Dagligdagse tankevekkere

Jeg er bare så takknemlig for de tankevekkerne som kommer i løpet av vanlige hverdager og aktiviteter, akkurat som jeg er i de oppmuntringer som kommer gjennom både Guds Ord og andre mennesker. Jeg ønsket å dele to tankevekkere som jeg fikk under helt vanlige ting i går.

I går var det vitnemålsutdeling for guttungen som avsluttet grunnskolen, og under den ene kjøreturen sa jeg at jeg hadde fått akuttime hos legen i dag og han svarer: «Det er godt vi bor i Norge! Hvis ikke hadde vi blitt fattige av alt dette!» Og jeg svarer at hadde vi bodd i f.eks. USA så måtte vi ha håpet at vi hadde en god forsikring 😉 Men det ligger noe viktig i de ordene om at «godt vi bor i Norge» og det er å huske på hvor godt vi faktisk har det, hvor privilegerte vi faktisk er og å det å faktisk huske og velge å være takknemlig for det. Og slik er det med vårt åndelige liv også, husker vi egentlig på alt det fantastiske vi har fått gjennom frelsen? Tilgivelse. Forsoning og fred med Gud. Vi er adoptert inn i Guds familie, vi er barn av Gud. Vi har fått Den Hellige Ånd inni oss, til både hjelp, trøst, veiledning, opplæring, kraft og som bevis på at vi er barn og som et pant på hva som skal komme. Vi har så mye som vi ikke vet om, og mange ganger glemmer vi også å være takknemlig for hva vi faktisk vet om. Det er ingen selvfølge at vi er frelst og barn av Gud, det er Guds godhet og nåde.
(og det med legen for de som begynte å lure nå: Forrige uke fikk jeg påvist halebeinsbrudd (hatt det siden før påske) og så er svettekjertelbetennelsen tilbake (antibiotika og henvisning til hudlege) og jeg har visst lumbago og ikke prolaps som jeg trodde det kunne være(våknet søndag og klarte ikke snu meg i senga)). Og jo, det er kanskje litt drøyt mye de siste måneder, men Gud er trofast og god uansett hva vi må igjennom av smerte, prøvelser og utfordringer. Og den nyere bilen jeg plutselig måtte ha er jeg veldig fornøyd med!

Den andre tankevekkeren jeg fikk var da den andre guttungen lurte på om et insekt på rommet var av enkel eller vanskelig art å fange, så han kunne legge riktig strategi for å fange det 😉 Jeg tok det i hånda og kastet det ut og så kom vi inn på «hoppekopper» og om han husket det ordet? Det er hva dere kalte de edderkoppene som hopper da dere var små, forklarer jeg siden han ikke husker. Siden de var edderkopper og de hoppet, så selvsagt ble det «hoppekopper»! Og dette er noe vi gjør med en del av de ting Gud har sagt oss i Ordet også. Vi tar litt fra to forskjellige ting og setter det sammen til en nyskapt ting, og mener at det burde jo være greit. Men dette er noe vi skal være på vakt for både i eget liv og i forkynnelse vi hører, for det er ikke uvanlig at dette skjer. Det er ekstremer som at 1) Siden det ikke er sykdom i himmelen så skal det ikke være sykdom på jord siden vi ber om at Guds vilje skal skje på jord 2) Siden Jesus gikk rundt og gjorde alle friske skal vi også. 3) Siden det står at vi skal få hva vi ber om bare vi tror, så ber mennesker om ting som ikke er i samsvar med gudslivet men med deres kjød og lyster, og det er mange som ikke har problem med dette, for tross alt; Gud vil oss jo vårt beste (men det er ikke dette beste og gode Gud sikter til). Å gjøre dette er ikke bare farlig siden vi skaper falske læresetninger, men det er også å utvise manglende respekt for Gud og Hans Ord. Når vi forandrer Guds Ord til å passe oss, så har vi ikke den ærefrykt for Gud som vi skal ha, og også: Vi ser heller ikke Skriften som Guds sanne, fullkomne, rene og autoritative Ord. Ønsker vi å ære Gud, tjene Ham og vise Ham at vi elsker Ham, så både leser, bruker og lever vi etter Hans Ord som det står. Vi har ikke lov til å plukke hva vi liker og forkaste annet, ei heller å klippe og lime som vi føler for, Guds Ord er nettopp det, Gud sitt eget ord til oss. Hva vi mener om hva som står er uvesentlig, det viktige er «hva mente Gud med det?».

Ta godt vare på deg selv og de du holder kjær! Guds fred og velsignelse!!!

4 kommentarer om “Dagligdagse tankevekkere

Legg til din

 1. Må Gud velsigne deg noe veldig for at du er sååååå positiv til tross for alle utallige prøvelsene du har vært og er igjennom!!! Kjærlig hilsen Eva❤❤❤

  1. Takk fineste du❤
   Jeg vil heller ha dager med prøvelser som drar meg inn i større behov for Jesus, enn enkle dager uten Jesus.
   Guds fred, og varm klem 🙏🤗

 2. Så godt skreve! Takknemlig, så viktig å vere det, på tross av…

  Stor klem ❤🙏

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: