Å søke hvile i Gud

I går var en av de tunge dagene der kroppen ikke våknet til før etter 7 på kvelden, og da sier det seg at alt som hadde skjedd fram til da var særs tungt og vanskelig å få gjennomført. I tillegg kom det en mindre god nyhet rullende inn på ettermiddagen og jeg kjente bare at jeg trengte Guds nærvær. Jeg taklet nok ikke den situasjonen så godt som jeg ville, men jeg sa også til vedkommende som overbrakte den at jeg der og da var dønn sliten, og vedkommende tok det greit (og var bare budbringer av beskjed, vel- og oppmuntrer og støtte som kom med uventet hjelp i det hele). Jeg setter meg og kikker i Bibelen, men med dårlig form følger lav hjernekapasitet, og selv om jeg fikk lest litt husket jeg ikke mye. Hva jeg derimot hadde fått gjort flere ganger var å prise Gud for hans nådeverk og for hans trofasthet og godhet. Jeg var kommet til de to siste kapitlene i Matteus og det var mat og hvile jeg trengte for sjela. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle håndtere hva som skjedde, men jeg visste hvor jeg måtte gjøre av meg; hos Gud i bønn og bibel.

Hvor god Gud er med oss! Vi får komme som barn og vi kan vite at Han aldri avviser oss. Vi kan være i uvisshet, men vite at Han gir visdom til den som ber. Vi kan søke Ham i Ordet og oppleve at Han leder oss og taler til oss gjennom det skrevne ord, og vi kan lette våre hjerter for Ham. Og samtidig som vi er barn, er det godt å huske at den Gud vi tjener er himmelens og jordens skaper og opprettholder. Han ikke bare har kontrollen, Han styrer alt slik at Hans evige plan skjer. Alt som møter meg, av godt og vondt, er ment å skulle hjelpe meg til å bli likedannet Kristus og til å være muligheter til å bringe ære til Gud og Hans Navn. For det er jo ikke Gud som er til for oss, vi er til for Gud og Hans ære.

Når jeg tenker hvilken mektig, hellig og rettferdig Gud vi har- samtidig som jeg går til ham som barn, så er det hvile for sjela. Jeg vet ikke ut eller inn, men Gud holder alt i sin hånd og vil la sin vilje og plan skje. Jeg trenger ikke streve i egen kraft, jeg kan la Hans Ord og løfter være den mat, visdom og hvile jeg trenger. Når jeg velger å leve etter de bud og forskrifter Gud har gitt oss i sitt Ord så vil Ånden hjelpe med både lys, styrke og likedannelse til Kristus. Det er ikke mine følelser som må fornyes, men mitt sinn. Mine tanker, min hjerne, må fylles med sannhetens ord og lede både min fot, mine tanker og mitt liv. Uansett hva som skjer: Jeg er trygg, fordi Gud er Far, tenk det: Min Far er Gud!

Vi finner ikke hvile som varer og gir styrke i gode følelser, den finner vi når vi søker Gud i bønn og Bibel.

***

Om ei uke har jeg bursdag og det kjekkeste jeg vet på den dagen er å dele ut gaver! Nå tviler jeg sterkt på at jeg vil ha mulighet til å farte så mye rundt denne gang, både pga helsa og restriksjoner, men gaveutdeling må jeg ha! Så, jeg har bestilt inn noen ekstra bøker når jeg har handlet selv, og tre av dem deler jeg ut. De er på engelsk (får ikke slike gode bøker på norsk), men har også funnet tre stk på norsk som jeg hadde dobbelt opp av i bokhylla (kjøpt brukt, men innhold er jo likt om det er nytt eller brukt). De engelske, spesielt Owen sine, kan være litt tunge å lese (jeg leste 10 sider på tiden jeg vanligvis leser 50 og må gjenta lesningen), men det er fordi vi ikke er vante med å lese så dype og ‘rike’ bøker om Gud, Kristus og kristenliv som ble skrevet i århundrene før oss. Vil du være med i trekning så fyll ut og send inn skjemaet under (du må ha adresse i et land på jordkloden for å delta, ellers intet annet krav enn å fylle ut og sende inn). Påmelding tom ons. 26.mai kl 12. Bøkene er:

 • The Death of Death in the Death of Christ
  av John Owen (1616-1683)
 • The Glory of Christ
  av John Owen
 • The Knowledge of the Holy
  av A.W.Tozer (1897-1963)
 • Landstryker for Herren
  av Corrie ten Boom
 • Torturert for Kristus
  av Richard Wurmbrand
 • Trygg tross alt
  av H.E.Wisløff

Påmelding avsluttet og bøker sendes innen utgangen av mai.

2 kommentarer om “Å søke hvile i Gud

Legg til din

 1. Vi finner ikke hvile i følelser men Guds Ord og bønn, som du skrev. Det er så sant og viktig å vite.!!! Guds Ord er ankeret som holder i stormen! Tenker mye på deg og ber for deg❤❤❤

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: