Han er oppstanden!

Gårsdagen var av samme lengde som alle andre, men den føltes ikke slik ut. Den startet med tur på legevakta som endte med at jeg ble sendt videre til sykehus for kirurgisk inngrep. Det ble noen timer der med venting og noen evighetslange minutter med den mest intense smerte jeg har kjent på (og jeg fikk myyye bedøvelse før inngrep). Jeg fikk noen timer hjemme før det var ny tur til legevakta fordi jeg fikk feber og var uvel. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg våknet i løpet av natta, men mange var det. Men hver gang jeg våknet var det første jeg tenkte på Jesus og korset. Jeg husker ikke mye av det, med unntatt av tanken jeg hadde før jeg sovnet første gang. Da tenkte jeg på den intense smerten og automatisk kom tanken om alt Jesus led for meg. Jeg fikk tross alt pauser underveis og hadde to omtenksomme og hyggelige leger der, Jesus han led. Men så kom neste tanke om hvor rask jeg er til å gjøre det om meg. Jo, Jesus bar synd og straff for oss, men det er jo ikke fordi vi var verdt å dø for… han gjorde det da vi var fiender, da vi var korrupte i våre sjeler, da det var ingenting nydelig og rent verdt å elske i oss. Selv om vi var så på villspor så kom han for å redde oss, for å fullføre Guds plan og for å bringe Gud ære. Vi har lett for å gjøre korset bare om oss mens det egentlig er om Gud, og at vi får en liten del av det. Det viktigste var og er alltid Guds ære. Gud er sentrum i korset og det verk som skjedde, som han er sentrum for alt, ikke vi.

Vi skal bli regnet som rettferdige når vi tror på ham som reiste Jesus, vår Herre, opp fra de døde, han som ble overgitt til døden for våre synder og oppreist for at vi skulle bli rettferdige. (Rom.4,24-25)

Han som ikke visste av synd, har han gjort til synd for oss, for at vi i ham skulle få Guds rettferdighet. (2.Kor.5,21)

Jesus både levde og døde for oss, og begge deler er like viktig. Han levde det rettferdige liv som vi ikke kunne så vi kunne bli ikledd hans rettferdighet og han døde etter å ha båret vår synd og tatt vår straff slik at vi skulle finne tilgivelse. Jeg tror noen ganger vi glemmer hvor viktig oppstandelsen var. Da Jesus stod opp så overvant han døden, men han viste også at vi skal gjenoppstå en dag og at hva han gjorde på korset var både fullbrakt og godkjent. Når vi blir født på ny så får vi del i evig liv og vi blir kledd i den rettferdighet Kristus hadde. Tenk at Gud ser på oss som rettferdige! Det betyr ikke at vi er fullstendig rettferdige i oss selv, men at Gud regner oss som rettferdige, og hans ser på oss med nåde og velvilje. Og det har vært gode tanker å ta med seg denne dagen, fordi Kristus både levde og døde for meg, og fordi Gud reiste ham opp fra de døde, så kan jeg leve dagene her på jord med glede og fred i Herren, selv om de er ganske vonde og mørke til tider, jeg kan få oppleve at Gud æres i og gjennom mitt liv og at jeg litt etter litt likedannes Jesus. Tenk at vi skal få skinne mer og mer av Jesus, til Guds ære og pris! Det er ganske så fantastisk, og det er ene og alene grunnet vår fantastiske, barmhjertige, nådige og gode Gud!

For slik som synden hersket gjennom døden, skal nåden herske gjennom rettferdigheten og gi evig liv ved Jesus Kristus, vår Herre. (Rom.5,21)

The Power of the Resurrection
The resurrection of Christ is one of the foundation-stones of Christianity. It was the seal of the great work that He came on earth to do. It was the crowning proof that the ransom He paid for sinners was accepted, the atonement for sin accomplished, the head of him who had the power of death bruised, and the victory won.

~ J.C. Ryle

6 kommentarer om “Han er oppstanden!

Legg til din

 1. Gud velsigne deg for at du ber for oss! Det hjelper veldig med bønn!!! Godt å høre at du ikke har mista motet av all motgangen ❤❤❤

 2. Kjære deg! Tenkte slik på deg både i går og i dag. Eine kvardagsengelen eg fekk med deg heng i gangen og den andre er på jobbkontoret.
  God bedring kjære syster i Herren! 🙏

  1. Så godt å høre at du tenkte på meg! TAKK for at du skrev det!
   Var nede en tur på legevakta i kveldinga i dag også, ble satt på antibiotika denne gangen, så er det bare å ta dagene som de kommer.
   Varm og lang klem din vei 🙂

   1. Tenker ofte på deg og ber for deg. Tror Jesus vil la
    det lysne for deg❤❤❤ varm søsterhilsen fra Eva

    1. Takk Eva ❤
     Så lenge jeg får kjenne Ham bedre så lysner det hele tiden 🙂
     Selv om jeg ikke har noe imot at dagene blir enklere enn de har vært siden sommeren 😉
     Varm klem, gode tanker og bønner om styrke, trøst og fred i Jesus for deg og dine

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: