
en som kan sette ord på tanker og følelser
og en som kan vise vei,
men vær tålmodig med meg.

En dag vil du oppleve at også jeg får lys over hva du vet,
en dag vil også jeg kunne stå oppreist og sterk
i slike stormer som du står igjennom, men til da:

Kunne du tenke deg
å komme hit ned som jeg er
og gå veien ut og opp
sammen med meg?

Vi trenger alle støttespillere og hjelpere, eller medvandrere som jeg liker å kalle det. Og vi ønsker at de skal være tålmodige, rause og fulle av nåde og omsorg mot oss, for vi vet vi trenger det. Men så er spørsmålet: Når det er vår tur til å være en medvandrer, er vi så tålmodige som vi ønsker andre skal være mot oss?

5 kommentarer om “Vær en tålmodig hjelper

Legg til din

 1. Ja det er noe å tenke over, vi må huske på hvor vi har vært, veien vi har gått! Takk for en god påminnelse!

  Ønsker deg en fin dag!

  Klem Mia

  1. Egentlig rart at man kan glemme alle tornekrattene, dalene, frådende elvene og steilbratte fjellveggene man har måtte komme seg forbi… men vi gjør visst det. På en måte bra, for det viser at vi legger ting bak oss og strekker oss mot det foran, men vi må samtidig ikke glemme den lærdom og erfaring vi fikk med oss i de tidene. Gud trøster oss ikke bare for at vi skal ha det godt, men for at vi skal bli istandsatt til å hjelpe andre- og skal vi hjelpe andre må vi ikke glemme den veien vi har gått selv og den hjelp Gud har gitt oss.

   Velsigna god uke til deg og alle dine kjære!
   Varm klem til supre deg! 🙂

 2. Ei finfin påminning Cecilia.Orda dine kjenner eg meg att i.

  Ha ein god dag.
  Marieklem 🙂

  1. Jeg snakket med en flott broder for noen uker siden og vi smilte litt over hvordan mennesker tenkte om de ting jeg og han måtte gå igjennom akkurat nå, hvor bekymret og stresset enkelte var på våre vegne. Så snakket vi om da vi selv var på det sted de var og hvordan Gud steg for steg har tatt oss gjennom og videre og at det bare er Guds nåde som gjør at vi er der vi er i dag og at vi er som vi er i dag. Gud har vært utrolig tålmodig, nådig og omsorgsfull mot oss var vi enige om. La oss huske å møte andre også slik og at vi alle er underveis og er på forskjellige plasser i vandringen og livet.
   Dette er hvertfall en av tingene jeg trenger jevnlig påminnelse om, vi er alle underveis.

   Ønsker deg en god dag og ei god uke! Klem til du 🙂

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: