Livsglede

IMG_20180628_000832-EFFECTS
Fantastisk utsikt å ha når man må på do nattestid 🙂 

Etter tre fantastiske dager på hytte med temperaturer som de fleste søringer synes er i vel overkant (men det gir jo rom for ekstra mye bading) så tok vi veien over fjellet mot vest. Guttene og jeg var midt i ferieturen vår da jeg stoppet bilen og mente at når det er snø så må vi ha snøballkrig (og ja, dette var for noen dager siden). Men dette er mine to ikke enige med meg i og etter at de har fått servert en snøball hver i ryggen av mor marsjerer de bestemt avgårde, «man trenger ikke ha snøballkrig fordi om det er snø» kommer det fra yngsten som er på vei bort. Jeg smiler og er hvertfall fornøyd med å ha kastet en på hver av dem 🙂 Gleden over å sitte i bilen og få snakket om veldig mye rart fyller hjertet mitt. Jeg vet at det er ikke så lenge til guttenes humør vil snu, for da tvinger den teite mamma’n deres dem til å se på gamle ting de ikke ser poenget med å se på, og hun skal innom den barnehagen hun jobbet i for IMG_20180628_131848-EFFECTSmaaange år siden, men mor er glad. Sliten, veldig vond, men glad.

Vi har hatt mange gode opplevelser den siste uken og jeg har kjent livsgleden både strømme fritt, men også piplet forsiktig ut mellom smerter og verkende kropp, for ferie er tøffe saker, men kjekke saker.

Guttene har fått gjort ting de liker, ting de gledet seg til, ting de absolutt ikke ville og ting som var utfordrende, og jeg har fått se gleden og kjenne vreden deres. Det er greit med begge deler, for jeg vet at selv om det var dønn kjedelig nå, så vil de finne litt glede i det senere.

Så er det slik med ferier at de inneholder overraskelser av flere varianter, og vi har fått noen av dem, de fleste veldig gledelige. Vi hadde et nydelig og hyggelig pensjonistpar som naboer de første to døgnene på campinga og da de reiste kom det: Jeg må bare få skryte litt av deg før vi reiser, og jeg tenker: Hæ? Jo de hadde sittet å hørt på oss og det var så koselig å høre på den gode tonen oss i mellom, det var ikke noe krangling eller kjefting. De hadde syntes det var så godt og kjekt, og jeg blir rørt når man får slike gode ord fra fremmede, for det er jo ikke alltid slik man opplever mammahverdagen selv, og da er det godt å høre slikt fra andre, og spesielt når man vet de er erfarne både i livet og som campinggjester (etter noen tiår med bobil er de erfarne campere) Livsglede! Og kvelden før jeg skal hjem til Vennesla fra Stavanger tikker det inn ei melding fra ei i Kvinesdal som jeg er så glad i og som jeg har savnet å treffe. Jeg hadde håpet å ta turen innom henne på vei hjem, og skrev så og også at men det går ikke, og så kommer det, men jeg kan komme ut til veien å møte deg. Jeg ble så glad! Livsglede! Så herlig og godt å få noen minutter med henne, og tror du ikke hun hadde med både kaffe og vann til meg!

Livet er fylt med så mye godt! Noen ganger er det enkelt å kjenne på gleden, mens andre dager må jeg velge å kjenne på gleden gjennom smerter og annet, men livsglede er nødvendig for at det skal være godt å være oss.

Jeg tror vi må bli flinkere til å se det spennende og morsomme som skjer og er rundt oss, være flinkere til å verdsette fuglekvitter og noen dager med kjølige netter 🙂 Glede oss over uventede gode ord og omsorgsfulle handlinger. Lære oss å kjenne på gleden og takknemligheten og løfte den fram. Ikke bare avfeie den når den kommer, men virkelig kjenne på den.

3 kommentarer om “Livsglede

Legg til din

  1. Så herlig å høre litt fra ferieturen til deg og guttene, følte jeg kunne se dere for meg. Snø om sommeren er gøy, og gøy å kaste snøballer er det også 😊! Vi er også på tur, med ei eldre campingvogn, en stor velsignelse. Guttene er dratt på oppdagelse i noen gruver, så jeg og hunden får slappet av her i stillheten ved elva. Ei fuglekasse full av pipende fugleunger henger på treet utenfor. Livsglede❤. En stor kul i panna har jeg fått, etter å ha gått rett i et vindu jeg selv åpnet. Lenge siden vi har ledd så godt (dog gjennom tårer), livsglede! Fortsatt god og velsignet sommer til dere alle tre, og klem, Pam

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: