For å være noens lysstråle…

De fleste kjenner godt til Ivar Skippervold sin sang: «Det lille lys jeg har, det skal få skinne klart», men hvor mange av oss er egentlig opptatt av nettopp det i vår hverdag?

Innrett dere ikke etter den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne. (Rom. 12:2)

Hvis vi lever liv som er helt like, eller nesten helt like, de rundt oss, så er vårt lys på det beste så vidt glødende. Og hvis vårt lys ikke skinner klart, hvordan skal vi da klare å lyse opp noens mørke? Er vi selv blitt en del av den verden som er rundt oss så er våre liv i mørket og vi kan ikke være noens lys.

Igjen talte Jesus til folket og sa: «Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.» (Joh. 8:12)

Johannes snakker om å leve et liv som er omvendelsen verdig, og han sier også de kjente ordene: «Han skal vokse, jeg skal avta». Jesus snakket mye om å leve gudfryktige og gode liv og vi ser at dette også er en gjennomgangstone i brevene. De som har tatt imot Jesus som frelser og herre er gått over «fra mørket til lysets rike» og de skal leve liv som reflekterer at Gud er hellig og at de av nåde er blitt Guds barn og tjenere, vi skal være lys i denne verden.

Jesus svarte: «Ennå en liten stund er lyset hos dere. Dere må vandre mens dere har lyset, så ikke mørket faller over dere. Den som vandrer i mørket, vet ikke hvor han går hen. Tro på lyset mens dere ennå har lyset, så dere kan bli lysets barn.» (Joh. 12:35-36a)

Føler du at du er litt for lik de rundt deg og at du ikke har noe lys i deg som kan styrke, hjelpe og lyse opp andres mørke? Fortvil ikke. Hvis dette virkelig er hva du ønsker, så omvend deg fra lunkenhet, be om tilgivelse for at du er blitt passiv i troen og har glidd fra den første kjærlighet og overgivelse. Gud er ikke sen til å tilgi, har du et hjerte som lengter etter å komme inn i hans fullkomne lys på ny, så vil han ta imot deg når du kommer til ham. Han vil tilgi og han vil tenne ilden og kjærligheten i ditt hjerte på ny.

Han bryter ikke et knekket siv og slukker ikke en rykende veke. Med troskap skal han føre retten ut. (Jes. 42:3)

Så sier han som er høy og opphøyd, han som troner evig, Den hellige er hans navn:
I det høye og hellige bor jeg og hos den som er knust og nedbøyd i ånden.
Jeg vil gi ånden liv hos dem som er bøyd ned, gi hjertet liv hos dem som er knust. (Jes. 57:15)

Herre, må våre hjerter og sinn være så fylt av deg, din nåde og ditt ord at vi vandrer rundt som lys i denne verden. Hjelp oss å se og bruke alle de muligheter du gir oss til å bryte noens mørke med lysstråler av din godhet, sannhet og kraft. Må ditt lys skinne sterkere i våre liv slik at de i mørket søker mot det. I Jesu navn, amen.

En kommentar om “For å være noens lysstråle…

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: