Må ditt mørke fylles med lys

Da israelsfolket var i Egypt så brukte Gud plager for å straffe egypterne, mens dette pågikk så holdt han hånden over sine egne på en spesiell måte. Vi glemmer noen ganger at når mye rart, vondt og vanskelig skjer rundt oss, så er det nødvendigvis ikke der for å knekke oss, men heller for å styrke avhengigheten og troen til Gud og for å fri og rense oss fra alle uviktige eller gale holdninger og tilknytninger vi har. 

Vi må aldri glemme at vi i alt, og for alle ting, kan søke inn til Gud i bønn. 5 minutter i fellesskap med Gud er mer verdt enn en time selvstrev. Vi vil finne større styrke, visdom og hjelp hos Gud de minuttene der enn vi vil klare på vår time i egen kraft.

Og nå, så sier Herren, som skapte deg, Jakob, som formet deg, Israel: Vær ikke redd!
Jeg har løst deg ut, jeg har kalt deg ved navn, du er min. Går du gjennom vann, er jeg med deg, gjennom elver, skal de ikke flomme over deg. Går du gjennom ild, skal du ikke svi deg, og flammen skal ikke brenne deg. (Jes. 43:1-2)

Ikke alle vann som strømmer over oss er der for å drukne oss, men derimot for å rense oss. Ikke all ild som brenner rundt oss er der for å ødelegge, men for å rense oss.
Ikke alle stormer som møter oss er for å knekke oss, men for å rense oss og styrke oss.

Vi møter fort oss selv i døra når vi opplever vanskelige tider. Vi innser at vi er ikke så sterke, gode og flinke som vi trodde vi var. Harde tider viser oss hva som egentlig bor i oss. Er vi så tålmodige og utholdende som vi trodde? Er vi så vennlige og omsorgsfulle som vi trodde? Er vi så sterke i troen og tilliten som vi trodde? Lever vi så overgitt og helhjertet som vi trodde? Harde tider ripper av fasaden og lar oss stå mer som vi er. Og vi liker det sjeldent… Ikke liker vi den utgaven av oss som ikke klarer å mestre og ikke liker vi at Gud ikke har grepet inn tidligere, da vi fortsatt maktet litt. Men Gud kommer aldri for sent.

Bare hos Gud skal jeg være stille, fra ham kommer mitt håp. Bare han er min klippe og min frelse og mitt vern, jeg skal ikke vakle. Hos Gud er min frelse og min ære.
Min mektige klippe, min tilflukt er hos Gud. Stol alltid på ham, dere folk, øs ut deres hjerte for ham! Gud er vår tilflukt. (Sal. 62:6-9)

Skulle du oppleve at ting er vanskelig nå, be til Gud. Velg å tro at han er god, trofast og tilstede, velg å legge bekymringer, uro og usikkerhet på ham, velg å takke for hans storhet, kjærlighet og trofasthet. Og så ber jeg for deg:

Hvor det er mørke i ditt liv, må Herrens lys bryte igjennom.
Hvor der er uro i din sjel, må Guds fred synke inn.
Hvor der er bitterhet i ditt hjerte, må Guds nåde hjelpe deg å tilgi.
Hvor der er sår i ditt indre, må Herrens legedom få virke.
Hvor der er uvisshet i dine tanker, må Guds visdom vise vei.
Når du ikke klarer mer, må du vite at du er båret av evige armer,
at Gud er sterk nok for dere begge og må Hans styrke hjelpe deg å både stå støtt og bevege deg videre.
I Jesu dyrebare navn, amen.

Når hele verden raser rundt deg og faller sammen, husk at Gud holder verden i sin hånd og han har kontrollen. Så ber jeg at du opplever at den Gud som bærer verden holder deg tett og fast i sine trygge armer og at Jesus stiller stormen som raser i ditt hjerte (om det er slik at stormen rundt deg fortsatt ikke er ferdig).

Herren er mitt berg og min borg og min befrier,
min Gud er klippen der jeg søker tilflukt.
Han er mitt skjold og min frelse,
min styrke og mitt vern.

Dødens bånd snørte seg om meg, malstrømmene skremte meg.
Dødsrikets bånd ble spent om meg, dødens snarer ventet meg.
I min nød kalte jeg på Herren, jeg ropte til min Gud. Han hørte meg fra sitt tempel,
mitt rop nådde hans øre.

Salme 18:3, 5-7

En kommentar om “Må ditt mørke fylles med lys

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: