Stol på Ordet

Rett før sommerferien kom en påminnelse som jeg måtte smile over, samtidig som jeg var takknemlig for påminnelsen. De siste 8 månedene hadde det nettopp vært det å kunne stole på Guds ord- og hjerte- som hadde hjulpet meg igjennom ett tungt mørke, en særdeles dårlig kropp og utfordringer i trailerkonvoie. Og der sitter jeg og ser på en episode av en krimserie som går på kveldene mens jeg venter på at yngstemann og min sin serie skal begynne. Gjentatte ganger blir ordene «Stol på Ordet» gjentatt. En pastor, som er blitt drept, hadde dette som sitt beste råd til unge menn som hadde det tungt, og det blir tatt fram flere ganger.

Hva jeg ikke visste da var at det var nettopp dette jeg trengte å bli minnet om for hva jeg skulle komme til å måtte møte igjennom sommeren og høstoppstarten. Ting ble ikke bedre, de ble verre, men Gud fortsatte å være like god, trofast og nådig mot meg og inn i mitt liv.

Jeg er ikke den eneste som måned etter måned sukker om at man ikke merker Gud er der. Det er lite i omgivelsene som tilsier at man er trygg og sørget for, det er lite fred og ro i tanker og sinn, det er følelser som er bare tunge og vonde. Noen spør «hvor er du Gud? Har du glemt meg?» mens andre, som meg, sukker: «Gud, jeg vet du er her selv om jeg ikke merker noe»…

Vi ønsker så gjerne at vi alltid opplever at Guds hånd er rakt ut til hjelp, styrke, glede og fred- at vi merker både på kropp og i følelser at Gud er der og tar oss igjennom på overnaturlig vis. At uansett hva vi møter, så smiler vi og møter det med styrke, mot og kraft. Men sånn er det ikke alltid. Noen dager er det en seier å bare ha kommet seg igjennom, noen dager er det mer enn nok å bare puste, noen dager, uker og måneder føler vi at vi ikke lever, kun overlever.

Men om vi ikke merker at Guds hånd er rakt ut til hjelp og styrke, så er Gud der. Gud er alltid med oss, om vi merker og føler det, eller ikke. Men disse stundene utfordrer oss, for ikke bare er de tunge og vonde, de utfordrer vår tro. Vil vi klynge oss til Gud gjennom å stole på hans ord og hjerte eller vil vi slippe tvil og vantro til fordi vi ikke merker eller føler noe til ham?

Guds tilstedeværelse kan aldri måles med gode følelser og herlige opplevelser, ja noen ganger kan vi faktisk ikke finne noe tegn overhode i omgivelser, tanker og følelser som sier han er der. Men Guds Ord er tydelig: Han er alltid nær, trofast, god og full av nåde og kjærlighet mot oss. Han vil alltid bane vei for oss og hjelpe oss igjennom som mer enn overvinnere. Han vil la oss komme ut av det hele som mennesker som stoler litt mer på ham, som kjenner ham litt bedre og (forhåpentligvis) som mennesker som skinner litt mer av Jesus på andre mennesker.

Vi kan ikke alltid merke at Guds hånd er rakt ut til vår hjelp og støtte, men vi kan alltid stole på hans ord som sier at dette er sant. Når vi ikke ser hans hånd i vårt liv, må vi stole på hans hjerte- og dette gjør vi ved å velge å tro at hva Bibelen sier om Gud er sant. Hans ord står fast og er til å stole på.

*********

Takk til alle dere som har sendt meg noen ord det siste året gjennom kommentarer, mail og annet. Det har betydd utrolig mye og gitt noen lysglimt i tunge stunder. Jeg vet ikke når jeg kommer til å skrive neste gang pga alt som ligger foran, men for første gang på lenge kjenner jeg at lysten og ønsket om å skrive er kommet litt tilbake. Jeg er takknemlig for dere og for den omsorg dere har sendt min vei, må Gud velsigne og styrke dere alle. Klem fra Cecilie

12 kommentarer om “Stol på Ordet

Legg til din

 1. Går du gjennom vann,

  er jeg med deg,

  gjennom elver,

  skal de ikke flomme over deg.

  Går du gjennom ild, skal du ikke svi deg,

  og flammen skal ikke brenne deg.”

  Jesaja 43, 2

 2. Kjære Cecilie, har tenkt så mye på deg, du og guttene dine er i mine bønner ❤ forstod at du måtte ha det tøft. Dette har vært en veldig tung og tøff sommer for meg, så mye smerter i kroppen, dumme leie ting og mange tårer. Gud, hvorfor lar du alt bare bli værre tenker jeg, mens munnen mumler ordene fra Salme 23 «Herren er min hyrde, jeg mangler ingenting…». Her en dag var jeg innom en bruktbutikk, Gud lot blikket mitt falle på en bok med tittelen: «Vi som elsket Jesus, og gjør det fortsatt» om mennesker som har holdt fast ved Hans Ord, selv etter mye tungt. Han hadde vært så stille (eller har jeg grått så mye at jeg ikke har hørt?), men plutselig, en liten stille påminnelse. Han elsker deg og dine så uendelig høyt Cecilie, dere er så inderlig dyrebare for Ham. Varm klem, blessings, Pam på heia ❤

  1. Føler med deg. Skulle gjerne holdt hånda di og hørt på mens du tømte hjertet, og så gått uten «gode ord» men med en lang klem og en velsignelse.
   Dyrebare du, varm klem til deg ❤️🙏
   (og nå minnet du meg om noe jeg har tenkt på å skrive ei ukes tid, mulig jeg må 😉)

 3. Det er alltid en velsignelse å lese innleggene dine. Og dette var intet unntak. Er i samme situasjon selv og det å lære seg at, Gud har kontroll, slipp det du har i hendene og stol på at Herren gjør det han sier i sitt ord, det er noe av det viktigste vi som troende må lære. Jeg brukte ufornuftig lang tid, men det kom. Og takk Gud for det. Ha en velsignet tid fremover selv om det er mye som tynger. Legg din vei i Herrens hånd, stol på han så griper han inn.
  Takk for det du skriver

 4. Kjære deg. Godt å se og lese at du kommer deg igjennom. Har tenkt mye på deg i sommer og bedt for deg. Forstod at du måtte ha dettøft siden du ikke skrev noe. Gud velsigne deg og styrke deg fortsatt 💗

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: