Hvorfor stole på Guds løfter?

I dag er en veldig dårlig dag, både for kropp og hode. Jeg kjenner ingen gode følelser, og gode tanker og handlinger krever bevisste valg.

Jeg er frelst, men føler det ikke. Jeg er elsket, men merker det ikke. Jeg er viktig, men opplever meg unyttig. Lista kunne fortsatt, men du skjønner hva jeg vil poengtere.

Vår frelse og vår tro har tre viktige holdepunkt hvorav to av dem ikke føles tilstede i mitt liv i dag. Den ene er det subjektive «merket» som er knyttet til mine opplevelser og følelser. Hva jeg føler og opplever om og med Gud er viktig, men jeg kan ikke basere troen på følelser og sterke opplevelser.

Den andre indre «merket» (som jeg ikke kjenner) er hvordan Gud ved sin Ånd arbeider og er virksom både i mitt liv og gjennom mitt liv. At jeg opplever at Gud taler til meg, korrigerer og leder meg, at jeg får ord å dele til andre eller på andre måter får dele enten gode ord eller gjerninger. Men jeg kan like lite basere min tro på hvordan jeg merker Gud virker i og gjennom mitt liv som på mine følelser.

Begge punktene er viktige for å styrke vår tro, men vi kan ikke hvile på dem alene. Skulle jeg brukt bare de to for å vurdere min frelse og tro i dag, var alt håp ute for min del, men det er det ikke.

Jeg må sette min lit og min tro på noe som er utenfor meg selv, og det er på Guds løfter. Guds løfter slår fast at jeg er frelst, at jeg er elsket, at Gud virker i mitt indre, at jeg er trygg og blir ledet og mange hundre ting til. Guds løfter er en trygghet for troen når følelser og opplevelser mangler.

Jeg kan stole på løftene fordi de er gitt av Gud. Det er ikke ordene som ytres som gjør dem trygge og troverdige, men Han som har gitt dem. Det at det er Guds ord og lovnader til meg gjør at jeg aldri trenger å tvile på om jeg er frelst, om Gud virkelig et nær og om jeg er trygg, også når jeg ikke føler og/eller opplever noe med Gud.

De indre merkene på tro er viktige for å styrke vår visshet og kjennskap til Gud, men de må hvile på noe som ikke er subjektivt og som også er urokkelig og uforanderlig, nemlig på Guds løfter. Og Guds løfter kan stoles på fordi de er gitt av Gud og fordi de har både sitt ja og amen i Kristus.

Gud er vår tilflukt og vår styrke, en hjelp i nød og alltid nær. Derfor frykter vi ikke når jorden skaker, når fjellene vakler i havets dyp. (Sal.46.1-2)

2 kommentarer om “Hvorfor stole på Guds løfter?

Legg til din

    1. Amen! And that is a truth we need to remind ourselves and others about when life gets hard and painful.
      God bless ❤️🙏

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: