Dagens ordspråk

Siden det er 11te i dag er det ordspråkenes kapittel 11 jeg har brukt tid på, og det gav mange tanker. Det er alltid interessant å se hvilken tanke jeg velger ut som den viktigste og skriver ned, for ofte er det annerledes enn det var forrige måned. Det viser meg at jeg er ikke på samme sted som jeg var for en måned siden. Kanskje er utfordringene annerledes, kanskje er visdommen jeg trenger noe annet, kanskje trengte jeg en formaning mens jeg forrige måned trengte en oppmuntring, jeg har hvertfall merket at hovedtanken jeg sitter igjen med ofte er ulik de tidligere.

Denne gangen var det 3 ting som skilte seg spesielt ut,og de ønsket jeg å dele med dere. Jeg sier ikke hvilken av dem jeg skrev ned, men det er en av disse 😉

Kommer overmot, kommer skam,
med de ydmyke følger visdom. (11:2)

Igjen fikk jeg en påminnelse om at jeg er underveis. Jeg vokser i kunnskap og modenhet, men det er veldig mye jeg ikke forstår eller har grep på. Enda viktigere er det for meg å ikke bli overmodig, hvis jeg tror at «nå har jeg forstått det»!, ja da setter jeg meg selv opp for fall. Stolthet fører ikke godt med seg, bare vondt. Det kan være at jeg har forstått og sett noe nytt i Guds ord, og da skal jeg takke Gud for det, men jeg må passe meg så jeg ikke tror at nå har jeg den endelige løsningen eller forståelsen. Guds Ord er en kilde som aldri går tom, det vil alltid være mer for meg  å forstå, å leve ut og å innta. Gud bevar meg fra stolthet og overmot, la mitt hjerte alltid være mykt innenfor deg og i avhengighet til deg i alle ting.

Rikdom er til ingen nytte på vredens dag,
men rettferd berger fra døden. (11.4)

Hva er viktig for meg i livet? Hvis jeg har fokus på de ting som hører denne verden til og på større, flottere og bedre, så vil jeg samle meg skatter som ikke har evig verdi. De kan hjelpe meg her og nå, men i evighetsperspektivet har de null nytte. Jeg kan ikke kjøpe meg forbi dommens dag, den kan jeg kun stå støtt igjennom hvis mitt liv er bygd på klippen, på Jesus, hans verk på korset og hans oppstandelse. Har jeg gjort Kristus til min rettferdighet og vandrer rettferdig, så er jeg trygg både her på jord og for evigheten. Takk Jesus for at hva du gjorde er nok, både for i dag, for i morgen og for evigheten. Hjelp meg å vandre i tillit og lydighet til deg.

Én strør ut og får mer igjen,
en annen er gjerrig og ender i fattigdom.
Den gavmilde får gode dager,
den som øser ut til andre, får rikelig tilbake.
(11.24-25)

Den som søker å glede andre, vinner glede selv.

*****

Ønsker alle en god og velsigna søndag og ny uke!

Uansett hva livet bringer din vei av utfordringer, prøvelser og annet,
Gud er større og han ønsker å være din faste klippe, ditt vern, din trøst og visdom, din styrke og ditt lys, gjennom dette. 

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: